Er du klar for grillsesongen?

Du har grill, du har kull eller gass, og du har mat. Men har du alt det andre?


Du har grillen klar og du har maten klar, men har du resten av utstyret klart? Uten riktig utstyr blir grillkvelden fort preget av svidde fingrer, brente pølser og halvstekte grønnsaker.

Her er noe av det du trenger for en vellykket grillsesong:

Grillklype: Ei god klype sørger for at du får snudd pølser og kjøttstykker uten at du svir av deg fingrene samtidig. Klyper er dessuten bedre å bruke enn gafler, da sistnevnte kan få kjøttsaften til å sive ut om du stikker hull på kjøttet.

Fiskerist: Kjekt å ha om du griller mye fisk.

Stekespade: God å ha når du skal snu hamburgere, grønnsaksskiver eller store kjøttstykker på grillen.

Grillpensel: En god pensel er fint å ha for hånden når du skal grille kjøtt. Ved å pensle kjøttet under steking kan du både gi det god smak og hindre kjøttet i å svi fast på risten.

Doble grillspyd: Ved å bruke doble grillspyd, sørger du for at maten sitter godt på spydet, også når du vender spydet.

Aluminiumsfolie: Kan brukes som grillbrett for å beskytte maten mot sterke flammer eller du kan pakke inn grønnsaker eller fisk og legge dem på grillen.

Fiskerist: Skal du grille fisk, lønner det seg å ha et ekstra gitter rundt fisken for det løse fiskekjøttet faller lett fra hverandre.

Grillvotter: Det er varmt ved grillen! Ha grillvotter liggende slik at du kan løfte stekebrett eller aluminiumspakker av grillen uten å ødelegge hendene.

Grillbørste: En metallbørste med skrape gjør det enkelt å rengjøre grillristen etter bruk.

Bruker du kullgrill, bør du også ha en vannflaske i nærheten for å dempe flammene om kjøttsaften får ilden til å blusse opp. Men husk at dette skal kun gjøres ved bruk av kullgrill, og ikke om du har gassgrill!

Dette er noe av nødvendighetene. Men du har også en rekke tilleggsutstyr som rett og slett gjør grillingen litt morsommere.