Gressklipperen Honda Mimo fra Berema gir deg fra en av de kjedeligste oppgavene i hagen.
Gressklipperen Honda Mimo fra Berema gir deg fra en av de kjedeligste oppgavene i hagen. Bilde: Produsenten

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Gressklipper

Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære? Vi har spurt de største leverandørene.

Wiper

− Proffene klipper ofte og lite, hevder Bjørnar Teig, spesialist på hage og fritidsprodukter hos Ole Chr. Bye AS. Ved å klippe gresset ofte og riktig kan du spare mye tid i det lange løp, mener Teig.

Hvis du klipper gresset sjeldent og ekstra kort for at det skal bli lenge til neste gang har du ikke spart tid, men heller gitt deg selv mye ekstra arbeid, forklarer han. Klipper du plenen riktig slipper du behovet for ekstra vedlikehold av plenen, slik som luking og fjerning av mose.

− For alle som helst vil slippe å klippe hagen selv er en robotgressklipper det perfekte alternativet. Vi fører robotgressklippere fra Wiper. De er både pålitelige og arbeidsomme med stillegående elektriske motorene som sørger for at du alltid har en nyklippet gressplen, sier Bjørnar Teig.

Husqvarna/Gardena

− Robotgressklipperen er kommet for å bli og vi opplever stor etterspørsel om dagen, sier Wenche Jamissen, markedssjef for Husqvarna og Gardena hageprodukter.

Siden Husqvarna/Gardena begynte å selge den smarte gressklipperen har vdesolgt 250 000 robotgressklippere på verdensbasis. De fleste robotgressklippere kan klippe hageplener fra 400 kvadratmeter til seks mål, og dermed passer de for både små og store hager.

− Den modellen vi selger mest av er Automover 308 som klipper plener opptil 800 kvadratmeter. De fleste hager i Norge ligger på denne størrelsen, sier Jamissen.

Wenche Jamissen har selv gått til anskaffelse av en robotgressklipper, en liten Automover.

– Hver gang vi ankommer vårt sommersted i Danmark er gressplenen velklippet og fin, takket være robotgressklipperen som går sine runder i hagen på egenhånd, etter forhåndsprogrammert innstilling.

Honda/Berema

Dagens batteriteknologi til robotgressklippere gjør at det både er kort ladetid og lang kjøretid på batteriet. Batteriet til robotgressklipperen kan vare i flere år, sier markedssjef i Berema, Erik Alme.

Berema fører Honda Miimo robotklippere, og to modeller er særlig populære. HRM 300 har 30 minutters ladetid og en times kjøretid, mens HRM 500 har 60 minutters ladetid og 1,5 times kjøretid.

− Med en robotgressklipper vil du alltid ha en velstelt plen. Det eneste bryet har er at du må bytte ut knivene i løpet av sesongen, men de er små og billige i innkjøp, forteller Alme.

Robotgressklipperne fra Honda kan klippe en plen inntil tre mål. Hvis du skal ha veldig fine kanter kan du gå over plenen med en kantklipper, og dersom du har hage med mange busker og kratt kan du legge ned kabler i uterommet, som gjør at robotgressklipperen unngår disse områdene.

− I dag da folk flest har svært travle liv er robotgressklipperen perfekt. Jeg som jobber med dette til daglig kan trygt si at markedet nå har eksplodert for den smarte gressklipperen i det siste, sier Erik Alme.

Mer info om robotgressklippere:

www.berema.no

www.gardena.no

www.bye.no

www.husqvarna.no

www.stiga.no

15 juli 2013
Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Gressklipper som passer deg

En god gressklipper gjør jobben enklere.

Robotgressklipper – din lille hjelper i hagen

Hva er fordelene og ulempene med robotgressklipper, og hva er verdt å tenke på? Vi har snakket med en ekspert på området, og dessuten valgt ut 6 robotgr...

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Gressklipper: Klipp gresset effektivt - med markedets beste gresskl...

Når du skal kjøpe gressklipper velg en som gir lite støy, og avgasser, samt har smartere design og bedre klippeeffekt. Det gjør det enklere og mer...

Ny innovativ traktor fra VIKING

Gressklipperprodusenten VIKING lanserer i disse dager en helt ny traktorklipper. Med helt nytt eget design, mange praktiske og innovative løsninger,...

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Annonsørinnhold

Denne gressklipperen får slutt på nabokranglene én gang for alle

Bevar husfreden med en gressklipper som kjører så stille at ikke engang naboen merker den.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.