Bilde: produsentene

Møbler til uteplassen

Hagemøbler

Gode møbler øker gleden ved uteplassen. Vi har tatt en titt på noe av det som finnes der ute.

Temperaturen stiger og det blir mer og mer fristende å tilbringe fritiden utendørs. Terrassen blir igjen forvandlet til sommerstue, og vi bytter ut kvelder foran tv-en med grill og gode venner.

Nyttige småbord
Gode og behagelige møbler er med å øke gleden ved uteplassen. Trenger du en ny spisegruppe eller godstol til sommersesongen, er det nok å velge mellom. Flere av dem krever minimalt med vedlikehold, en fordel om du heller vil bruke dagene til kos i vårsola heller enn pussing og oljing. Vi har tatt en titt noe av alt det som finnes der ute.


Godstol: En lesekrok på uteplassen.

Lette småbord kan være like nyttig å ha ute som inne. Du kan bruke dem som avlastningsbord når du griller, utvide spisesonen om du får uventede gjester, eller benytte dem som blomsterbord.

Slike småbord får du tak i mange steder, men pass på at du velger et som kan foldes sammen. Da er det lett å sette vekk når det ikke er i bruk og det kan stikkes i bilen og taes det med på hytta eller stranda om du vil unngå sand i maten.

Se flere bilder her

Design og komfort på terrassen
hagemessa i Lillestrøm tidligere i år var det tydelig at møbler i kunstrotting fremdeles er populært på uteplassen. Det er også merkbart at komfort og design blir stadig viktigere også utendørs. Vi er ikke lenger fornøyd med å sitte på klamme plaststoler og møblene skal helst være stilfullt så vel som behagelig. Derfor ser vi gjerne en utstrakt bruk av puter kombinert med møbler i rene linjer.

Og utemøblene er ikke lenger forbeholdt soling eller spisebordet. Uteplassen blir mer og mer lik en ekstra stue, bare at denne stua befinner seg utendørs. Sofaer og salongbord hører nå like mye hjemme ute som inne. Classic møbler leverer sågar en tradisjonell ørelappstol til utendørsbruk, så selv litteraturelskeren kan få sin egen lesekrok på terrassen.

Shabby chic- og landstilen som mange har lagt sin elsk på i interiøret, smitter også over i hagen. Romantiske og gammeldagse hager har fått sin renessanse, og da må selvsagt møblene stå i stil. Mange har falt for de såkalte adirondack-stolene, men også klassiske hvitmalte tremøbler hører hjemme i denne stilen. Det er i det hele tatt nok å velge mellom for den som er på jakt etter nye møbler til uteplassen.

7 mai 2009

Loungestilen - et must i hverdagen

Vi har for alvor tatt lounge-stilen til oss. Den gir kroppen ro, komfort og hvile. Cane-line utvider derfor sin kollektion 2008 med serien Savannah.

Slik tar du vare på teakmøblene

Har du hagemøbler i teak som er gustne og grå etter vinteren? Da kan du behandle dem med olje.

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å...

Hva er egentlig kunstrotting?

Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også...

Slik frisker du opp dine gamle utemøbler

Fiks utemøblene du har fra før av! Her får du enkle og billige tips som tilfører uterommet det lille ekstra.

Solsenger og solstoler vi liker

Nå er det snart tid for lange, varme dager i hagen eller ved vannet. Hva passer vel da bedre enn en komfortabel solseng? Vi har valgt ut 9 favoritter –...

Hagemøbler i rotting

Hagemøbler i polyrotting er vedlikeholdsfrie og flettes i forskjellige teknikker.

Uteputer med solfaktor og regnbeskyttelse

Behandler du tekstilene du har ute med impregnering, vil de tåle mer og vare mye lengre. Eller du kan bruke egne utendørstekstiler, som er allerede er...

Gode råd for vedlikehold av utemøbler

Her følger noen gode råd for vedlikehold av utemøbler.

Slik vedlikeholder du hagemøblene

Om vinteren har satt sine spor på hagemøblene dine bør du lese dette. Også nye hagemøbler kan trenge litt omsorg før de tas i bruk.

Vedlikehold av hagemøbler i plast

Det finnes mange effektive rensemidler for vedlikehold av hagemøbler i plast.

Vårens smarteste hagemøbler

Velg vedlikeholdsfrie hagemøbler, og få mer tid til å slappe av på fridagene utendørs, fremfor å male, beise eller lakke utemøblene.

Hagemøbler bør vaskes før vinteren

Hagemøbler som har stått ute hele sommeren bør regjøres før du setter dem bort igjen.

Rense hvite hagemøbler i plast

Hvite hagemøbler i plast - hvordan får jeg dem rene?

Vedlikeholdsfri hagemøbler

Vedlikeholdsfrie hagemøbler gjør livet lettere.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no