Bilde: Getty Images

Denne fella fjerner over 50 000 mygg på én uke

Skadedyr i hagen

Plages du av mye mygg på hytta? Da kan en myggmaskin være løsningen.

Med sommeren for tur gleder både store og små seg til å nyte sola, kose seg i skogen og bade i sjøen.

Men med sommeren kommer også myggen. Er du heldig er myggen ikke så glad i deg, mens for andre betyr sommeren bein og armer som er fulle av myggestikk.

Derfor sverger noen til myggspray, mygglys, myggdreper – alt for å ta knekken på myggen.

Men visste du at det finnes maskiner som tømmer et helt område for mygg?

Fanger minimum 45 000 mygg i uken

Ettersom mygg og knott er lokalt forankret, holder de seg der de klekkes store deler av livet. 

Når du skal lete etter en løsning for å bli kvitt mygg og knott, bør du derfor vurdere hvor mye mygg det er i området du skal være i, samt hvor aktiv du er.

– Det vi vet er at myggen orienterer seg etter syn, lukt, varme og fuktighet, og handler kun på instinkt, sier Trude Maurset Høgheim i Felleskjøpet.

Er det mye mygg på hytta, kan en myggmaskin være tingen. Myggfellen omdanner propangass til CO2, som sammen med et luktstoff simulerer lukten fra menneskets hud, og dermed virker tiltrekkende på blodsugende insekter. 

Når myggen nærmer seg fella suges den opp av maskinen med vakuum. På denne måten kan du fange mellom 45 000 og 68 000 mygg i uken, og dermed tømme et område for mygg på fire til seks uker, ifølge produsenten.

– Det er en forholdsvis kostbar, men effektiv løsning. Ved å fange hunner, som er kilden til formering, kan du nærmest løse lokale myggplager, sier Høgheim.

Prisen for en myggmaskin ligger på cirka 5500 kroner og oppover.

Lær mer om hvordan du blir kvitt skadedyrene i hagen

Foto: Mosquito Magnet

– Tar en liten andel av bestanden

Direktør for avdelingen for skadedyrkontroll ved Norsk folkehelseinstitutt, Preben Ottesen, bekrefter at maskinene fungerer, men han stiller seg likevel skeptisk til å legge så mye penger i en slik felle.

– Det er ingen vil om at de fanger mange mygg. Men hvor stor andel av bestanden tar de? Sannsynligvis veldig lite der det er mye mygg, sier han.

– Er det realistisk å tro at en myggmaskin kan fjerne mygg fra et område?

– Nei, det er for mange mygg, og de siger stadig inn fra omkringliggende områder. Men mange sier de er fornøyde med maskinene, sier Ottesen.

Han stiller også spørsmål ved om hvor bra det er for nærmiljøet, ettersom både fugler og insekter livnærer seg av mygg. Ottesen mener andre tiltak kan være like bra.

– På Ringebu, der de er sterkt plaget av såkalte flommygg, har noen innelukket hele terrassen i myggnetting. Ellers kan det hjelpe å beskytte seg med klær og myggmidler, lage bål og så videre, sier han. 

Ikke gå glipp av siste nytt innen hus og hage – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

13 juni 2016
Annonsørinnhold

Slik gjør du huset ditt rottesikkert på 1-2-3

Mus og rotter kan forårsake alt fra helseskader til alvorlige lekkasjer og brann. Slik blir du kvitt skadedyrene en gang for alle.

Denne fellen fanger mygg på 1-2-3

Myggsesongen er ennå ikke over, og de små krypene kan fort ødelegge en hyggelig dag ute. Vi viser deg hvordan enkelt kan lage en DIY-felle som fjerner...

Ny metode: Slik fanger du brunsneglene

Svenske Michael Petersen har funnet opp et utrolig smart – og nesten gratis – triks for å fange brunsneglene som inntar hagen din.

Slik holder du hissig veps unna maten

Nyt middagen ute på terrassen i august og september uten den irriterende vepsen. Med dette lette trikset holder du vepsen enkelt unna maten!

Bekjemp skadedyr med nyttedyr

Fortviler du over at skadedyr spiser opp og ødelegger planter og vekster? Da bør du behandle nyttedyrene ekstra godt og invitere dem inn i hagen.

Slik jager du bort fluene med fryseposer og vann

Er du lei av plagsomme fluer på terrassen eller i hagen, så er dette frysepose-trikset noe for deg. Det koster ikke mer enn de få myntene som skal...

Jens oppfinnelse tar knekken på 100 modersnegler i minuttet

Svenske Jens Reerslev så seg lei på at hagen var full av mordersnegler. Med det laget han sitt eget effektive våpen mot sneglene.

9 velduftende planter som skremmer bort myggen

Skån huden din for myggmidler ved å velge planter til hagen som myggen hater. Mange av dem er krydderurter og nytteplanter som du kan bruke maten.

Hold myggen unna med kaffegrut

Varme sommerkvelder er herlig. Ja, hadde det ikke vært for myggen! Med dette smarte trikset holder du de små blodsugerne på avstand.

Slik holder du mauren unna bordet

Prøv dette smarte trikset om du er lei av maur som kravler opp på bordet når du spiser ute i hagen.

7 tips til bekjempelse av skadedyr på plantene

Er du lei av skadedyr som ødelegger plantene i hagen din? Her får du 7 gode tips.

Lars beskjemper snegler med urin

Her er mirakelmiddelet som tar knekken på mordersneglen. Det er både miljøvennlig og enkelt!

Slik blir du kvitt eitermaur

Eitermaur gjør ingen skade, men kan være til sjenanse i hager siden de stikker. Slik blir du kvitt dem.

Slik lager du en enkel musefelle

Vi viser deg hvordan du enkelt lager en hjemmelaget musefelle.

Slik holder du rådyr unna hagen din

Ja visst er det koselig med rådyr i hagen, men det er ikke fullt så hyggelig når de spiser opp beplantningen din.