Levegg Unique fra RKC - fåes også med matchende blomsterkasser.
Levegg Unique fra RKC - fåes også med matchende blomsterkasser. Bilde: RKC

Levegger i seks ulike stiler

Levegg

Du kan selvsagt bygge din egen levegg, men det er også mye fint å få kjøpt av ferdige levegger. Her viser vi seks ulike stiler - både levegg på rull og i tre.

Ferdigproduserte levegger er en nødvendighet for de av oss som ønsker le, men ikke trakterer hammer og sag. Og for andre er det en rask og enkel måte å få opp en levegg.

Og selv om du velger ferdigproduserte levegger, behøver ikke det bety at du må ha det samme som naboen.Det finnes mange forskjellige stiler og typer på markedet.

Dersom du ikke ønsker eller har mulighet til å sette en levegg av tre, finnes det enkle løsninger med levegg på rull.  

Moderne design

Unique Design fra RKC, som vises i hovedbildet i artikkelen, er en levegg i  elegant design. Mange levegger har liggende kledning, men her har man valgt en stående kledning for en mer moderne vri.

Kraftige stående stendere og skjult innfesting på baksiden gjør serien helt spesiell. Du kan også kjøpe blomsterkasser i matchende design.

Skråstilt


Diagonal kledning: Foto: RKC
En annen levegg i tre fra RKC er Avenue Design.

– Serien er et av våre mest eksklusive design, mener de.

Avenue kjennetegnes av den diagonale kledningen. Kledningen er tett, og sammen med den solide rammen gir det leveggen et kraftig design. Flettverket i toppen og åpningen ved bakken bidrar til at du unngår ubehagelige kastevinder som en helt tett levegg kunne gitt.

Levegg i rotting

Hva med en levegg som passer til rottingmøblene? Veggene er enkle å montere. Stolpene og rammer er laget i robust aluminium. Leveggen gir beskyttelse mot vær og gatestøy. Plexivindu i øvre del gir utsyn. 

Mer informasjon: Arnøy Engros

Romantisk skjermvegg


Trefløyet vegg. Foto: RKC 

Er du av det mer romantiske slaget, er kanskje denne 3-fløyede leveggen fra RKC noe for deg. Den tåler kanskje ikke de kraftigste vindkastene, men til gjengjeld er den både enkel å flytte og lett å slå sammen når den ikke er i bruk.

Bruk den for å skjerme mot innsyn, til å skape nye rom i hagen eller rett og slett som et designelement i den romantiske eller nostalgiske hagen.

Veggen kommer ferdig hvitlasert. Du kan også få den i svart om du foretrekker det, eller uten espalieret i toppen.

Mer informasjon: www.rkc.no

Levegg i stoff


Levegg med styreskinne: Foto: Scandic

En levegg behøver ikke være i tre eller metall. Den kan like gjerne være i stoff og tekstiler. Scandic fører en levegg i acryl- eller screenduk som passer godt til bruk ved uteplassen.

Acrylduken er vanntett, mens screenduken lar deg beholde utsikten samtidig som den hindrer innsyn.

En levegg i tekstil er mindre dominerende enn en trevegg, og de fleste av dem gir deg mulighet til å justere høyden og å rulle den helt inn.

Denne varianten gir deg anledning til å manøvrere leveggen med en sveiv. Når leveggen er helt ute, kan du feste den med en låsebolt i bunnskinnen.

Mer informasjon: www.scandicmarkiser.no

Plassbesparende levegg på rull


Levegg på rull som trekkes sidelengs. Foto: Norsol

Norsol er en annen leverandør som tilbyr levegger i tekstil. Leveggen Grip trekkes ut fra siden ved behov. Den tar nesten ikke plass når den ikke er i bruk, men kan så enkelt slåes ut når du har behov for å sitte i le, vil hindre innsyn, eller skjerme deg for sola.

Selve leveggen er å få i et store utvalg av markiseduker.

Norsol leverer også en levegg på rull som kan trekkes ned. Foto: Norsol

Mer informasjon: www.norsol.no

Utvalget av levegger er med andre ord større enn man skulle tro når man titter innom nærmeste trevarehandel. Det finnes noe for enhver.

Hvilken levegg du selv bør velge avhenger både av hvilken stil du har på hus og hage og hvilken grunn som ligger bak ønsket om levegg.

Les også:

Smart skjerming mot innsyn

Beskytt mot innsyn med armeringsjern

Levegg - 10 tips

Alle artikler om levegg

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

11. april 2016
Mer om Levegg

Bygg et espalier - trinn for trinn

Levegg Karin Almström fra "Hjemmefikserne" viser hvordan du raskt og enkelt bygger et espalier til hagen.

Lag et levende gjerde til terrassen

Levegg Et gjerde med klatreplanter virker både lett og levende, og skaper både hygge og le. Lag det av stolper og armeringsnett – enkelt og fleksibelt.

Utvid brukstiden på terrassen med vindskjerm

Levegg Med en vindskjerm kan du nyte sommeren selv om det blåser.

Smart skjerming mot innsyn

Levegg Det er fort gjort å sette opp en levegg som gjør uteplassen din mer privat, som kan beskytte mot vind eller utnytte solvarmen bedre. Men begynn med å sjekke hva byggereglene sier.

Beskytt mot innsyn med armeringsjern

Levegg Karin har laget et vakkert hagegjerde som beskytter mot innsyn, av armeringsjern kledd med en dekorativ tekstil. Alt for at uteplassen skal føles mer...

Garasjens bakside ble en innbydende pergola

Levegg Med litt fantasi kan en bygning få et uventet bruksområde. Her viser Vi i Villas leser hvordan han forandret garasjens nakne bakside til en trivelig og...

5 grunner til å sette opp levegg

Levegg En levegg kan fylle flere funksjoner enn bare å skape le. Både småbarnsfamilier og hageentusiaster kan ha nytte av en velplassert levegg.

Fleksible levegger

Levegg Fleksible levegger gir deg flere muligheter enn de permanente. Her viser vi deg tre måter du kan lage levegger som ikke stenger utsynet permanent.

Levegg - her er ti tips

Levegg Skal du sette opp levegg i år? Les disse ti tipsene først.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no