Nostalgi i hagen med smarte utemøbler fra Ikea. Foto: Produsenten 1/6
Vedlikeholdsfrie møbler fra Slettvoll; Andrew spisestol og Sally spisebord. Foto: Produsenten 2/6
Lette og vedlikeholdsfrie utemøbler fra Skeidar. Foto: Produsenten 3/6
Utemøbler av jern og plast med tekstiler fra Princess. Foto: Produsenten 4/6
Herlig hageseng i jern fra Ikea, fylt med myke puter. Foto: Produsenten 5/6
Tidløs hagestol fra Ikea. Foto: Produsenten 6/6

Vårens smarteste hagemøbler

Hagemøbler

Velg vedlikeholdsfrie hagemøbler, og få mer tid til å slappe av på fridagene utendørs, fremfor å male, beise eller lakke utemøblene.

Utemøbler som trenger minimalt med vedlikehold, blir stadig mer populært. For det første falmer ikke fargen av i solen. De nye hagemøblene av blant annet polymaterialer, er utviklet for å vare lenge. For det andre slipper man årlig vedlikehold, og for det tredje kan utemøblene brukes innendørs når utesesongen er over.

Hagemøbler som tåler å stå ute uten å måtte flyttes på inn og ut gjennom sommersesongen, er kommet for å bli. Akkurat nå er utemøbler i imitert kurvmateriale, i polyetylen svært populært.

Tenk enkelt på liten plass

På små uteplasser er det klapp-sammen-kjapt-møbler som gjelder. Også her er det utviklet smarte vedlikeholdsfrie møbelløsninger. Inspirasjon fra Provence både når det gjelder tekstiler og krukker på krukker med krydderurter og sydlanske sommerblomster, er en trend vi har sett i hagene de senere årene, enten man har stor eller liten plass å boltre seg på.

I hagerom med god plass kan bord og benker av skifer laget etter mål hos stenhuggerier være et godt alternativ. Dette er møbler som tåler kulde, frost og mye dårlig vær som det er mye av i Norden, også om sommeren.

Sink er ekstra slitesterkt

Sinkmøbler, bord, stoler og benker av sibirsk lerk er nok en slitesterk løsning. Hvis du er på jakt etter en skreddersydd variant, kan det være en god ide å ta kontakt med en hagedesigner/arkitekt som kan designe utemøbler tilpasset ditt behov og din stil, som gjør at du får et uterom ingen andre har helt maken til.

Tiden da vi satt på hagestoler, som kunne knekke sammen midt under sommerens utekaffeselskap, er en sjeldenhet i dag. Nå er det komfortable hagestoler av god kvalitet med myke puter i, som er regelen fremfor unntaket. Hengekøyene blir også stadig bedre.

En hvitmalt vedlikeholdsfri benk i hagen nær en rosa rosebusk er for mange den ulitmate utemøbeldrømmen.

Alle kan finne sin stil

Det fine med dagens hagemote er at det er enkelt å dyrke sin egen individuelle stil og at mange av møblene er like fine ute som inne.

Hagemøbler i plastrotting er kommet for å bli. Materialet er svært værbestandig og tåler å stå ute i dårlig vær. De er lette å holde rene, og de veier ikke så mye, og ikke minst de er enkle å ta frem år etter år uten store anstrengelser.

5 april 2013

Loungestilen - et must i hverdagen

Vi har for alvor tatt lounge-stilen til oss. Den gir kroppen ro, komfort og hvile. Cane-line utvider derfor sin kollektion 2008 med serien Savannah.

Slik tar du vare på teakmøblene

Har du hagemøbler i teak som er gustne og grå etter vinteren? Da kan du behandle dem med olje.

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å...

Hva er egentlig kunstrotting?

Kunstrotting er blitt et populært material for utemøbler, kjent for å tåle mye og vare lenge. Men alt er ikke det samme. Det finnes feller å gå i, også...

Hagemøbler i rotting

Hagemøbler i polyrotting er vedlikeholdsfrie og flettes i forskjellige teknikker.

Uteputer med solfaktor og regnbeskyttelse

Behandler du tekstilene du har ute med impregnering, vil de tåle mer og vare mye lengre. Eller du kan bruke egne utendørstekstiler, som er allerede er...

Gode råd for vedlikehold av utemøbler

Her følger noen gode råd for vedlikehold av utemøbler.

Slik vedlikeholder du hagemøblene

Om vinteren har satt sine spor på hagemøblene dine bør du lese dette. Også nye hagemøbler kan trenge litt omsorg før de tas i bruk.

Vedlikehold av hagemøbler i plast

Det finnes mange effektive rensemidler for vedlikehold av hagemøbler i plast.

Hagemøbler bør vaskes før vinteren

Hagemøbler som har stått ute hele sommeren bør regjøres før du setter dem bort igjen.

Rense hvite hagemøbler i plast

Hvite hagemøbler i plast - hvordan får jeg dem rene?

Vedlikeholdsfri hagemøbler

Vedlikeholdsfrie hagemøbler gjør livet lettere.

Det gode uteliv

Det gode utelivet starter med våren. Etter måneder innendørs er det igjen tid for å nyte utelivet på terrrassen og i hagen - og det er tid for en oppgra...

Gi trampolinen et nytt liv

Alle liker å hoppe på trampoline, men ingenting varer evig. Så da er spørsmålet hva bruker man trampolinen til når den ikke lenger brukes eller er...

Vårens nye utemøbler

Endelig er våren her og vi kan pynte opp og hygge oss i hagen. Her er en et lite innblikk i årets trender på utemøbelfronten.