Bygg basseng i hagen

Massasjebad og basseng

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

– Vi hadde lenge ønsket oss en liten båt eller en hytte nær sjøen, men våre døtre foreslo at vi heller kunne hente sjøen hjem til hagen!

Vi fant fort mange gode grunner til å bygge svømmebasseng; den norske sommeren er ofte lunefull og kort, stranden er langt unna og svømming er god trim. Bak i hagen hadde vi en velegnet skrent hvor ugresset vokste vilt og hageredskaper alltid ble stående. Skrenten var lett å grave ut og planere. Vi trodde i utgangspunktet at et basseng ville bli svært kostbart, men ble positivt overrasket da vi sjekket ulike leverandører på nettet.

Prisene var ikke avskrekkende. Et stålplatebasseng kostet fra kr 4900, et trebasseng kostet fra kr 35 000 og i øvre prissjiktet kostet et betongbasseng fra kr 300 000…

Planering og plassering
– Vi endte opp med å kjøpe et Zodiak stålplatebasseng (7,3 x 3,6 m) da det var langt rimeligere enn et heltstøpt basseng. Samtidig var det mer praktisk med tanke på at vannet ikke må tappes ut om vinteren, enklere byggemelding og ingen ekstra vannavgift.

Første trinnet i prosessen var å sende en forenklet byggemelding til kommunen med nabovarsel. Dette tok tre uker.

 

Les også:

Badeliv i hagen

For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som...

 
Et basseng i hagen er drømmen for svært mange - både store og små.
Et basseng i hagen er drømmen for svært mange - både store og små.
 
Da godkjenningen kom, startet vi å grave ut jordmassene med en minigraver, deretter ble det oppmålte arealet planert. På dette ble en halvmeter med pukk, som sørger for at grunnen blir telefri og drenert for vann, lagt. Endelig ble det fylt på med et tynt lag med subus – ca 10 cm, for å tette – samt laget en platting for bassenget. Under hvert ben ble det lagt en betonghelle for å fordele trykket fra vannmassene. Hellene ble gravd ned i subusen og deretter nivellert.

 

Det er svært viktig at arealet er i vater (+/- 2,5 cm skjevhet på ferdig basseng målt på toppen av veggene). Grunnstrukturen må også være i vater i alle retninger før asfaltplatene legges som en myk bunn til bassengduken.

– Konstruksjonsmessig valgte vi vegger med sidestøtter på bassenget fordi vi følte at det var tryggere med tanke på den store vannbelastningen, sier eieren. Dette krever større plass og hadde liten betydning da det likevel skulle bygges en terrasse rundt bassenget.

Monteringen av bassengduken ble gjort på en solskinnsdag (minimum 18 grader). Duken er laget av fleksibelt vinylmateriale som strekker seg under monteringen, i varmen blir duken føyelig og legger seg ordentlig i rammen. Etter at duken var på plass kunne bassenget endelig fylles med vann.

Naturlig oppvarming
– Vi varmer ikke opp badevannet, forteller eieren, – men vi har isolert med Rockwool rundt hele bassenget, og bruker solarpresenning når bassenget ikke er i bruk. Presenningen hindrer også varmetap om natten. Badesesongen blir derfor fra tidlig juni til slutten av august – for oss voksne. Barna bader uansett temperatur…

Som renseanlegg valgte vi et standard sandfilter. Dette fungerer bra, i løpet av seks timer blir 29 000 liter badevann renset og pumpen trenger derfor ikke å stå på hele døgnet. Sanden i filteret varer i ca 5 år.

Les også:

Slik vedlikeholder du hagemøbler i tre

Her følger noen gode råd til vedlikehold av hagemøbler i tre. Tre er fra naturens side et materiale som krever vedlikehold og etterbehandling for å...

Badevett
– Vi er svært fornøyde med bassenget vårt, avslutter eieren. Et tips vi vil gi til andre, er å lage baderegler med en gang bassenget tas i bruk.

Hos oss må alle besøkende ha med seg håndklær og badetøy, og alle må skifte ved bassenget ellers dras det gress og lignende inn i huset. Vi har også innført "barnefri sone" to dager i uken, hvor de voksne har førsteretten til bassenget, og etter ni om kvelden er bassenget stengt.

Den siste regelen er vanskelig å holde, for det er fantastisk flott å ta et kveldsbad, særlig når stjernene blinker, sirissene synger og sommernatten virker evig ung… sier den lykkelige bassengeieren.

Sikkerhet
Bassenget skal sikres spesielt for barn. Dette kan gjøres enten med et gjerde som skal være minimum 1,5m høyt og har låsbar port, overbygg eller sikkerhetspresenning som også er låsbar.

Bassenget må ikke monteres nærmere enn 2 meter fra felles kloakk, vannforsyning eller høyspentkabel. Avstanden fra nabogrensen må minst være fire meter.

 

Les også:

Derfor elsker plantene dine kanel

Ta frem boksen med kanel og få plantene dine til å bli større og flottere!

 

Budsjett og ca-priser:

 

 • Totalpakke basseng med renseanlegg: 40 000 kr
 • Montering av bassenget: 10 000 kr
 • Byggemelding: 3 000 kr
 • Utgraving, grunnarbeid, pukk og subus: 40 000 kr
 • Terrasse, materialer: 20 000 kr


Totalt: 113 000 kr
Forbrukerinfo:
 • Utgraving, grunnarbeid og elektriker:
  Hus og Hage Vedlikehold v/Tom Jørgensen, Tlf: 90 12 84 45
 • Terrassematerialer:
  Maxbo Vækerø, Tlf: 815 68 250 www.maxbo.no
 
23. oktober 2008

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Massasjebad og basseng
Annonsørinnhold

Fem helsefordeler med massasjebad

Massasjebad og basseng Massasjebad er mer enn bare hygge og sosialt samvær.

Annonsørinnhold

Spabad mot ømme skuldre og hodepine

Massasjebad og basseng Tulla Sneve (60) sliter med ømme ledd og hodepine. Hun byttet ut boblekaret med et spabad.

Annonsørinnhold

Er massasjebad strømsluk og bakteriebombe?

Massasjebad og basseng Myter og fakta om massasjebad. Dette visste du garantert ikke!

Annonsørinnhold

Den beste investeringen du gjør for terrassen din

Massasjebad og basseng Øk verdien på uteområdet samtidig som du gir hverdagen et glimt av luksus og velvære!

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Massasjebad og basseng Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Riktig utebad for din familie

Massasjebad og basseng Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk...

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

Massasjebad og basseng En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Naturtomt med boblebad

Massasjebad og basseng Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Badestamp i skogbrynet

Massasjebad og basseng På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Monter spa ute

Massasjebad og basseng Salget av boblebad til privatbruk har steget kraftig de siste årene. De fleste monteres utendørs.

Boblende velvære

Massasjebad og basseng Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsnin...

Bad under stjernene

Massasjebad og basseng En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Massasjebad og basseng Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.

Turkisblått i hagen

Massasjebad og basseng Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs...

Bad under åpen himmel!

Massasjebad og basseng Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no