Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklipper

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Når du kjøper gressklipper, finnes det en rekke ting å ta hensyn til. En av dem er hva som skjer med avfallet etter klippen. I dag har du vanligvis tre alternativer: gressklipper som skal tømmes, klipper med sideutkast eller med bioklipp. Det finnes også klippere som lar deg kombinere alle tre. I denne artikkelen skal vi se på bioklipp.

For hva er egentlig bioklipp? Kort fortalt går det ut på at det avklippede gresset blir finhakket før det blåses tilbake ned i plenen. Plantemassen legger seg ikke på toppen av plenen, men trenger ned i gresset til jordnivå.


Fra oppsamler til bioklipp: Gressklippere i AL-KO Ginges Bio-Combi serie kan forvandles fra oppsamlere til bioklipp ved å sette i en propp.

Mindre arbeid med biogressklipper

Dette har flere fordeler. For det første medfører teknikken at du slipper å tømme gressklipperen i flere runder for hver gang du klipper gresset.

Dermed bruker du kortere tid på plenklippen enn om du bruker en gressklipper med oppsamler som må tømmes eller en klipper med sideutkast som fører til at du må rake etter klippingen.

I tillegg slipper du å ha kompostbinge eller et eget sted for oppsamling av gressklippet. Det frigjør plass i hagen og reduserer også arbeidsmengden ytterligere.

Tilfører viktig næring

Det sies også at gressklippere med bioklipp gir den beste plenen. Det skyldes at plenen får tilbakeført næring hver gang den klippes. Det finhakkede gresset legger seg nemlig som gjødsling på bakken og blir raskt omdannet til næringsstoffer. På denne måten slipper du å gjødsle plenen så ofte som du ellers ville gjort.

Du kan også bruke en gressklipper med bioklipp når sesongen for gressklipping er over. For når høsten kommer, er det tid for å bli kvitt løvet som har falt, og her kan en klipper med bioklipp bidra. Hvis du lar klipperen gå over løvet noen ganger, vil det bli finhakket og trenge ned i plenen. Det gir næring til plenen og du slipper å rake løv.

Denne klipperen fra AL-KO (modell: 4600 BR Bio) har både bioklippfunksjon og sideutkaster. Foto: AL-KO Ginge.

Passer ikke for alle

Hvis gressklipperen din ikke har bioklipp-funksjon, kan det være at det er mulig å kjøpe det til som tilleggsutstyr. Det avhenger av merke og modell. Sjekk med forhandler om du kan få bioklipp til gressklipperen din.

Bioklipp passer likevel ikke til alle. Har du en livsstil som gjør at du ikke rekker å klippe plenen ofte nok, vil det være bedre med en klipper med oppsamler. Årsaken er at med en gressklipper med bioklipp vil gress ofte bli liggende igjen om gresset er for langt når det klippes. Alternativet er å velge en gressklipper hvor du kan veksle mellom bioklipp og oppsamler.

24 april 2010
Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Gressklipper som passer deg

En god gressklipper gjør jobben enklere.

Robotgressklipper – din lille hjelper i hagen

Hva er fordelene og ulempene med robotgressklipper, og hva er verdt å tenke på? Vi har snakket med en ekspert på området, og dessuten valgt ut 6 robotgr...

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Gressklipper: Klipp gresset effektivt - med markedets beste gresskl...

Når du skal kjøpe gressklipper velg en som gir lite støy, og avgasser, samt har smartere design og bedre klippeeffekt. Det gjør det enklere og mer...

Ny innovativ traktor fra VIKING

Gressklipperprodusenten VIKING lanserer i disse dager en helt ny traktorklipper. Med helt nytt eget design, mange praktiske og innovative løsninger,...

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære?...

Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Annonsørinnhold

Denne gressklipperen får slutt på nabokranglene én gang for alle

Bevar husfreden med en gressklipper som kjører så stille at ikke engang naboen merker den.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no