Bilde: Getty Images

Denne fella fjerner over 50 000 mygg på én uke

Skadedyr i hagen

Plages du av mye mygg på hytta? Da kan en myggmaskin være løsningen.

Med sommeren for tur gleder både store og små seg til å nyte sola, kose seg i skogen og bade i sjøen.

Men med sommeren kommer også myggen. Er du heldig er myggen ikke så glad i deg, mens for andre betyr sommeren bein og armer som er fulle av myggestikk.

Derfor sverger noen til myggspray, mygglys, myggdreper – alt for å ta knekken på myggen.

Men visste du at det finnes maskiner som tømmer et helt område for mygg?

Fanger minimum 45 000 mygg i uken

Ettersom mygg og knott er lokalt forankret, holder de seg der de klekkes store deler av livet. 

Når du skal lete etter en løsning for å bli kvitt mygg og knott, bør du derfor vurdere hvor mye mygg det er i området du skal være i, samt hvor aktiv du er.

– Det vi vet er at myggen orienterer seg etter syn, lukt, varme og fuktighet, og handler kun på instinkt, sier Trude Maurset Høgheim i Felleskjøpet.

Er det mye mygg på hytta, kan en myggmaskin være tingen. Myggfellen omdanner propangass til CO2, som sammen med et luktstoff simulerer lukten fra menneskets hud, og dermed virker tiltrekkende på blodsugende insekter. 

Når myggen nærmer seg fella suges den opp av maskinen med vakuum. På denne måten kan du fange mellom 45 000 og 68 000 mygg i uken, og dermed tømme et område for mygg på fire til seks uker, ifølge produsenten.

– Det er en forholdsvis kostbar, men effektiv løsning. Ved å fange hunner, som er kilden til formering, kan du nærmest løse lokale myggplager, sier Høgheim.

Prisen for en myggmaskin ligger på cirka 5500 kroner og oppover.

Lær mer om hvordan du blir kvitt skadedyrene i hagen

Foto: Mosquito Magnet

– Tar en liten andel av bestanden

Direktør for avdelingen for skadedyrkontroll ved Norsk folkehelseinstitutt, Preben Ottesen, bekrefter at maskinene fungerer, men han stiller seg likevel skeptisk til å legge så mye penger i en slik felle.

– Det er ingen vil om at de fanger mange mygg. Men hvor stor andel av bestanden tar de? Sannsynligvis veldig lite der det er mye mygg, sier han.

– Er det realistisk å tro at en myggmaskin kan fjerne mygg fra et område?

– Nei, det er for mange mygg, og de siger stadig inn fra omkringliggende områder. Men mange sier de er fornøyde med maskinene, sier Ottesen.

Han stiller også spørsmål ved om hvor bra det er for nærmiljøet, ettersom både fugler og insekter livnærer seg av mygg. Ottesen mener andre tiltak kan være like bra.

– På Ringebu, der de er sterkt plaget av såkalte flommygg, har noen innelukket hele terrassen i myggnetting. Ellers kan det hjelpe å beskytte seg med klær og myggmidler, lage bål og så videre, sier han. 

Ikke gå glipp av siste nytt innen hus og hage – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

13 juni 2016

Problemer med snegler?

Iberiaskogsneglen er kommet for å bli. Har du problemer med brunsneglene bør du tenke ut tiltak mot sneglene allerede nå! Gustav Redalen, fagsjef i...

Hold myggen borte med lime og nellikspiker

Stikk nellikspiker inn i en lime og bli kvitt myggen!

Ta vepsen, ikke biene

Veps kan oppleves som aggressive og sjenerende nær huset, men det er mulig å bli kvitt dem. Bier og humler bør du derimot la være i fred.

Derfor blir 2016 et vepseår

Blir forsommeren varm kan det bli ekstra mange veps.

Slik blir du kvitt eitermaur

Eitermaur gjør ingen skade, men kan være til sjenanse i hager siden de stikker. Slik blir du kvitt dem.

Snegler i hagen

Brunsneglen (mordersnegle, iberisnegle) er kommet for å bli, men det er mulig å redusere antallet.

Nå vil krypdyrene inn i huset ditt!

Om høsten trekker skrukkedyr, tusenbein og saksedyr inn i varmen. Slik stopper du dem.

Klegg – en innpåsliten sommerplage

Kleggen har en sakslignende munn som den klipper opp huden med, slik at den kan suge blod fra åpent sår. Høres det ikke så fristende ut? Slik gjør du...

Vekk med måka

Hvordan kan man unngå å bli angrepet av aggressive måkeforeldre og å få billakken ødelagt av måkemøkk? Tiltak om våren virker best.

Unngå rotter og mus i hus

Når dagene blir kortere og kaldere, trekker skadedyr som mus og rotter inn der det er mulig å lage seg et vinterbol. Gamle hus er utsatt for uvelkomment...

Slik blir du kvitt brunskogsneglen

Mange hageeieres største fiende, brunskogsneglen, er nå i ferd med å spre seg i hager over det ganske land. Med litt hell blir de færre i år på grunn...

Jens oppfinnelse tar knekken på 100 modersnegler i minuttet

Svenske Jens Reerslev så seg lei på at hagen var full av mordersnegler. Med det laget han sitt eget effektive våpen mot sneglene.

Boakjølsneglen – din nye venn i hagen

En hyggelig snegle som ikke årsaker skade – slik beskrives ofte boakjølsneglen. Den kan minne litt om brunskogsneglen, men det er langt ifra sannheten...

Ny metode: Slik fanger du brunsneglene

Svenske Michael Petersen har funnet opp et utrolig smart – og nesten gratis – triks for å fange brunsneglene som inntar hagen din.

Annonsørinnhold

Slik gjør du huset ditt rottesikkert på 1-2-3

Mus og rotter kan forårsake alt fra helseskader til alvorlige lekkasjer og brann. Slik blir du kvitt skadedyrene en gang for alle.