Gressklipperen Honda Mimo fra Berema gir deg fra en av de kjedeligste oppgavene i hagen.
Gressklipperen Honda Mimo fra Berema gir deg fra en av de kjedeligste oppgavene i hagen. Bilde: Produsenten

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Gressklipper

Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære? Vi har spurt de største leverandørene.

Wiper

− Proffene klipper ofte og lite, hevder Bjørnar Teig, spesialist på hage og fritidsprodukter hos Ole Chr. Bye AS. Ved å klippe gresset ofte og riktig kan du spare mye tid i det lange løp, mener Teig.

Hvis du klipper gresset sjeldent og ekstra kort for at det skal bli lenge til neste gang har du ikke spart tid, men heller gitt deg selv mye ekstra arbeid, forklarer han. Klipper du plenen riktig slipper du behovet for ekstra vedlikehold av plenen, slik som luking og fjerning av mose.

− For alle som helst vil slippe å klippe hagen selv er en robotgressklipper det perfekte alternativet. Vi fører robotgressklippere fra Wiper. De er både pålitelige og arbeidsomme med stillegående elektriske motorene som sørger for at du alltid har en nyklippet gressplen, sier Bjørnar Teig.

Husqvarna/Gardena

− Robotgressklipperen er kommet for å bli og vi opplever stor etterspørsel om dagen, sier Wenche Jamissen, markedssjef for Husqvarna og Gardena hageprodukter.

Siden Husqvarna/Gardena begynte å selge den smarte gressklipperen har vdesolgt 250 000 robotgressklippere på verdensbasis. De fleste robotgressklippere kan klippe hageplener fra 400 kvadratmeter til seks mål, og dermed passer de for både små og store hager.

Les også:

Perfekte gjerder og porter

Mange boligstrøk er preget av variert byggestil, og derfor bør valg av gjerde også sees i sammenheng med nabohusene og området for øvrig.Et gjerde...

− Den modellen vi selger mest av er Automover 308 som klipper plener opptil 800 kvadratmeter. De fleste hager i Norge ligger på denne størrelsen, sier Jamissen.

Wenche Jamissen har selv gått til anskaffelse av en robotgressklipper, en liten Automover.

– Hver gang vi ankommer vårt sommersted i Danmark er gressplenen velklippet og fin, takket være robotgressklipperen som går sine runder i hagen på egenhånd, etter forhåndsprogrammert innstilling.

Honda/Berema

Dagens batteriteknologi til robotgressklippere gjør at det både er kort ladetid og lang kjøretid på batteriet. Batteriet til robotgressklipperen kan vare i flere år, sier markedssjef i Berema, Erik Alme.

Berema fører Honda Miimo robotklippere, og to modeller er særlig populære. HRM 300 har 30 minutters ladetid og en times kjøretid, mens HRM 500 har 60 minutters ladetid og 1,5 times kjøretid.

Les også:

Miljøvennlig hage på 1-2-3

Det er gøy å dyrke miljøvennlig! Her er de 10 beste øko-tipsene – og du sparer både penger og får nye muskler på kjøpet.

− Med en robotgressklipper vil du alltid ha en velstelt plen. Det eneste bryet har er at du må bytte ut knivene i løpet av sesongen, men de er små og billige i innkjøp, forteller Alme.

Robotgressklipperne fra Honda kan klippe en plen inntil tre mål. Hvis du skal ha veldig fine kanter kan du gå over plenen med en kantklipper, og dersom du har hage med mange busker og kratt kan du legge ned kabler i uterommet, som gjør at robotgressklipperen unngår disse områdene.

− I dag da folk flest har svært travle liv er robotgressklipperen perfekt. Jeg som jobber med dette til daglig kan trygt si at markedet nå har eksplodert for den smarte gressklipperen i det siste, sier Erik Alme.

Mer info om robotgressklippere:

www.berema.no

www.gardena.no

Les også:

Hagestuen blir familiens nye favoritt

Å forlenge sommeren har aldri vært enklere.

www.bye.no

www.husqvarna.no

www.stiga.no

15. juli 2013
Mer om Gressklipper
Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklipper Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.  

Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Gressklipper Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

Kjøpe gresstrimmer? Vi har testet 8 gresstrimmere

Gressklipper Vi har testet åtte gresstrimmere: Fire på bensin og fire som går på strøm.

Test av 8 oppladbare gressklippere

Gressklipper Oppladbare gressklippere har mange fordeler. De er nesten lydløse, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin, og de lukter ikke. Ulempen er at den må lades opp og har begrenset driftstid på en opplading. I denne testen kan du lese mer om hvor langt utviklingen er kommet.

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Gressklipper Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor!

3 gressklippere

Gressklipper Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

Gressklipper En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

Gressklipper En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

En stille stund i hagen

Gressklipper Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

Vårens gressklippernyheter

Gressklipper Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Gressklipper Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Gressklipper Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklipper Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

Gressklipper En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Gressklipper Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.