Bilde: Pixabay

Kan man slå gresset når det regner?

Gressplen

Sunn fornuft sier NEI, men er det så enkelt? Og hva skal man gjøre hvis det ikke er noen vei utenom? Her er 7 gode tips til regnværsklipperen.

Det korte svaret er: 1) ja og 2) helst ikke. 

Dagens gressklippere er noen høyteknologiske beist som kan innstilles til litt av hvert. Hvis det er vått i været og værmeldingen viser regnvær den neste uken, eller hvis du skal på ferie og må slå gresset før du reiser, er det faktisk ikke noe i veien for at du kan slå gresset. 

Hvis plenklipperen selv kunne bestemme ville den nok ventet til det ble oppholdsvær. Men den gjør heldigvis som du vil. 

Hvis du skal slå gresset i regnvær eller når det er vått, må du ta noen ekstra forholdsregler. Hvis du overholder disse så vil nok gressklipperen din ikke ta skade. 

Dette må du gjøre hvis du skal slå gresset når det er vått

1. Løft bladet. På mange gressklippere kan man automatisk løfte rotorbladet. Det er en fordel når gresset er vått. Dette vil bety at plenklipperen ikke arbeider så hardt, og det vil også etterlate mindre avklippet gress både på og omkring maskinen. 

2. Vær forsiktig med å dytte gressklipperen for hardt gjennom gressplenen. Du kan risikere at plenen rives og at det lages hull i plenen. 

3. Kle deg i arbeidstøy. Det kan bli en skitten affære med fuktig gress som fyker rundt i alle retninger. Gressflekker er også vanseklige å få av klærne. 

4. Spray undersen av plenklipperen med silikon før du går i gang med klippingen. Da vil det bli lettere å fjerne vått gress som fester seg der. 

5. Ta av oppsamleren. Vått gress er tungt og klissete. Avklipt gress gir næring til plenen din. 

6. Rengjør plenklipperen etter bruk. Avmonter tenpluggen eller på annet vis sikre deg at gressklipperen ikke starter når du rengjør rotorbladet eller undersiden. 

7. Fjern rester av gress og jord fra hjulene med en stålbørste.

25 juli 2017

Derfor bør det nyklipte gresset ligge igjen på plenen

Gi plenen verdifull næring - helt gratis.

6 tips til grønnere gressplen

Vil du også helst bo der gresset er grønnest? Her får du smarte tips for å få en tett og jevn plen i hagen din – uten mose.

Høsthagesyssel

På høsten når hagen sitt ytterste klimaks. Om du griper den riktig fatt, blir våren enda bedre. Her har du noen høsthagegrep.

Effektiv vanning

Vann må til for å skape en grønn og frodig hage. Det finnes mange måter å tilføre det på.

Gjødsel – ikke bare møkk

Hvis gjødselplanen for hagen din arter seg omtrent som følgende, føyer du og den seg pyntelig inn i det store norske hagefellesskapet.

Slik unngår du mose i plenen

Mange hageeiere har oppdaget at det er ekstra mye mose i plenen i år. En mild vinter med mye nedbør har gitt mosen gode groforhold mange steder i landet...

Ta vare på gressplenen

Er du en av dem som tar ut hageslangen og vanner plenen så fort sola titter frem? Ikke gjør det! En plen bør vannes sjelden og rikelig.

Fryd med prydgress i hagen

Hvis du har lyst å prøve noe nytt i hagen, bør du vurdere prydgress. Det kan gi hagen din det lille ekstra.

Til kamp mot mosen

Gå til kamp mot mosen og slå til der det rammer den mest.

Gressplen på kort tid med ferdigplen

Hvis du vil ha plettfri plen på kort tid er det bare å rulle ut en ferdigplen. Her får du vite hvor enkelt det er å få en herlig gressplen i hagen.

Hvordan klipper du plenen?

Klipper du plenen riktig? Les de gode rådene for en enklere plenklipp i sommer.

Vent med vårstell av plenen

Alle vil ha en perfekt plen! Men bakken bør bli skikkelig tørr etter vinteren før man steller og gjødsler den.

Stell pent med plenen

Gressplenen er husets grønne utegulv. Hva er vel mer innbydende enn en frodig, grønn og velstelt plen?

Skamklipper du plenen?

Klipper du plenen for ofte, risikerer du å få en plen dekket av mose.

Slik pleier du plenen

Plenen må stelles jevnlig for å fremstå som et grønt teppe utendørs. Og ikke glem å vanne skikkelig når du vanner. Ingen annen hageplante krever mer...