Basseng på flatmark

Massasjebad og basseng

Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.


Gjester som overnatter i lysthuset kan gå rett ut i bassenget for et avkjølende bad. Familien Thureson kobinerte bassengutbyggingen med en fullstendig renovering av hagen. Tomten er på ca 700 kvadratmeter, og hovedhuset er plassert i den nordvestre delen av eiendommen. Mot sør er det bygget treterrasse på ca. 12 kvadratmeter. I øst har tomten skråning på 2 meter og på denne delen er det mange trær. Det ble valgt å bygge opp en "ramme" på flatmark, som bassenget kunne felles ned i. Den nye terrassen er bygget i tilknytning til den gamle, tilpasset samme høydenivå. I øst er det plassert et lysthus rett på marken. To større jordutfyllinger på begge langsider av bassenget

ble utfør for å støtte til bassengets volum.
Plantegning som viser tomten i et oversiktperspektiv
Plantegning som viser tomten i et oversiktperspektiv.
Frodig oase rundt Huset og svømmebasseng bør være nær hverandre
avkjølingssonen

Ut mote gatesiden på tomten er det plantet 170 cm høye hekker som hindrer innsyn mot hagen. I den sørlige delen av tomtehjørnet er det plantet en gruppe med spriralbusker som ytterligere reduserer innsyn fra forbipasserende.
På nordsiden av bassenget er det plantet et felt med blomster og busker som skaper stemning med vakre farger og deilige dufter. Her er det også blitt plass til en liten kjøkkenhage og plenområde til lek og spill. Det er også anlagt ny steinbelagt biloppkjørsel og ny entretrapp opp til huset i samme materiale som terrassen.

Lysthuset er malt i samme lysegrå nyanse som bolighuset. her kan husets to minste overnatte og duppe rett ned i vannet for et forfriskende morgenbad. Mor og far kan nyte frokosten ved bassengkanten og nyte behagelig avkjøling i bassenget på sommerfine dager. Denne typen basseng som er lagt på marken koster ca 100 000,-. For dette beløpet får man selve bassengkonstruksjonen med vegger som støtter og diverse sikkerhetselementer. En snekkerkyndig person kan bygge og montere bassenget selv. Dette bassenget krevde skriftlig godkjenning fra naboer før bygging, men ikke formell byggetillatelse. Viktig å tenke på:

 • Skap et vakkert bassenganlegg med fin utsikt fra huset på dagen og i kveldsbelysning
 • La ikke bassengvolumet ruve for mye på tomten, bruk planter rundt anlegget for å få frem en naturlig atmosfære
 • Unngå innsyn mot badeanlegget fra gaten og fra naboer
 • Plasser bassenget der solen skinner mest og lengst på tomten
 • Sørg for å skjerme stedet for vind
 • Nær bassenget bør det være en uteplass, også med tak.

Kostnader: 

Les også:

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

 • Bassengsystem med styringsmekanismer og sikkerhetssystem
  - ca kr 100 000,-
 • Lysthus, terrasse og snekring
  - ca kr 150 000,-
 • Bearbeiding av tomten, beplanting, blomster, jord og konsulenthonorar
  ca kr 150 000,-
 • Totalt: ca kr 400 000,-
   
23. oktober 2008
Mer om Massasjebad og basseng

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Massasjebad og basseng Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Boblende badeglede

Massasjebad og basseng Er du en frossenpinn og en badeengel? Her er våre tips til hvordan du får en varmere vinter med utendørsbad på terrassen.

Ikke bare-bare å bygge basseng innendørs

Massasjebad og basseng Mange har lyst til å forlenge badesesongen ved å bygge basseng innendørs, men det gjelder å tenke seg nøye om før man går i gang med en slik investering...

Riktig utebad for din familie

Massasjebad og basseng Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk hverdag. Nyt vårt kresne utvalg!

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

Massasjebad og basseng En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Massasjebad og basseng Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Badeliv i hagen

Massasjebad og basseng For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som ikke ønsker eller har plass til eget basseng, er et boblebad et godt alternativ. Sunt er det også. Her er en liten guide, til inspirasjon for de som ennå nøler…

Badestamp i skogbrynet

Massasjebad og basseng På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Basseng i egen bolig?

Massasjebad og basseng Basseng i egen bolig er fristende, men krevende.

Basseng etter forskriftene

Massasjebad og basseng Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Massasjebad og basseng Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Deilig bassengmoro

Massasjebad og basseng Badebasseng er deilig for voksne og moro for barn. Svømmebasseng i hagen er som en magnet på voksne og barn.

Boblende velvære

Massasjebad og basseng Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsningnen.

Bad under stjernene

Massasjebad og basseng En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Sommeridyll – med badedrøm under åpen himmel

Massasjebad og basseng På Randøya utenfor Kristiansand er det bilfritt året rundt. Noen familier er fastboende på øya, i nybygde hus oppført i gammel sørlandsstil. Og her er...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no