Bilde: Getty Images

8 geniale trestubber

Hage inspirasjon

Har du en trestubbe du ikke vet hva du skal gjøre med? Fortvil ei. Vi har tipsene. 

En trestubbe i hagen kan være til besvær, men det er også mange morsomme ting man kan bruke den til. Bare se her! 

1. Spillbrett

Hvis stubben er noenlunde tørr og fin, kan du kappe og slipe toppen på den, og så male eller risse inn et spillbrett etter eget ønske. Brikkene kan du ta fra et spill du kjøper i butikken eller lage selv. Genialt for unge og lekne sjeler!  

2 - Blomsterpotte

Dette er like genialt som det er pent. Hakk og meisle ut et hull i midten av stubben. Borr hull fra hullet (skrått) ut fra stubben så vannet kan renne ut. Fyll med de vakreste vekster du vet. 

Les også:

Test av høytrykkspylere

En høytrykksspyler er nyttig å ha for de fleste. Vi har testet fem høytrykksspylere opp mot hverandre og konkurransen ble hårfin.

 

Vil du bare fjerne stubben? 5 tips til trestubbefjerning

 

3 - Blomsterkasse

Hvis du har en lang stubbe eller restene av et helt tre, kan du ta prosjektet et steg lengre og lage en hel blomsterkasse. Dette prosjektet krever selvfølgelig mer utgraving og borring, men prinsippet er det samme som i punktet over.    

Les også:

5 feil du må unngå når du skal male

Når du skal male, er det viktig å vite hvordan du skal gå fram for å få det beste resultatet. Her er nybegynnerfeilene du må unngå.

4 - Lysstubbe

Trestubber kan med litt nennsomt håndverk bli kjempefine utendørslamper eller utelys. Fremgangsmåten her vil variere etter hva slags stubbe og hva slags lys du bruker. Men som du ser, kan resultatet bli veldig bra!  

5 - Eventyrhus/skulptur

Slapp av. Du trenger ikke hule ut stubben og lage et faktisk dukkehus. Men hvis du er kreativ og flink med finarbeid, kan en god trestubbe gjøres om til et lite eventyr. Perfekt for fantasifulle unger som liker å leke i hagen.    

6 - Svinghuske

I dette tilfellet bruker du riktignok ikke hele stubben, bare en tykt kappet bit av stubben. Så pusser du det som nå er et setet på huska og henger opp i et solid tau. Obs. Dette forutsetter selvfølgelig at trestykket er tørt og helt.    

Les også:

Tøffe ting til hagen

Det er ikke bare utemøbler som kan friske opp hagen din, her er noen tøffe ting til uteplassen.

7 - Gangsti

Hvis du vil gjøre noe virkelig enestående ut av stubben din, kan du kappe den ned i jevnhøye stykker og bruke trestykkene som gangsti! Et prosjekt som krever at det er en viss høyde på stubben, og at du er mer enn gjennomsnittlig god med saga.        

8 - Ildsted

Å gjøre stubben til et ildsted kan være en fin lyskilde, eller et sted for matlaging! Her bør du grave deg et god grop i stubben, så ilden får ly. Treverket vil i utgangspunkt tåle flammene godt, men hvis du vil sikre deg kan du dekke bunnen med en metallrist eller noe annet med brannhemmende effekt.

Vil du ha flere tip til hus og hage? Abonner på vårt nyhetsbrev!   

1. august 2017
Mer om Hage inspirasjon

24 flotte uteplanter som tåler vinteren

Hage inspirasjon Hagen kan være et grått og trist skue på vinteren. Men med disse fine og hardføre plantene kan du skape liv og farger i hagen likevel. 

Denne maten kan småfuglene dø av

Hage inspirasjon Det er hyggelig å mate småfugl på vinteren. Det er mindre hyggelig å gi dem mat som de kan bli syke eller dø av.

Design din drømmehage

Hage inspirasjon Selv om du mangler «grønne fingre», trenger du ikke å ende opp med et rotete uterom. La hageeksperten hjelpe deg!

9 inspirerende ideer til uteplassen

Hage inspirasjon Nå flytter vi ut, dere! Med håp om vakkert vær og tropenetter, lever vi nordmenn gjerne livet utendørs i hagen eller på terrassen hele sommeren. Her får du noen inspirerende og smarte ideer til uteplassen.

10 stilige prosjekter som forvandler hagen

Hage inspirasjon Ingenting er bedre enn å bruke sommeren til å fikse opp i hagen. Vi viser deg 10 små og store prosjekter som vil forandre hagen din.

Tøffe ting til hagen

Hage inspirasjon Det er ikke bare utemøbler som kan friske opp hagen din, her er noen tøffe ting til uteplassen.

Vårens hagebøker

Hage inspirasjon Vårens hagebøker har noe for enhver, enten du er ung eller gammel, har grønne fingre eller er praktisk anlagt.

Japansk hagedesign på norsk

Hage inspirasjon For deg som ønsker en annerledes hage, kan japansk hagedesign være noe å vurdere.

Finn inspirasjon hos hagebloggere

Hage inspirasjon Det er måte på hvor lenge man kan henge over gjerdet og suge til seg inspirasjon fra naboen med de grønne fingrene. Finn heller din favoritthageblogg...

Her er årets hagetrender

Hage inspirasjon I 2010 er individualisme i hagen den nye store trenden.

En skjærgårdshage for kunstnere

Hage inspirasjon Å eksperimentere med blomsterfrø er en fryd, mener ekteparet, som bor på Koster hele sommerhalvåret.

Idyll blant roser og riddersporer

Hage inspirasjon Velg stauder hvis du ønsker blomster som kommer igjen år etter år.

Sanselig og frodig rekkehushage

Hage inspirasjon Med stødige hender og skarpt blikk for harmoniske plantekombinasjoner har gartner og hagedesigner Marit Næss skapt et paradisisk hageunivers på kun 30 kvadratmeter i asker.

Smi mens jernet er varmt

Hage inspirasjon Smijern er den store trenden til hagen i år.

Rødmalt idyll i Risør

Hage inspirasjon På en tilfeldig tur til Risør i 1986 endte Svein Walstad og hans kone Britt Østby opp med å kjøpe hus uten innlagt vann og med utedo. Nå, vel 20 år...