Bilde: Getty Images

8 geniale trestubber

Hage inspirasjon

Har du en trestubbe du ikke vet hva du skal gjøre med? Fortvil ei. Vi har tipsene. 

En trestubbe i hagen kan være til besvær, men det er også mange morsomme ting man kan bruke den til. Bare se her! 

1. Spillbrett

Hvis stubben er noenlunde tørr og fin, kan du kappe og slipe toppen på den, og så male eller risse inn et spillbrett etter eget ønske. Brikkene kan du ta fra et spill du kjøper i butikken eller lage selv. Genialt for unge og lekne sjeler!  

2 - Blomsterpotte

Dette er like genialt som det er pent. Hakk og meisle ut et hull i midten av stubben. Borr hull fra hullet (skrått) ut fra stubben så vannet kan renne ut. Fyll med de vakreste vekster du vet. 

 

Vil du bare fjerne stubben? 5 tips til trestubbefjerning

 

3 - Blomsterkasse

Hvis du har en lang stubbe eller restene av et helt tre, kan du ta prosjektet et steg lengre og lage en hel blomsterkasse. Dette prosjektet krever selvfølgelig mer utgraving og borring, men prinsippet er det samme som i punktet over.    

4 - Lysstubbe

Trestubber kan med litt nennsomt håndverk bli kjempefine utendørslamper eller utelys. Fremgangsmåten her vil variere etter hva slags stubbe og hva slags lys du bruker. Men som du ser, kan resultatet bli veldig bra!  

5 - Eventyrhus/skulptur

Slapp av. Du trenger ikke hule ut stubben og lage et faktisk dukkehus. Men hvis du er kreativ og flink med finarbeid, kan en god trestubbe gjøres om til et lite eventyr. Perfekt for fantasifulle unger som liker å leke i hagen.    

6 - Svinghuske

I dette tilfellet bruker du riktignok ikke hele stubben, bare en tykt kappet bit av stubben. Så pusser du det som nå er et setet på huska og henger opp i et solid tau. Obs. Dette forutsetter selvfølgelig at trestykket er tørt og helt.    

7 - Gangsti

Hvis du vil gjøre noe virkelig enestående ut av stubben din, kan du kappe den ned i jevnhøye stykker og bruke trestykkene som gangsti! Et prosjekt som krever at det er en viss høyde på stubben, og at du er mer enn gjennomsnittlig god med saga.        

8 - Ildsted

Å gjøre stubben til et ildsted kan være en fin lyskilde, eller et sted for matlaging! Her bør du grave deg et god grop i stubben, så ilden får ly. Treverket vil i utgangspunkt tåle flammene godt, men hvis du vil sikre deg kan du dekke bunnen med en metallrist eller noe annet med brannhemmende effekt.

Vil du ha flere tip til hus og hage? Abonner på vårt nyhetsbrev!   

1 august 2017

Nordiske hager er de fineste i verden - og her er beviset

I Danmark, Norge og Sverige finnes det tusenvis av flotte og velstelte hager. Her er 11 inspirerende hager.

10 grunner til å ikke kaste gamle mur- og lecablokker

Har du noen leca- eller murblokker liggende? Ikke kast dem! Her er 10 spennende ideer til hva du kan bruke dem til.

I pakt med naturen

For tidligere stortingsrepresentant Astrid Gjertsen er naturen fundamentet i livet. Da hun skulle bygge nytt hus, var det derfor viktig for henne å...

Nordiske hager: Formklipt hage

Vår nordiske hagevandring gjør nå et stopp i Sverige. Her skaper det formklipte strukturen. Duftene, de slyngende hagegangene og sitteplassene gjør...

Om faren som bygde en borg av huskestativet til datteren

For treverkglade Marius Markussen var ikke huskestativet til datteren nok. Derfor bygde han det likeså greit om til en borg.

Herlig hageentré!

Selv oppkjørselen til et hus er en del av hagen. Danske Ankica har skapt en skjønn uteplass med kirsebærtre og formklippede grønne nålebusker.

Her er hvordan du lager en hagedam

Med god planlegging og utførelse, kan du få en liten, koselig hagedam ute i hagen.

Design din drømmehage

Selv om du mangler «grønne fingre», trenger du ikke å ende opp med et rotete uterom. La hageeksperten hjelpe deg!

Hagedesignerens egen drøm!

I sitt daglige arbeid hjelper hun andre med å virkeliggjøre sine hagedrømmer. Dette er hagedesigneren Karina Adolfsson Hörbergs egen hage i Gävle.

Japansk hagedesign på norsk

For deg som ønsker en annerledes hage, kan japansk hagedesign være noe å vurdere.

Finn inspirasjon hos hagebloggere

Det er måte på hvor lenge man kan henge over gjerdet og suge til seg inspirasjon fra naboen med de grønne fingrene. Finn heller din favoritthageblogg...

Tøffe ting til hagen

Det er ikke bare utemøbler som kan friske opp hagen din, her er noen tøffe ting til uteplassen.

Steinhagen

Eva og Søren kan se ut over en behagelig steinhage som omgir den lille dammen. De har skapt et uterom som både er lettstelt og inspirerende.

Romantisk hage på Toten

Helen Fredholms hage ved Mjøsa er en vakker, romantisk, engelskinspirert hage - planlagt for hygge, nytte og lek. I fjor ble hun Norgesmester i hagedesi...

Villniss ble frodig hage

På den idylliske skjærgårdsøya Resø holder ­ekteparet Sollien hus om sommeren. Hagen rundt skipperhuset fra 1911 har blitt et personlig uterom med...