Test av gressklippere: hvilket merke er best?

Gressklipper

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og  det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön. 

Forbrukerrådet har laget en merkestatistikk basert på Råd & Rön sine omfattende tester av over 80 maskiner fra 17 merker. I sin merkestatistikk har Forbrukerrådet tatt utgangspunkt i 72 modeller fra 10 produsenter. 

Magasinet Råd & Rön er medlem av det internasjonale testsamarbeidet ICRT (International Consumer Research and Testing), som utfører noen av verdens grundigste, laboratoriebaserte produkttester. 

Kriterier

Klippeevne teller 50 % (testdisipliner: klipperesultat standard gressplen, tidsforbruk på standard gressplen, langt-, vått- og tykt gress, klippe i helling og klipping langs kanter)

Brukervennlighet teller 25 % (testdisipliner: innstilling av klippehøyde, oppbevaring og vedlikehold)

Videre teller energiforbruk, støynivå, holdbarhet, allsidighet og bruksanvisning alle 5%. 

Les også:

Levegger i seks ulike stiler

Du kan selvsagt bygge din egen levegg, men det er også mye fint å få kjøpt av ferdige levegger. Her viser vi seks ulike stiler - både levegg på rull...

De beste gressklipper-merkene: Viking, Bosch og Honda

Råd & Rön har siden 2007 publisert testresultater for hele 80 gressklippermodeller i alle prisklasser, og Forbrukerrådet har analysert testresultatene.

De har fokusert på de merkene som er testet tre eller flere ganger og analysen viser at det er tre merker som peker seg tydelig ut: Viking, Bosch og Honda. 

Viking, kjent for sin lysegrønne farge, oppnår i gjennomsnitt hele 73,1 av 100 oppnåelige poeng og havner øverst på Forbrukerrådets liste.

Like bak ligger tyske Bosch med 72,5 poeng, og på tredjeplass japanske Honda med 71,3 poeng.      

Deretter følger:

Al-Ko 63,5 poeng
Stiga 62,6 poeng
Gardena 62,2 poeng
Klippo 59,8 poeng
Husqvarna 59,4 poeng
Flymo 57,5 poeng
Partner 54,0 poeng

Les også:

Dette er Norges giftigste planter

Alle disse plantene kan du dø av - og den skumleste av dem finnes det ingen motgift mot.

NB! Flymo og Partner, som i likhet med Klippo og Gardena eies av Husqvarna, selges ikke lenger i Skandinavia.  I stedet har Husqvarna valgt å satse på et annet av sine varemerker – amerikanske McCulloch som ikke er testet av Råd & Rön. 

Klippeevne

I og med at klippeevnen er en gressklippers viktigste egenskap rangerer også Forbrukerrådet dette etter merke - her gis det 0 til 10 poeng.

Igjen er det Viking som troner øverst med 7,9 poeng. Honda får 7,5 poeng og bytter plass med Bosch som får 7,1 poeng. 

Deretter følger:

Stiga 5,9 poeng
Klippo 5,8 poeng
Al-Ko (Ginge) 5,6 poeng
Husqvarna 5,4 poeng
Flymo 5,3 poeng
Gardena 5,1 poeng
Partner 4,8 poeng

Les også:

Les dette, og du vil aldri drepe en edderkopp igjen

Ny forskning viser at edderkoppen er et overraskende nyttig dyr, som bidrar med helt spesielle evner i naturen.

Hvilken teknologi bør man satse på?

Bensin, strøm, batteri eller hånddrevet?  Det kommer an på hva som er viktigst for deg, kun klippeevnen eller hele totalpakken.  

Ut i fra Forbrukerrådets tall er det batteriklipperne som kommer best ut når man tar utgangspunkt i totalkarakteren. De seks testede batteriklipperne oppnår i gjennomsnitt 66,7 poeng.

Man bør være oppmerksom på at batteriklippere nødvendigvis har begrenset batterikapasitet og derfor ikke egner seg for større hager.          

Avstanden til bensindrevne gressklippere (66,1 poeng) og elektriske ledningsklippere (65,8 poeng) er moderat. Helt i bunnen finner vi hånddrevne sylinderklippere  med 53,7 poeng.

Underteknologier

Det er også forskjeller mellom ulike underteknologier. For eksempel oppnår elektriske klippere med både bio- og oppsamlingsfunksjon hele 72,8 poeng.

Elektriske klippere som kun har oppsamlingsfunksjon oppnår 65,7 poeng, mens de elektriske sveveklipperne kun oppnår 52,7 poeng.

Tilsvarende oppnår batteridrevne oppsamlingsklippere langt bedre resultater (72,5) enn batteridrevne sylinderklippere (55,0).

Klippeevne: bensin er best

Hvis man utelukkende ser på klippeevne tegner det seg et annet bilde. 

Da havner bensinklippere på topp med 6,9 poeng i snitt. Deretter følger elektrisk ledningsklippere på 6,2 poeng. Og vi må helt ned på 5,7 poeng før batteriklipperne dukker opp.

De hånddrevne klipperne havner også denne gang nederst på listen, med bare 3,5 poeng.       

For mer informasjon om Råd & Röns test av gressklippere, se www.radron.se (betalingstjeneste).

Kilde: Forbrukerrådet

20. mai 2014
Mer om Gressklipper
Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklipper Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.  

Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Gressklipper Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

Kjøpe gresstrimmer? Vi har testet 8 gresstrimmere

Gressklipper Vi har testet åtte gresstrimmere: Fire på bensin og fire som går på strøm.

Test av 8 oppladbare gressklippere

Gressklipper Oppladbare gressklippere har mange fordeler. De er nesten lydløse, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin, og de lukter ikke. Ulempen er at den må lades opp og har begrenset driftstid på en opplading. I denne testen kan du lese mer om hvor langt utviklingen er kommet.

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Gressklipper Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor!

3 gressklippere

Gressklipper Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

Gressklipper En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

Gressklipper En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

En stille stund i hagen

Gressklipper Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

Vårens gressklippernyheter

Gressklipper Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Gressklipper Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Gressklipper Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklipper Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

Gressklipper En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Gressklipper Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.