Grilltips

Grill, utekjøkken og utepeis

Hva er vel sommeren uten grilling? Men pass på og følg grillvegtt-reglene.

  Solid grillbestikk, som gjør det enkelt å snu biffen, gjør grill-jobben enda mer lystbetont.
  • Rengjør risten ofte, da er det langt enklere å holde den ren.
  • Du kan godt vente med å legge risten på grillen til du er klar for å grille.
  • Dersom du pensler risten med olje før du bruker den, unngår du at maten fester seg.
  • Ta råvarene ut av kjøleskapet i god tid. Fisk og kjøtt blir best om de har tilnærmet romtemperatur.
  • Husk å la grillen stå lunt. Trekk og vind gir ujevn varme.
  • Ikke tenn på kullet før tennvæsken  har trukket godt inn. Ikke start grillingen før grillen er skikkelig varm, kullet skal ha et grått askelag på utsiden før maten legges på.
  • Snu alltid kjøttet eller fisken ved hjelp av en grillklype. Stikker du hull i kjøttet med gaffel, renner den gode kjøttsmaken ut med kjøttsaften.
  • Fett som drypper ned i flammene tar fyr. Særlig med svinekjøtt kan en oppleve dette, og man kan oppleve det ved bruk av de fleste griller. Problemet unngås dersom man griller magert kjøtt eller fisk, men man kan også benytte en spesiallaget stekebakke. Dette er en aluminiumsform som en kan legge kjøttet i. Formen samler opp fettet og hindrer at det renner ned i flammene.

 

Grill fisken

Ørret, laks, røye, steinbit, breiflabb, uer, makrell og sild er blant de fiskeslaga som egner seg for grilling.

  

bildetekst

  

Les også:

Bygg basseng i hagen

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

  • Fisken kan legges rett på grillristen, den kan træs på et grillspyd, legges i en dobbel grillrist, grilles i wok eller på grillen pakket inn i aluminiumsfolie.
  • Rengjør grillristen og pensle den med litt olje før du starter grillingen. Husk at kullet skal være glødende og skikkelig varmt før du legger på fisken.
  • En dobbel grillrist gjør grilling av fisk svært enkelt.
  • En marinade bør inneholde en god olje og en syrlig ingrediens i tillegg til krydder og litt salt. Mariner fisken 15 - 20 minutter i romtemperatur eller 1 time i kjøleskap. Fisk som er marinert i romtemperatur bør grilles samme dag.

 

 

 

23 oktober 2008
Mer om Grill, utekjøkken og utepeis

Slik rengjør du grillen på høsten

Grill, utekjøkken og utepeis Du rydder vel ikke bort grillen før du har gjort dette?

Grunnkurs i grilling

Grill, utekjøkken og utepeis Ikke alle synes det er like morsomt å grille. Men mange negative opplevelser kan forebygges ved hjelp av noen gode råd. Vi gir deg 9 enkle tips som...

7 fine griller i alle prisklasser

Grill, utekjøkken og utepeis Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

7 fine griller i alle prisklasser

Grill, utekjøkken og utepeis Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

Slik velger du grill

Grill, utekjøkken og utepeis Kaptein på kjøttbransjens elitelag, Siv-Elise Friestad, gir deg rådene om hva du skal se etter i en grill.

Norgesmesterens tips til et vellykket utekjøkken

Grill, utekjøkken og utepeis Hva skal til for å skape et vellykket utekjøkken og hva kan du klare deg uten? Vi har bedt nybakt norgesmester i grilling om tips.

Hyggelig med utepeis

Grill, utekjøkken og utepeis Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, men vi blir dessverre nødt til å trekke oss innover når gradestokken synker for lavt. Vi i Villa presenterer her noen spennende utepeiser, som hjelper deg å holde varmen når været blir for kjølig.

Er du klar for grillsesongen?

Grill, utekjøkken og utepeis Du har grill, du har kull eller gass, og du har mat. Men har du alt det andre?

Ut med kjøkkenet!

Grill, utekjøkken og utepeis Sommerens matlaging gjør vi utendørs. Da er det godt å ha et velfungerende utekjøkken.

Utepeis forlenger sommeren

Grill, utekjøkken og utepeis Det er viktig å ta vare på den korte norske sommeren. Med en utepeis kan du forlenge sommeren i begge ender.

Slik planlegger du utekjøkken

Grill, utekjøkken og utepeis Et godt utekjøkken er resultatet av god planlegging. Her er noe av det du bør tenke gjennom før du setter i gang med utekjøkken.

Grill er gøy

Grill, utekjøkken og utepeis En ny grillsesong er i gang, og med litt eksperthjelp blir resultatet perfekt:

Gøy med grill

Grill, utekjøkken og utepeis Virkelig gøy med grill får du først når du har alt det morsomme utstyret.

Sommerens griller

Grill, utekjøkken og utepeis Det er mye å velge mellom når du skal kjøpe grill.

Bygg bakerovn i hagen

Grill, utekjøkken og utepeis En bakerovn i hagen hvor du kan steke ditt eget velduftende, gyllenbrune og sprøstekte brød. Hva er vel mer fristende?

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no