Frokost i det grønne

Hagemøbler

Sommeren er her, og med den en hyggelig anledning til å samle venner og familie til fristende måltider og koselig samvær.

Nå skal vi ta igjen alt vi gikk glipp av gjennom lange, mørke vintermåneder og kose oss med god vin og lange samtaler – og hvorfor ikke i det grønne?

Når vi inviterer tenker vi gjerne middag eller be venner og familie på en deilig frokost med godt mat og lang formiddag til å utveksle tanker og ideer.

Eller hva med en lunsj med en lun salat med frisk sprudlende cider eller nylaget limonade. Mulighetene er mange.

Sart og vakkert sommerbord.
Sart og vakkert sommerbord.

 Dekk bordet inne eller ute og kos deg i gode venners nærvær. La ikke været ødelegge gleden ved å spise i det fri. Sett opp en stor parasoll eller et tak. Legg fram varme tepper og lag en god og styrkende toddy.

Sommerlig nostalgi
Sommerlig nostalgi er temaet på vårt uskyldshvite bord spekket med rosa detaljer. Rosa er sødme og rødmende kinn, ungdommelig skjønnhet og lettsindige sinn.

Vi frister med formiddagste, deilig bakeverk og pikekyss i godt selskap med rosévin og likør i glassene. Sett blomstene i vaser, mugger og glass, nøl ikke med å blande høye og lave vaser, keramikk og krystall, slik blir bordet spennende, lekent og personlig.

Søte fristelser lokker til en sommerflørt.
 

Gamle skatter
Søte fristelser pirrer sansene og lokker til en sommerflørt.

Bordet pyntet med vakre, struttende roser, røslige, ruvende hortensia, og yndige roseknopper. Krukker og kar er også fylt med roseknopper, og vi har valgt et blomsterlig motiv på serviettene.

Det gullforgylte koppestellet forsterker det romantiske preget, og vi har supplert serviset med arvegods etter oldemor. Bakerst i skapet fant vi vin - og likørglass med gullkanter og har fylt dem rosévin og likør.

 

Let i skap og skuffer, gå på oppdagelsesferd på loftet og i kjelleren, så finner du kanskje gamle skatter til ditt sommerbord.

Eventyrlig grønt – og hvitt!
Her har vi dekket bordet til fest i hvitt. Hvitt står i vakker kontrast til den frodige, grønne naturen som er rammen rundt vårt sommerlige bord.

Dekk enkelt med det du har, la en hvit duk være basis for dekkingen og bruk gjerne forskjellige deler av serviser, glass osv, men hold alt i hvitt.

Plassér sittegruppen midt på plenen, det er godt å ha følelse av luft rundt seg, og enkelt for gjestene å reise seg og strekke litt på bena, gå en liten runde i det grønne.

Heng gjerne lykter i trærne og sett store lykter på bakken, ingenting er som lyspunkter i ulike høyder når det skumrer og senere blir mørkt.

Natten er ennå ung; Bruk den så lenge du kan. Gjestene setter helt sikkert pris på om du henger ut noen lette tepper og jakker til bruk når solen går ned. Du skal ikke sove bort sommernatten…

Bruk naturens gaver for å skape en hyggelig stemning rundt bordet.
Bruk naturens gaver for å skape en hyggelig stemning rundt bordet.

Naturens gaver
Vi har dekket med et enkelt hvitt servise og brukt naturens gaver til dekor.

La blomster flyte i vann og plassér små buketter i glass eller vaser tilfeldig rundt på bordet.

Ikke dekk for stramt og høytidelig, det litt løsslupne er ofte det hyggeligste.

 

Bruk gjerne et stettefat til kakene, og dekk dem til med et insektvern før servering, det er både praktisk og dekorativt. Hvite roser er den perfekte dekor til et hvitt festbord i det grønne.

Enkelt og hvitt i det grønne. Lekre kokosboller på stettefat.
Enkelt og hvitt i det grønne. Lekre kokosboller på stettefat.

 

 

 

 

 


Kokos i fleng

De gamle, myke og gode bollene med kokos- eller sjokoladetrekk er evig aktuelle og gjør seg godt på et stettefat i glass.

Bruk det du har i skapet og dekk av hjertets lyst; Et syltetøyglass med stoffhette og små, søte glass du har stående i skapet gjør nytten til sukker og salt på bordet osv.

23. oktober 2008
Mer om Hagemøbler

Loungestilen - et must i hverdagen

Hagemøbler Vi har for alvor tatt lounge-stilen til oss. Den gir kroppen ro, komfort og hvile. Cane-line utvider derfor sin kollektion 2008 med serien Savannah.

Slik tar du vare på teakmøblene

Hagemøbler Har du hagemøbler i teak som er gustne og grå etter vinteren? Da kan du behandle dem med olje.

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Hagemøbler Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å...

Hva er egentlig kunstrotting?

Hagemøbler Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også ved kjøp av hagemøbler i kunstrotting.

Hagemøbler i rotting

Hagemøbler Hagemøbler i polyrotting er vedlikeholdsfrie og flettes i forskjellige teknikker.

Uteputer med solfaktor og regnbeskyttelse

Hagemøbler Behandler du tekstilene du har ute med impregnering, vil de tåle mer og vare mye lengre. Eller du kan bruke egne utendørstekstiler, som er allerede er...

Gode råd for vedlikehold av utemøbler

Hagemøbler Her følger noen gode råd for vedlikehold av utemøbler.

Slik vedlikeholder du hagemøblene

Hagemøbler Om vinteren har satt sine spor på hagemøblene dine bør du lese dette. Også nye hagemøbler kan trenge litt omsorg før de tas i bruk.

Vedlikehold av hagemøbler i plast

Hagemøbler Det finnes mange effektive rensemidler for vedlikehold av hagemøbler i plast.

Vårens smarteste hagemøbler

Hagemøbler Velg vedlikeholdsfrie hagemøbler, og få mer tid til å slappe av på fridagene utendørs, fremfor å male, beise eller lakke utemøblene.

Hagemøbler bør vaskes før vinteren

Hagemøbler Hagemøbler som har stått ute hele sommeren bør regjøres før du setter dem bort igjen.

Rense hvite hagemøbler i plast

Hagemøbler Hvite hagemøbler i plast - hvordan får jeg dem rene?

Vedlikeholdsfri hagemøbler

Hagemøbler Vedlikeholdsfrie hagemøbler gjør livet lettere.

Det gode uteliv

Hagemøbler Det gode utelivet starter med våren. Etter måneder innendørs er det igjen tid for å nyte utelivet på terrrassen og i hagen - og det er tid for en oppgra...

Gi trampolinen et nytt liv

Hagemøbler Alle liker å hoppe på trampoline, men ingenting varer evig. Så da er spørsmålet hva bruker man trampolinen til når den ikke lenger brukes eller er...