Grilltips

Grill, utekjøkken og utepeis

Hva er vel sommeren uten grilling? Men pass på og følg grillvegtt-reglene.

  Solid grillbestikk, som gjør det enkelt å snu biffen, gjør grill-jobben enda mer lystbetont.
  • Rengjør risten ofte, da er det langt enklere å holde den ren.
  • Du kan godt vente med å legge risten på grillen til du er klar for å grille.
  • Dersom du pensler risten med olje før du bruker den, unngår du at maten fester seg.
  • Ta råvarene ut av kjøleskapet i god tid. Fisk og kjøtt blir best om de har tilnærmet romtemperatur.
  • Husk å la grillen stå lunt. Trekk og vind gir ujevn varme.
  • Ikke tenn på kullet før tennvæsken  har trukket godt inn. Ikke start grillingen før grillen er skikkelig varm, kullet skal ha et grått askelag på utsiden før maten legges på.
  • Snu alltid kjøttet eller fisken ved hjelp av en grillklype. Stikker du hull i kjøttet med gaffel, renner den gode kjøttsmaken ut med kjøttsaften.
  • Fett som drypper ned i flammene tar fyr. Særlig med svinekjøtt kan en oppleve dette, og man kan oppleve det ved bruk av de fleste griller. Problemet unngås dersom man griller magert kjøtt eller fisk, men man kan også benytte en spesiallaget stekebakke. Dette er en aluminiumsform som en kan legge kjøttet i. Formen samler opp fettet og hindrer at det renner ned i flammene.

 

Grill fisken

Ørret, laks, røye, steinbit, breiflabb, uer, makrell og sild er blant de fiskeslaga som egner seg for grilling.

  

bildetekst

  

  • Fisken kan legges rett på grillristen, den kan træs på et grillspyd, legges i en dobbel grillrist, grilles i wok eller på grillen pakket inn i aluminiumsfolie.
  • Rengjør grillristen og pensle den med litt olje før du starter grillingen. Husk at kullet skal være glødende og skikkelig varmt før du legger på fisken.
  • En dobbel grillrist gjør grilling av fisk svært enkelt.
  • En marinade bør inneholde en god olje og en syrlig ingrediens i tillegg til krydder og litt salt. Mariner fisken 15 - 20 minutter i romtemperatur eller 1 time i kjøleskap. Fisk som er marinert i romtemperatur bør grilles samme dag.

 

 

 

23 oktober 2008

Slik rengjør du grillen på høsten

Du rydder vel ikke bort grillen før du har gjort dette?

Grunnkurs i grilling

Ikke alle synes det er like morsomt å grille. Men mange negative opplevelser kan forebygges ved hjelp av noen gode råd. Vi gir deg 9 enkle tips som...

Klar for ny grillsesong

Gass-, kullfyrt eller elektrisk grill? Smak og behag og lommebok avgjør valget… En trend i tiden er stadig større griller, men det er ikke alltid større...

Slik velger du grill

Kaptein på kjøttbransjens elitelag, Siv-Elise Friestad, gir deg rådene om hva du skal se etter i en grill.

Grillguide – inviter til grillfest

Hva er vel sommeren uten grilling? Men hvilken grill skal du velge, og hvorfor akkurat denne? Vi i Villas grillguide gir deg de beste tipsene.

Grilltips fra norgesmester i grilling

De beste grilltipsene fra Eivind Smith - norgesmester i grilling.

Nyt et utekjøkken

En ting er å ha en grill på terrassen, noe helt annet, og enda bedre - er et utekjøkken.

Kjøkken i det fri

Grillsesongen er godt i gang og det er deilig å nyte maten ute på varme sommerkvelder. Hvorfor ikke skaffe ekstra utstyr og flytte hele kjøkkenet ut.

Genial grillstue

På Flekkerøya nær Kristiansand har et ungt par bygget grillstue under tak helt i utkanten av tomten. Deler av et fjell ble sprengt vekk for å få plass...

7 fine griller i alle prisklasser

Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

Griller til glede

En ny grillsesong er i gang. Kanskje er tiden inn for å skifte ut den gamle grillen med en ny.

Grill er gøy

En ny grillsesong er i gang, og med litt eksperthjelp blir resultatet perfekt:

Gøy med grill

Virkelig gøy med grill får du først når du har alt det morsomme utstyret.

Sommerens griller

Det er mye å velge mellom når du skal kjøpe grill.

Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat!

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no