Boblende velvære

Massasjebad og basseng

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsningnen.

Karin, Cathrine og Børre Gulliksen nyter tilværelsen utendørs enten kalenderen viser juli eller januar.
Karin, Cahtrine og Børre Gulliksen nyter tilværelsen utendørs enten det er januar eller juli.

 

– Vi investerte i et spa i 2003. En svært vellykket investering, om jeg skal si det selv, forteller Børre Gulliksen på Kongsberg. Spaet har han satt ved siden av husets uteplass, og det er i bruk hele året.

– Minst to-tre ganger hver uke tar vi plass i spaet. Det er ikke noe som er bedre når man kommer hjem sliten etter en lang arbeidsdag, eller etter en skitur i marka.

– Og så sover vi så godt etter et opphold i spaet. Det er balsam for sjelen, skyter fru Karin inn og får nikkende respons av datteren Cathrine som ofte har med venner hjem i spaet.

Mange varianter
Det finnes et ukjent antall utgaver av spa på markedet. Størrelse og kapasitet varierer, og det finnes et stort utvalg av ekstrautstyr. Et spa kan også skreddersys etter kundens behov. Noen ønsker et spa bare til kos, andre vil bruke det til terapi og av helsemessige årsaker. For dem som ønsker ekstrautstyr til sitt spa, mangler det heller ikke på muligheter. Listen er imponerende. I tillegg til en lang rekke dyse- og massasjevarianter, er det mulig å få fiberoptisk belysning over og under vann, fossefall, lysterapi, stereoanlegg med høyttalere i nær sagt alle bauger og kanter. Dessuten kan du få montert en 17 tommers widescreen-tv med komplett surround-anlegg.

Les også:

Proffhjelp på badet

Som vi allerede har vært inne på en rekke ganger tidligere, er oppussing av badet en komplisert prosess. Velg derfor dyktige, fagutdannede håndverkere...

Sosialt og sunt
Undersøkelser viser at de fleste som har anskaffet et spa, bruker det flittig. Selv etter fire-fem år er spaet fortsatt i bruk to til fire ganger hver uke. Anleggene har en dokumentert effekt blant annet på reumatisme og ledd- og muskelsmerter. De har også en positiv effekt på blodsirkulasjonen. Dette er også med på å stimulere immunforsvaret, fordi spaet aktiviserer de ytterste blodkapilærene, slik at avfallsstoffer i kroppen fjernes mer effektivt.

– Et spa har også en sosial funksjon. Vi samler ofte venner til et glass vin og hyggelig samvær i karet. Det er alltid en hyggelig begivenhet de fleste setter pris på, forteller Børre Gulliksen.

Hygiene
Legionella-bakterier blir ofte nevnt i sammenheng med spa. Derfor er det viktig at leverandørenes rengjøringsprogram følges til punkt og prikke, og alle leverandører med respekt for seg selv sørger også for å gi kundene en grundig innføring i spa-hygiene. I dag er de fleste spa i tillegg utstyrt med en automatisk ozonrensing. Spaltede oksygenatomer bobles inn i vannet, og tar effektivt knekken på både bakterier og alger. Det er også viktig at vannet er i kontinuerlig sirkulasjon, og at det skiftes med jevne mellomrom.

– Vi skifter vann fire ganger i året, forteller Gulliksen.


Les også:

Slik velger du riktig hekk

Hekken skjermer mot innsyn og gjør hagen lunere. Du kjøper den som små planter eller som et par meter høye planter som gir øyeblikkelig effekt.

23. oktober 2008
Mer om Massasjebad og basseng

Boblende badeglede

Massasjebad og basseng Er du en frossenpinn og en badeengel? Her er våre tips til hvordan du får en varmere vinter med utendørsbad på terrassen.

Riktig utebad for din familie

Massasjebad og basseng Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk...

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

Massasjebad og basseng En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Massasjebad og basseng Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Naturtomt med boblebad

Massasjebad og basseng Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Badeliv i hagen

Massasjebad og basseng For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som ikke...

Basseng etter forskriftene

Massasjebad og basseng Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Massasjebad og basseng Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Deilig bassengmoro

Massasjebad og basseng Badebasseng er deilig for voksne og moro for barn. Svømmebasseng i hagen er som en magnet på voksne og barn.

Monter spa ute

Massasjebad og basseng Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Bad under stjernene

Massasjebad og basseng En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Massasjebad og basseng Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp...

Turkisblått i hagen

Massasjebad og basseng Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs sammen med en herlig terrasse og et lysthus vil skape stor sommerlykke.

Sommeridyll – med badedrøm under åpen himmel

Massasjebad og basseng På Randøya utenfor Kristiansand er det bilfritt året rundt. Noen familier er fastboende på øya, i nybygde hus oppført i gammel sørlandsstil. Og her er...

Bad under åpen himmel!

Massasjebad og basseng Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no