Bad under stjernene

Massasjebad og basseng

En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og titte på stjernene.

Be
Be familie og venner på en behagelig stund i badestampen for å komme nær hverandre og naturen.
 
Å bade utendørs året rundt er ikke lenger en fjern drøm for oss nordboere når vi kan plassere en vedfyrt badestamp i hagen. Mange har fått øynene opp for denne formen utendørsbad etter opphold på spa-hoteller, som tilbyr ulike former for helsebad. Spa er latin og betyr i sin forkortede form "helse gjennom vann". Etter å ha vært på spa-weekend føles det fristende å kunne gjenskape no av den gode badeopplevelsen - også på hjemmebane.

 

Avslappende
Vanntemperaturen kan varieres opp til 45 grader eller mer. Var du opp vannet med ved, bør du stenge spjelet når vannet har nådd en temperatur på om lag 38 grader. Før du hopper ut i badestampen lønner det seg å drikke skikkelig fordi man mister væske når kroppen er i varmt vann. Med en lang trepinne kan du røre i vannet slik at det blir en jevn temperatur i badestampen før du går uti. De fleste liker å sitte i badestampen fra en halvtime til en time. I løpet av denne tiden blir man behagelig avslappet. All den friske luften kombinert med varmt vann gir optimalt velvære. Tilsett gjerne duftende badeoljer eller -salt i vannt. Om det regner eller snør kan dette til og med forsterke badeopplevelsen i det fri.


Badestamp sett ovenfra uten vann.
Badestamp sett ovenfra og uten vann.

Oppvarmet bad med vedfyrt ovn
Badestamper med vedfyring finnes i ulike størrelser fra 1,6 til tre meter i diamer. Ni av ti velger tometertønnen, der man kan være opp til 10 personer. Vannet varmes opp av en kamin av aluminium og etter et par timer med fyring er vannet varmt. Første gang du fyller på vann kan tønnen lekke, men det trenger ikke være noe feil fordi sprekkene tettes fort fordi treverket sveller. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av tønnen, så den ikke tørker ut. Det går mye vann til et bad, om lag 2500 liter i en to-meterstønne. Etter hvert bad bør tønnen renses og rengjøres.

Kostnader
En to-meterstønne av furu som er behandlet med linolje og tjære koster inklusive ildsted og benker ca 35 000 kroner. Det er også mulig å kjøpe byggesett til ca 13 000 kroner. Du kan også få tak i badestamper i mer eksklusive tresorter, men da koster de en del mer. De fleste stamper har tilbehør som lokk, hyller og avlastningsbord, ekstrabenker, trappetrinn og beskyttelsestrekk.


23 oktober 2008

Sommeridyll – med badedrøm under åpen himmel

På Randøya utenfor Kristiansand er det bilfritt året rundt. Noen familier er fastboende på øya, i nybygde hus oppført i gammel sørlandsstil. Og her er...

Turkisblått i hagen

Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs...

Bad under åpen himmel!

Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

Badestamp i skogbrynet

På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk...

Boblende badeglede

Er du en frossenpinn og en badeengel? Her er våre tips til hvordan du får en varmere vinter med utendørsbad på terrassen.

Naturtomt med boblebad

Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Ikke bare-bare å bygge basseng innendørs

Mange har lyst til å forlenge badesesongen ved å bygge basseng innendørs, men det gjelder å tenke seg nøye om før man går i gang med en slik investering...

Deilig bassengmoro

Badebasseng er deilig for voksne og moro for barn. Svømmebasseng i hagen er som en magnet på voksne og barn.

Boblende velvære

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsnin...

Basseng etter forskriftene

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Badeliv i hagen

For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som ikke...

Basseng i egen bolig?

Basseng i egen bolig er fristende, men krevende.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no