Vi prøver bordgrill: Perfekt stekte biffer året rundt

Grill, utekjøkken og utepeis

Lekkert kjøtt av alle slag, aubergineskriver med grillstreker, sprød toast eller lune nanbrød. Den mobile bordgrillen Tefal Optigrill leverer alt - uten kull eller gass. 

Blir du også litt svett når du har invitert gjester til middag, og skal servere den perfekte biff? Da bør du lese videre. 

Bruksanvisningen til Tefals nye Optigrill lovet at jeg kunne tørke svetten av pannen og servere perfekt biff, fisk eller kylling. Men! En bruksanvisning er noe helt annet enn virkeligheten. 

Holder grillen det den lover?

Teknologien bak

Det som gjør at bordgrillen Tefal OptiGrill skiller seg ut fra andre lignende griller er teknologien bak.

Den er svært enkel i bruk - det eneste du skal gjøre er å ta stilling til hvordan du ønsker kjøttet ditt stekt.

Optigrills sensorer måler alt fra antall kjøttstykker, flatemål og tykkelse på kjøttet. Så justeres stekingen seg etter dette. 

Maskinen er enkel å klargjøre, det tar kun noen minutter. Så er det bare å sette den på kjøkkenbordet og sette i kontakten. 

Jeg valgte programmet for kjøtt og la på oksekjøtt, så var det bare å lukke lokket. 

Under tilberedningen viser lysindikatoren, på det programmet du velger, hvor langt stekeprosessen er kommet, og når biffstykket for eksempel er "medium" stekt. 

På undersiden av grillen, er det en smart skuff for oppsamling av fett og annet. Denne kan skyves inn når den ikke er i bruk. 

Fornøyd

Det første forsøket ble godkjent av hele familien.

Så nå jeg fikk blod på tann og de beste dagene brukte jeg bordgrillen til å varme eller steke en rekke ting: varme brød, pølser, fisk,  kylling, toast - ja, selv rundtstykkene til søndagsfrokosten fikk seg en runde. 

Det eneste som bød på problemer var grilling av kjøtt med bein. Her fikk bordgrillen problemer med å avlese vekt og tid. Men jeg valgte manuell betjening til kyllinglårene, og de ble likevel godt stekt. 

Hver gang var det lett å velge program og hvor langt jeg var fra et ferdig måltid. 

Rengjøring av Optigrill

Rengjøring av kjøkkenmaskiner er aldri særlig morsomt. Optigrillen må selvsagt rengjøres hver gang den brukes, særlig når den brukes til så mye forskjellig. 

Det tar tid, men det er det tatt hensyn til. Det er ingen "blinde" hjørner hvor skitt kan hope seg opp. Den kan vaskes for hånd, men platene som kjøttet grilles på, kan tas av og vaskes i oppvaskmaskinen. Det samme gjelder skuffen som samler opp fettet. 

Om Opti

  • 6 programmer til forskjellige typer mat
  • Den justerer automatisk stekingen
  • Indikerer om kjøttet er rare, medium eller well done

Grillen har avtagbar skuff og avtagbare grillplater med nonstickbelegg - det gjør den lett å holde ren. 

Bordgrillen Tefal Opti kan blant annet kjøpes hos Siba  eller Netonnet, pris 1990 kr. 

22 september 2015

10 triks som gjør grillsesongen til en lek

Følger du disse tipsene får grillmaten mer smak og grillingen blir enklere. Og så blir det enkelt å rengjøre grillen etter bruk.

Felix og Eugenia bygget sitt eget utekjøkken

Utekjøkken er i vinden – ikke så rart, for her får du det beste av alle verdener.

Disse grilltabbene må du unngå

Lar du gassflasken stå i skapet under grillen mens du bruker den? Da risikerer du i verste fall en eksplosjonsartet brann i grillen.

Annonsørinnhold

Varmt vann på utekjøkkenet - lettvint og raskt

Gjør utekjøkkenet komplett med rennende, varmt vann som du enkelt monterer selv.

Slik bygger du utekjøkken med praktisk flisbenk

Hvis du bygger dette utekjøkkenet, løfter du friluftsmaten opp til et nytt plan, der hele tilberedningen foregår ute ved kulegrillen.

7 fine griller i alle prisklasser

Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

Slik velger du grill

Kaptein på kjøttbransjens elitelag, Siv-Elise Friestad, gir deg rådene om hva du skal se etter i en grill.

Norgesmesterens tips til et vellykket utekjøkke...

Hva skal til for å skape et vellykket utekjøkken og hva kan du klare deg uten? Vi har bedt nybakt norgesmester i grilling om tips.

Hyggelig med utepeis

Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, men vi blir dessverre nødt til å trekke oss innover når gradestokken synker for lavt. Vi i Villa presenterer...

Ut med kjøkkenet!

Sommerens matlaging gjør vi utendørs. Da er det godt å ha et velfungerende utekjøkken.

Klar for ny grillsesong

Gass-, kullfyrt eller elektrisk grill? Smak og behag og lommebok avgjør valget… En trend i tiden er stadig større griller, men det er ikke alltid større...

Vi griller mer enn tidligere

Nordmenn griller oftere enn tidligere, vi er også blitt mer opptatt av at grillmaten skal være trygg og sunn.

Griller til glede

En ny grillsesong er i gang. Kanskje er tiden inn for å skifte ut den gamle grillen med en ny.

Bygg bakerovn i hagen

En bakerovn i hagen hvor du kan steke ditt eget velduftende, gyllenbrune og sprøstekte brød. Hva er vel mer fristende?

Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat...

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som...