Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat!

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som fort kan bli sommerens favorittmat.


Blackened indrefilet

Blackened – En klassisk krydder-blanding som du kan sette sammen selv eller kjøpe ferdigblandet.

6 porsjoner:

  • 1 indrefilet av storfe, 1,2 – 1,4 kg
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss Blackened krydderblanding (paprika, chili, salt, pepper, cayenne)

Fremgangsmåte:

  1. Fjern den litt tykke hinnen som er kjennetegnet på indrefilet. Skjær inn et snitt ved spissen av fileten, og la kniven gli langs hinnen.
  2. Pensle indrefileten med litt olje og rull den deretter i krydderblandingen. Legg indrefileten på grillen på medium til sterk varme, grill den så i 2-3 minutter på hver side. Skru ned på varmen om du bruker gassgrill eller legg fileten på et område hvor varmen er noe svakere. Snu på fileten noen ganger i løpet av de neste 10-15 minuttene. Sett i steketermometer og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 oC.
  3. La fileten hvile i 6-7 minutter før du skjærer den opp i passe skiver.

Svin indrefilet i speke-skinke

4 porsjoner:

  • 2 indrefileter av svin à ca 400 g
  • 16 skiver spekeskinke
  • 12 skiver jarlsberg
  • 1/2 potte basilikum
  • Husholdningshyssing
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Legg spekeskinkeskivene på al.folie på benken. Legg på ost og hakket basilikum og til slutt indrefileten. Rull sammen, fjern al.folien og surr indre-fileten med hyssing så det holder sammen under grillingen.
  2. Bruk god varme og la fileten bli brun rundt det hele. Grill så videre på svak varme 10-15 minutter. Husk å snu ofte. Sett i steketermometer etter ca 10 minutter, og la kjernetemperaturen bli ca 65o C.
  3. La filetene hvile i ca 7 minutter før du skjærer dem opp i fine porsjons-stykker.

Smakfull potetsalat

4 porsjoner:

  • 800 g småpoteter
  • 4 ss salt
  • 1 l kokevann
  • 2 ss grov Dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 ss frisk basilikum, hakket
  • 150 g spekeskinke

  

Fremgangsmåte:

  1. Gode nypoteter kokes i salt vann. Hell av vannet, damp dem og avkjøl litt.
  2. Bland sennep, olivenolje, salt og pepper, basilikum, og vend potetene i dette.
  3. Skjær spekeskinke i tynne strimler og dryss over til slutt. Enda mer smak blir det om du steker spekeskinken først.