Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat!

Grill, utekjøkken og utepeis

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som fort kan bli sommerens favorittmat.


Blackened indrefilet

Blackened – En klassisk krydder-blanding som du kan sette sammen selv eller kjøpe ferdigblandet.

6 porsjoner:

  • 1 indrefilet av storfe, 1,2 – 1,4 kg
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss Blackened krydderblanding (paprika, chili, salt, pepper, cayenne)

 

Fremgangsmåte:

  1. Fjern den litt tykke hinnen som er kjennetegnet på indrefilet. Skjær inn et snitt ved spissen av fileten, og la kniven gli langs hinnen.
  2. Pensle indrefileten med litt olje og rull den deretter i krydderblandingen. Legg indrefileten på grillen på medium til sterk varme, grill den så i 2-3 minutter på hver side. Skru ned på varmen om du bruker gassgrill eller legg fileten på et område hvor varmen er noe svakere. Snu på fileten noen ganger i løpet av de neste 10-15 minuttene. Sett i steketermometer og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 oC.
  3. La fileten hvile i 6-7 minutter før du skjærer den opp i passe skiver.

 

Les også:

Felix og Eugenia bygget sitt eget utekjøkken

Utekjøkken er i vinden – ikke så rart, for her får du det beste av alle verdener.

Svin indrefilet i speke-skinke

4 porsjoner:

  • 2 indrefileter av svin à ca 400 g
  • 16 skiver spekeskinke
  • 12 skiver jarlsberg
  • 1/2 potte basilikum
  • Husholdningshyssing
  • 2 ss olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg spekeskinkeskivene på al.folie på benken. Legg på ost og hakket basilikum og til slutt indrefileten. Rull sammen, fjern al.folien og surr indre-fileten med hyssing så det holder sammen under grillingen.
  2. Bruk god varme og la fileten bli brun rundt det hele. Grill så videre på svak varme 10-15 minutter. Husk å snu ofte. Sett i steketermometer etter ca 10 minutter, og la kjernetemperaturen bli ca 65o C.
  3. La filetene hvile i ca 7 minutter før du skjærer dem opp i fine porsjons-stykker.

 

Les også:

Slik unngår du pipebrann

Nordmenn har alltid fyrt med ved. Men har vi nok kunnskap om vedfyring til å unngå pipebrann?

Smakfull potetsalat

4 porsjoner:

  • 800 g småpoteter
  • 4 ss salt
  • 1 l kokevann
  • 2 ss grov Dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 ss frisk basilikum, hakket
  • 150 g spekeskinke

  

Fremgangsmåte:

  1. Gode nypoteter kokes i salt vann. Hell av vannet, damp dem og avkjøl litt.
  2. Bland sennep, olivenolje, salt og pepper, basilikum, og vend potetene i dette.
  3. Skjær spekeskinke i tynne strimler og dryss over til slutt. Enda mer smak blir det om du steker spekeskinken først.

 

Les også:

Økonomiske tips for julestria

Slik takler du julestria uten å tømme lommeboka helt.

23 oktober 2008
Mer om Grill, utekjøkken og utepeis

Slik rengjør du grillen på høsten

Grill, utekjøkken og utepeis Du rydder vel ikke bort grillen før du har gjort dette?

Grunnkurs i grilling

Grill, utekjøkken og utepeis Ikke alle synes det er like morsomt å grille. Men mange negative opplevelser kan forebygges ved hjelp av noen gode råd. Vi gir deg 9 enkle tips som...

7 fine griller i alle prisklasser

Grill, utekjøkken og utepeis Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

7 fine griller i alle prisklasser

Grill, utekjøkken og utepeis Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

Slik velger du grill

Grill, utekjøkken og utepeis Kaptein på kjøttbransjens elitelag, Siv-Elise Friestad, gir deg rådene om hva du skal se etter i en grill.

Norgesmesterens tips til et vellykket utekjøkken

Grill, utekjøkken og utepeis Hva skal til for å skape et vellykket utekjøkken og hva kan du klare deg uten? Vi har bedt nybakt norgesmester i grilling om tips.

Hyggelig med utepeis

Grill, utekjøkken og utepeis Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, men vi blir dessverre nødt til å trekke oss innover når gradestokken synker for lavt. Vi i Villa presenterer her noen spennende utepeiser, som hjelper deg å holde varmen når været blir for kjølig.

Er du klar for grillsesongen?

Grill, utekjøkken og utepeis Du har grill, du har kull eller gass, og du har mat. Men har du alt det andre?

Ut med kjøkkenet!

Grill, utekjøkken og utepeis Sommerens matlaging gjør vi utendørs. Da er det godt å ha et velfungerende utekjøkken.

Utepeis forlenger sommeren

Grill, utekjøkken og utepeis Det er viktig å ta vare på den korte norske sommeren. Med en utepeis kan du forlenge sommeren i begge ender.

Slik planlegger du utekjøkken

Grill, utekjøkken og utepeis Et godt utekjøkken er resultatet av god planlegging. Her er noe av det du bør tenke gjennom før du setter i gang med utekjøkken.

Grill er gøy

Grill, utekjøkken og utepeis En ny grillsesong er i gang, og med litt eksperthjelp blir resultatet perfekt:

Gøy med grill

Grill, utekjøkken og utepeis Virkelig gøy med grill får du først når du har alt det morsomme utstyret.

Sommerens griller

Grill, utekjøkken og utepeis Det er mye å velge mellom når du skal kjøpe grill.

Bygg bakerovn i hagen

Grill, utekjøkken og utepeis En bakerovn i hagen hvor du kan steke ditt eget velduftende, gyllenbrune og sprøstekte brød. Hva er vel mer fristende?

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no