Turkisblått i hagen

Massasjebad og basseng

Svømmebasseng nær helårsboligen er en drøm for mange og kan erstatte lengselen etter både sommerhus og middelhavsstemning. En "blå vannjuvel" utendørs sammen med en herlig terrasse og et lysthus vil skape stor sommerlykke.


Det åttekantet lysthuset har plass til åtte personer. Nær bassenget ligger et badstuhus, så her bades det utendørs til langt utpå høsten Et skikkelig bra bassengmiljø bør være hagens midtpunkt, der man kan ha plass til selskap, grilling, dans og lek både på dag og kveldstid gjennom hele sommeren.

Selve bassenget kan bygges på mange ulike måter. Man kan ha veggstamme av trykkimpregnert tre eller rustfritt stål som innvendig er kledd med vinylplast. Bassenget kan være nedgravd i jorden eller sprengt ned i fjell, noe som krever et større inngrep. Et slik basseng kan flislegges i sin helhet. Formen på svømmebassenget kan være rund, oval, rektangulær eller mangekantet. Området rundt bassenget kan være en del av terrassegulvet, som kan bygges av tre, klinker eller stein.

Realisert drøm
Familien Nord har en solfylt, høyt beliggende fjelltomt på om lag 1200 kvadratmeter. De ville skape sommerparadis stemning på tomten sin og bestemte seg for å sprenge ut plass til svømmebasseng i det kuperte fjellterrenget nær huset.

Bassenget som fikk plass her måler 4 x 8 x 2 meter, med en dybde på 1,6 meter. Ut mot veien mot sydøst ble fjelltomten renset for jord og vegetasjon. Den store treterrassen ble skreddersydd til fjellet rundt bassenget. Fra husets eksisterende uteplass ble det bygget en trapp ned til bassengnivået.

I motsatt retning ble det bygget et åttekantet lysthus med smårutete vinduer. Her er det plass til åtte middagsgjester med krystall-lysekrone som henger over det runde bordet. Lysthuset og det sjarmerende 20-talls huset er inspirasjonskilden til den lange skjermveggen som er bygget rundt bassenget med smårutede vindusruter.

Samtidig ble det bygget en badstue i huset, som gjør det mulig på kjølige høstkvelder å svømme på ryggen i bassenget og titte opp på stjernene utendørs, etter badstubadet. Det er virkelig en fornøyelse.

Den lange innglasserte skjermveggen rundt bassenget beskytter både mot innsyn og vind.
Den lange innglasserte skjermveggen rundt bassenget beskytter både mot innsyn og vind.

Undervannsbelysning
Utsikt mot utemiljøet kan nytes fra husets stue og fra den allerede eksisterende terrassen. Spesielt vakkert er det på kveldstid når undervannsbelysningen er satt på sammen med tente, lave lykter som er plassert innimellom prydbuskene.

All teknisk installasjon er bygget inn i bolighusets kjellerdel. Nedenfor bassenget er det sådd ny gressplen, og foran skjermveggen med store glassflater er det plantet 2 meter høye busker og bambustre på 175 cm for å skape skjærgårdsstemning og som hindrer for innsyn mot bassenganlegget.

Rundt deler av skjermbrettet er det bygget en 70 cm høy trappeavsats ned til gressplenen. Langs med denne delen av anlegget er det plantet Rhododendron. Bassengterrassen har generøs plass til solstoler, sittegrupper og grillkjøkken.

 

Kostnader:

Bassengsystem: ca kr 150.000,-

Lysthus, terrasse og snekring: ca kr 150.000,-

Utgraving, planter, hagearbeid og konsulenthonorar: ca kr 220.000,-

Totalt: kr 520.000,-

23 oktober 2008

Sommeridyll – med badedrøm under åpen himmel

På Randøya utenfor Kristiansand er det bilfritt året rundt. Noen familier er fastboende på øya, i nybygde hus oppført i gammel sørlandsstil. Og her er...

Bad under åpen himmel!

Kan du tenke deg noe mer avslappende enn et privat spa rett utenfor stuedøren, gjerne på terrassen, tilgjengelig akkurat når du måtte ønske det.

Bad under stjernene

En utendørs, vedfyrt badestamp har du glede av hele året. Det føles nesten magisk å kunne sitte utendørs en mørk vinterkveld i oppvarmet badestamp og...

Badestamp i skogbrynet

På sin landelige eiendom ved Steinsfjorden har Lene og Are Vestrum bygget et deilig masasjebad og omliggende terrasse godt tilpasset terrenget.

Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Solvarmet bassengvann

Varm opp bassenget med vannbaserte solfangere.

Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk...

Boblende badeglede

Er du en frossenpinn og en badeengel? Her er våre tips til hvordan du får en varmere vinter med utendørsbad på terrassen.

Naturtomt med boblebad

Det var under utenlandsreiser og vinterlige spa-bad at drømmen om et eget boblebad ble født…

Ikke bare-bare å bygge basseng innendørs

Mange har lyst til å forlenge badesesongen ved å bygge basseng innendørs, men det gjelder å tenke seg nøye om før man går i gang med en slik investering...

Deilig bassengmoro

Badebasseng er deilig for voksne og moro for barn. Svømmebasseng i hagen er som en magnet på voksne og barn.

Boblende velvære

Ønsker du å nyte badelivets gleder og det gode liv utendørs gjennom hele året - uten å friste tilværelsen som isbader - da kan et privat spa være løsnin...

Basseng etter forskriftene

Det er viktig å sette seg inn i gjeldende regler og lovverk før du starter byggingen av et svømmebasseng i hagen.

Badeliv i hagen

For ikke så lenge siden var et svømmebasseng i hagen en fjern drøm. Nå er utvalget stort og prisene overkommelige for stadig flere. Og for de som ikke...

Basseng i egen bolig?

Basseng i egen bolig er fristende, men krevende.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no