Basseng etter forskriftene

Massasjebad og basseng

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.


Et svømmebasseng i hagen gir både rekreasjon og glede gjennom hele sommeren. Foto: Colourbox
Et basseng å kjøle kroppen i når du selv ønsker det er manges drøm. Ikke minst for barna, som gjerne boltrer seg i det våte element timevis i strekk. Men det er visse forutsetninger som må oppfylles før du går i gang. Uansett hvilken type basseng du velger, må du forholde deg til gjeldende regelverk. Byggeforskrifter og sikkerhetstiltak må overholdes. Plan- og bygningsloven setter visse krav. Det samme gjør Plan- og bygningsavdelingen i din hjemkommune.

Lover og regler
Uansett om du ønsker et basseng beregnet på støp og nedgraving, en prefabrikerte variant, en stålkonstruksjon med duk spent mellom rørene eller en oppblåsbar utgave må du finne ut hvilke lover og regler som gjelder for bygging og montering av svømmebasseng i din kommune, og hvilke krav loven stiller. En komplett oversikt over hvilke kriterier som gjelder finner du på internettsiden www.lovdata.no under katalogen Plan- og bygningsloven.

Bygg selv
Er du selvbygger kan du velge mellom å støpe bassenget selv, eller kjøpe et prefabrikert. Begge varianter har sine fordeler og ulemper. Prisen vil selvsagt variere ut ifra hvor stort basseng du ønsker, og i prinsippet er det ingen begrensinger når det gjelder størrelse. Men det vil alltid være dyrere å bruke og vedlikeholde et stort basseng.

Velger du et nedgravd, støpt basseng må du være klar over ulempene det vil medføre i den perioden byggingen pågår. Det skal graves opp og støpes. Men når det først er på plass har du et basseng som holder i årevis.

Velger du derimot en prefabrikert variant, tar det ikke mange dagene før du kan plaske i din egen dam. Men holdbarheten er kanskje ikke så lang som for et støpt basseng.

Kostnadsmessig vil et basseng av en viss størrelse ligge på et sted mellom 50 000 og 200 000. Der de prefabrikerte hersker i den nedre delen av skalaen.

Tilleggsutstyr finnes det mye av, men for å få optimal utnyttelse og strekke sommeren bør du investere i en varmekolbe som vil komme på et sted mellom 8000 og 30 000 kroner, avhengig av hvilken variant du velger.

Les også:

Slik lager du din egen hagedam

En hagedam trenger ikke være flere kvadratmeter stor, mulighetene finnes selv med liten plass.

 

23. oktober 2008
Mer om Massasjebad og basseng

Boblende badeglede

Massasjebad og basseng Er du en frossenpinn og en badeengel? Her er våre tips til hvordan du får en varmere vinter med utendørsbad på terrassen.

Riktig utebad for din familie

Massasjebad og basseng Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk...

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

Massasjebad og basseng En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Massasjebad og basseng Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Naturtomt med boblebad

Massasjebad og basseng Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Badeliv i hagen

Massasjebad og basseng For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som ikke...

Bygg basseng i hagen

Massasjebad og basseng Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Deilig bassengmoro

Massasjebad og basseng Badebasseng er deilig for voksne og moro for barn. Svømmebasseng i hagen er som en magnet på voksne og barn.

Monter spa ute

Massasjebad og basseng Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Boblende velvære

Massasjebad og basseng Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsningnen.

Bad under stjernene

Massasjebad og basseng En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Massasjebad og basseng Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp...

Turkisblått i hagen

Massasjebad og basseng Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs sammen med en herlig terrasse og et lysthus vil skape stor sommerlykke.

Sommeridyll – med badedrøm under åpen himmel

Massasjebad og basseng På Randøya utenfor Kristiansand er det bilfritt året rundt. Noen familier er fastboende på øya, i nybygde hus oppført i gammel sørlandsstil. Og her er...

Bad under åpen himmel!

Massasjebad og basseng Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no