Gøy med grill

Grill, utekjøkken og utepeis

Virkelig gøy med grill får du først når du har alt det morsomme utstyret.

Våren er over kommet, og med det varme været vi har sett flere steder i landet, er det på tide å børste støv av grillen. Og kanskje er det også på tide å oppdatere grillen med nytt utstyr. For det finnes i dag mange spennende produkter som gjør grillingen både enklere og morsommere.

Godt utstyr gjør grillopplevelsen bedre, og i dag kan riktig utstyr utvide bruksområdet til grillen. Grillen er ikke lenger forbeholdt koteletter, fisk og pølse – nå kan du bruke den til å lage pizza, bake kaker og steke pannekaker.

Til grillen

Rotisseri er et redskap som hører hjemme hos feinschmeckeren, men disse kjøpes gjerne spesielt til visse grilltyper. Weber har for eksempel et strømdrevet rotisseri som passer til deres Spirit E-310 modell.

Har du ikke denne modellen, kan du prøve kyllingholderen fra samme produsent. Denne passer til alle brikettgriller på 57 cm eller større og en del gassgriller. Med denne kan du lage den nå så populære retten ”kylling på boks” – uten å måtte bruke en ølboks. Dermed står du friere til å velge hvilken væske du vil dampe kyllingen med – øl, vin, buljong.

Med en pizzastein til grillen kan du steke brød og pizza på grillen ute. Forvarm steinen på grillen før du legger på matvarene. Weber selger både runde pizzasteiner tilpasset kulegrillene og rektangulære.

Til maten
Med røykeflis eller røyespon kan du få enda mer røyksmak på maten. Røykflis er velegnet til grilling både med gass og briketter, og du kjøper dem ferdig i hendige poser. Husk å fukte dem godt før du bruker dem.

Et steketermometer er essensielt når du vil ha perfekt resultat hver gang. Du kan bruke vanlige steketermometer, men hvis du skal kjøpe nytt, kan det være greit å satse på et digitalt termometer. Da slipper du å følge med på kjøttet til stadighet. Bare stikk sonden inn i den mest kjøttfulle delen av stykket, still inn på ønsket resultat, og termometeret vil pipe når maten er klar.

Til grillkokken
Et kokkeforkle signaliserer klart og tydelig hvem som er sjef over grillen. I tillegg er det jo praktisk at det beskytter mot glør, oljesprut og matsøl.

En grillvott hører også med i kokkeuniformen. Selv om du kan bruke vanlige grillhansker du bruker til stekeovnen inne, kan det være lurt å skaffe seg en skikkelig grillvott. Denne er litt lenger enn de andre, slik at også underarmen er beskyttet mot varme og sprut når du jobber over grillen.

Hvis du bruker briketter eller kull, er det kjekt med en god lighter. La engangslighterene stå igjen i hyllene i butikken og sats i stedet på en lang og god lighter som ikke svir av fingertuppene. Weber har oppfyllbare lightere som både ser elegante ut og som også gjør det lettere å tenne på briketter og kull.

1 mai 2009

10 triks som gjør grillsesongen til en lek

Følger du disse tipsene får grillmaten mer smak og grillingen blir enklere. Og så blir det enkelt å rengjøre grillen etter bruk.

Felix og Eugenia bygget sitt eget utekjøkken

Utekjøkken er i vinden – ikke så rart, for her får du det beste av alle verdener.

Disse grilltabbene må du unngå

Lar du gassflasken stå i skapet under grillen mens du bruker den? Da risikerer du i verste fall en eksplosjonsartet brann i grillen.

Annonsørinnhold

Varmt vann på utekjøkkenet - lettvint og raskt

Gjør utekjøkkenet komplett med rennende, varmt vann som du enkelt monterer selv.

Slik bygger du utekjøkken med praktisk flisbenk

Hvis du bygger dette utekjøkkenet, løfter du friluftsmaten opp til et nytt plan, der hele tilberedningen foregår ute ved kulegrillen.

7 fine griller i alle prisklasser

Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

Slik velger du grill

Kaptein på kjøttbransjens elitelag, Siv-Elise Friestad, gir deg rådene om hva du skal se etter i en grill.

Norgesmesterens tips til et vellykket utekjøkke...

Hva skal til for å skape et vellykket utekjøkken og hva kan du klare deg uten? Vi har bedt nybakt norgesmester i grilling om tips.

Hyggelig med utepeis

Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, men vi blir dessverre nødt til å trekke oss innover når gradestokken synker for lavt. Vi i Villa presenterer...

Ut med kjøkkenet!

Sommerens matlaging gjør vi utendørs. Da er det godt å ha et velfungerende utekjøkken.

Klar for ny grillsesong

Gass-, kullfyrt eller elektrisk grill? Smak og behag og lommebok avgjør valget… En trend i tiden er stadig større griller, men det er ikke alltid større...

Vi griller mer enn tidligere

Nordmenn griller oftere enn tidligere, vi er også blitt mer opptatt av at grillmaten skal være trygg og sunn.

Griller til glede

En ny grillsesong er i gang. Kanskje er tiden inn for å skifte ut den gamle grillen med en ny.

Bygg bakerovn i hagen

En bakerovn i hagen hvor du kan steke ditt eget velduftende, gyllenbrune og sprøstekte brød. Hva er vel mer fristende?

Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat...

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no