En plass i solen

Terrasse hage

Sol og sommer gir overskudd og livsglede. Utnytt uteplassen til langt ut på høsten, da forlenger du det etterlengtede sommerlivet.

Utenfor de store stuevinduene har familen den ene av sine to sitteplasser. Denne plassen brukes gjerne til frokost og lunsj. Friskt og naturlig er stikkord for Erles uteplass. Familien, som bor i en selvbygget funkisvilla i Oslo, har laget en sjarmerende uteplass som tilfredsstiller alle familiemedlemmers behov for et godt uteliv både når det gjelder spising, hygge og avslapping. 

Den oransje solstolen står lunt og godt i hjørnet på terrassen
Den oransje solstolen står lunt og godt i hjørnet på terrassen.

Med enkle midler og uten jålete fiksfakseri har de anlagt uteplassen godt skjermet for innsyn. Noen store trær sørger for en sval skygge, og i potter og krukker står både nytte- og hyggevekster.
Terrassen, som består av betongheller, er lagt i samme nivå som plenen. De ligger i vinkel fra hushjørne til hushjørne og er på ca 35 kvadratmeter totalt. Fordi den flukter med resten av hagen, virker den derimot større enn den er.

Hyggedyrking
Den store hagen er ideell for å samle store og små til såkalt "hyggedyrking", best oversatt som rekreasjon og sosialt samvær. Den flate plenen innbyr til badminton og ballspill. I og med at alle aktivitetene foregår rundt terrassen kan man godt passe grillen og delta i kroketturneringer samtidig.

Dersom det kommer mange på besøk setter de frem sammenleggbare bord og klappstoler fra garasjen og dekker uten problem langbord til 30 gjester.

Les også:

Kunsten å holde julens blomster i live

Slik holder du juleblomstrene i live.


Vakkert og frodig i krukker og bed!

Lettstelt
Selve hagen er ryddig, hyggelig og enkel å holde i orden.

Noen blomsterbed langs husveggen er de eneste som trenger luking, og bare krukkene får vann og kanskje litt gjødsling, så klarer de resten selv.

En stor trestamme er blitt til en flott hagebenk. Med puter fra Verket Interiør er den en koselig sitteplass.
En stor trestamme er blitt en koselig hagebenk. Putene er fra Verket Interiør.

Krydderurter er nok de mest ideelle krukkeplanter som finnes. Ikke bare trives de i krukker, de både dufter og smaker godt, samtidig som de både er dekorative og sunne!

Les også:

Grafisk betong – for individualisten i deg

Ønsker du et hjem ulikt alle andre? Hva med å bygge en bolig med grafisk betong?

Enkelte grønnsaker egner seg også til et liv i krukker. Styr imidlertid unna de mest krevende sortene. De bør du heller ha i friland.

En av fordelene med å dyrke, er at de er flyttbare. Enkelte grønnsaker skal stå i full sol ved utplanting, senere halvskygge. Det er jo problemfritt når krukken bare kan flyttes til en ny plass når behovet melder seg.

23. oktober 2008
Mer om Terrasse hage

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Terrasse hage Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

Terrassespesialisten
Annonsørinnhold

Bygg terrasse med "usynlige" skruer

Terrasse hage Med et eget verktøy som styrer skruen skrått inn i planken, kan du få en pen overflate fri for hull.

11 raske terrassetips til 17. mai

Terrasse hage Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Terrasse hage Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne guiden!

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Terrasse hage Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Hold varmen med terrassevarmer

Terrasse hage Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

Slik får du uteplassen sommerklar

Terrasse hage Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Solterrassen

Terrasse hage Uteplassen med både sol og ly for vinden, er en viktig del av tomten. For Hanne og Ole Nielsen, er det morgenterrassen som har blitt favorittplassen.

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrasse hage Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart...

Terrasse med provencalsk stemning

Terrasse hage En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Terrasse hage Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Terrasse hage Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Terrassen - vår nye utestue

Terrasse hage Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt terrasse bidrar til dette.

Lunt på terrassen

Terrasse hage Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

Terrasse hage En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no