Nytt hus i gammel stil passer ypperlig på den vakre tomten som nå er utstyrt med svømmebasseng, skiferterrasse og frodige krukker med sommerblomster. Huset er oppført og tegnet av eierne selv med assistanse fra to lokale byggmestere i Kristiansand.
Nytt hus i gammel stil passer ypperlig på den vakre tomten som nå er utstyrt med svømmebasseng, skiferterrasse og frodige krukker med sommerblomster. Huset er oppført og tegnet av eierne selv med assistanse fra to lokale byggmestere i Kristiansand.

Sommeridyll – med badedrøm under åpen himmel

Massasjebad og basseng

På Randøya utenfor Kristiansand er det bilfritt året rundt. Noen familier er fastboende på øya, i nybygde hus oppført i gammel sørlandsstil. Og her er det bare 5 meter til nærmeste vannhull, et herlig utendørs svømmebasseng.

 

 

- Det er fantastisk å bo her ute, utbryter huseier Hilde, som sammen med sin mann og to barn bor på den idylliske sørlandsøya uten veiforbindelse til fastlandet. Med egen båt slipper de heldigvis å være avhengig av faste ferjetider. Eiendommen har unik utsikt utover Kvåsefjorden og mot Skagerak. Husets eiere er født og oppvokst i Kristiansand og slo raskt til da det ble lagt ut tomter for salg på en av Sørlandets vakreste øyer i 1984. Paret fikk napp på drømmetomten og bestemte seg for å bygge hus i gammel sørlandsstil. Etter mange ekspedisjoner i skjærgården på jakt etter sjarmerende sørlandshus med vakre bygningsdetaljer, fant de etter hvert fort ut hvordan huset deres skulle være. De begynte å tegne ned det de så og formet til slutt sitt eget favoritthus.  Eierne av tomten er i den heldige situasjon at deres fedre er byggmestere. Dermed fikk de gratis fagassistanse da ideene skulle  realiseres.

 

 

Les også:

Male hus - 10 tips til riktig fargevalg

Når du skal male huset er det flere hensyn du må ta - her er 10 tips!

bildetekst
 

Sterk egeninnsats

I løpet av to år stod huset ferdig. Da hadde ekteparet gjort mesteparten av byggearbeidet selv.

- Den tyngste jobben var å få materialene opp til tomten, forteller Hilde. Uten veiforbindelse måtte byggevarene transp-orteres med båt og lekter og heises i land. Med håndkraft og en liten traktor ble varene fraktet opp til byggeplassen. De har også saget til alle materialene selv, ved å låne maskiner på et sagbruk.

- Vi har jobbet masse for å få dette til. Nå nyter vi resultatet, sier ekteparet. 

For et par år siden bestemte de seg for å bygge utendørs svømmebasseng på den ett mål store tomten. Arealet til herligheten ble sprengt ut, og et eget, lite hus til oppvarmingspumper og renseanlegg ble samtidig bygget. Barna på åtte og elleve år elsker nå å boltre seg i det oppvarmede bassenget som måler 10x5 meter med dybde på 1.70 meter. Badebassenget med himmelen som tak er en populær sosial sommerarena for familien, og ikke minst for besøkende gjester. Badedrømmen ute i det fri er utvilsomt også blitt et vakkert skue på eiendommen.

 

Les også:

Bygg basseng i hagen

Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

 

bildetekst

Praktfull utsikt fra tomten på Randøya nytes gjerne herifra. Hvitmalte hage-møbler kommer fra Smart club, malt med flere strøk "shipolin" skipsmaling fra Jotun, for å tåle slitasje fra vær og vind.

Solfylte uteplasser

Under terrassegulvet i skifer er det lagt sorte vannrør som fanger opp solvarmen, for å holde bassengvannet varmt. På Randøya er de velsignet med mange soldager i året, og de fleste måltider nytes utendørs når været tillater det. Nær svømmebassenget står teakhagemøbler av god kvalitet, som tåler vannsprøyt og sterke stråler fra solen. På gressplenen rett utenfor hagedøren har Hilde plassert hvite hagemøbler påført strøk med solid shipolien skipsmaling fra Jotun. Opp-rinnelig var dette slitne og brune hard-wood-møbler. Malingen gjør møblene like gode som nye og de tåler å stå ute i regnvær og blåst. I tillegg er utemøblene lette å vaske.

Les også:

Planter du denne poteten i jorda risikerer du fengsel

Planter du feil potet i jorden? Da risikerer du inntil 2 år i fengsel.

Utvendig er huset malt med okergul maling fra Norrøn. Alle vinduer er koblede, og dørene er også i nostalgisk stil laget av firmaet Hansen & Justnæs i Kristiansand. Taket er dekket med hard og gammel "Fredrikstad" takstein.

 

 

 

 

bildetekst

Lyst og stort allrom befinner seg i husets første etasje. Kjøkkeninnredning er fra danske Hanstholm. Vegger og gulv er malt i lys beige med Jotuns farge, S 2005-Y40R. Spisebordet, sofabenk og stoler er laget av Terje Strømodden i Skien.

250 kvadratmeter

Huset har i alt tre etasjer. Dette ser man først på baksiden av bygningen, som er høyest fra denne kanten fordi tomten skråner. På fremsiden vises kun andre etasje og loft. Totalt er boligens areal på 250 kvadratmeter. I kjelleretasjen har eierne innredet sommerhybel, bad, hobbyrom, gang og vaskerom. Hoved-etasjen inneholder en bestestue, bad, gang og kjøkken-allrom. Loftetasjen består av tre soverom, loftstue og bad. Mesteparten av møblene i huset er gammelt arvegods, eller saker og ting som er kjøpt på loppemarked. En del pynteting er moderne for å skape kontraster i interiøret.

-Huset vårt et typisk brukshjem for en aktiv familie, sier Hilde Frustøl, som er mest opptatt av å fremheve eiendommens unike beliggenhet med himmelsk utsikt over sørlandsk skjærgård. Og stillheten som kun avbrytes av måkeskrik og motortøffing fra båtene.                     

Anbefalt av redaksjonen

23. oktober 2008
Mer om Massasjebad og basseng

Drømmer du om å bygge svømmebasseng i hagen?

Massasjebad og basseng Her er noen ting du bør tenke på før du virkeliggjør drømmen om å bygge svømmebasseng i hagen.

Boblende badeglede

Massasjebad og basseng Er du en frossenpinn og en badeengel? Her er våre tips til hvordan du får en varmere vinter med utendørsbad på terrassen.

Ikke bare-bare å bygge basseng innendørs

Massasjebad og basseng Mange har lyst til å forlenge badesesongen ved å bygge basseng innendørs, men det gjelder å tenke seg nøye om før man går i gang med en slik investering...

Riktig utebad for din familie

Massasjebad og basseng Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk hverdag. Nyt vårt kresne utvalg!

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

Massasjebad og basseng En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Massasjebad og basseng Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Badeliv i hagen

Massasjebad og basseng For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som ikke ønsker eller har plass til eget basseng, er et boblebad et godt alternativ. Sunt er det også. Her er en liten guide, til inspirasjon for de som ennå nøler…

Badestamp i skogbrynet

Massasjebad og basseng På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Basseng i egen bolig?

Massasjebad og basseng Basseng i egen bolig er fristende, men krevende.

Basseng etter forskriftene

Massasjebad og basseng Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Bygg basseng i hagen

Massasjebad og basseng Å bygge basseng i hagen er en drøm for mange. Vi har snakket med en familie på Jar i Bærum som har laget svømmebasseng i hagen.

Deilig bassengmoro

Massasjebad og basseng Badebasseng er deilig for voksne og moro for barn. Svømmebasseng i hagen er som en magnet på voksne og barn.

Boblende velvære

Massasjebad og basseng Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsningnen.

Bad under stjernene

Massasjebad og basseng En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Basseng på flatmark

Massasjebad og basseng Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no