Kvartsvarmelampen fra Somfy varmer godt. Forhandles gjennom Kjells markiser.
Kvartsvarmelampen fra Somfy varmer godt. Forhandles gjennom Kjells markiser. Bilde: Kjells markiser

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrasse hage

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart varme utendørs!

Fordelen med den nye teknologien er at den varmer deg, og ikke luften i så stor grad. Kvartsvarme med lavfrekvensteknologi varmer cirka 80 prosent objektet, mens med gass varmer objektet med cirka 20 prosent.  

Kvartsvarme er varme avgitt i det kortbølgede spekteret av infrarød stråling. Strålene varmer ikke luften, kun det som stopper strålen. Det gir en langt mer effektiv energibruk. Men unngå billige kinakopier, sats heller på kvalitet.

Hva er kvartsvarme?

  • Kvartsvarme er betegnelsen vi bruker for varme avgitt i det kortbølgede spekteret av infrarød stråling.
  • Kortbølgevarmerne er spontane, kvartselementet når maksimumstemperaturen innen det er gått et sekund. Strålene varmer ikke luften, men kun det som stopper strålen. Derfor kan man retningsstyre varmen og punktvarme et gitt område, selv utendørs.
  • Kortbølgevarmerne er spontane, kvartselementet når maksimumstemperaturen innen det er gått et sekund.
  • Elementene varer i snitt mellom 7 000–10 000 timer med konstant varmeeffekt før de må skiftes.
  • Fordelen med kvartsvarmere er at det er enkelt å beregne nøyaktig strømforbruk for et gitt areal, siden man ikke behøver å forvarme noe luft, eller opprettholde en gitt lufttemperatur uansett ytre forhold. Varmelampene oppnår full effekt så å si umiddelbart, og brukes kun når det er behov for varme i et gitt område. Man kan derfor beregne svært nøyaktig energiforbruk. Eksempelvis, en kvartsvarmer med forbruk på 1,5 KW brukt på terrassen en time, kan grovt regnet omregnes til en driftskostnad på en krone. En gassvarmer brukt i samme periode, ville kostet rundt regnet kr. 12,00 – 15,00.

Kvarstvarmelampe fra Somfy, forhandles gjennom Kjells Markiser.

Hvis du foretrekker vanlig infravarme har Clas Ohlson noen gode alternativer. Takpendel som gir både varme og lys, kr. 499,-. Infravarmer med fjernkontroll for montering på vegg eller i tak, kr 699,-.

Les også:

Hold varmen med terrassevarmer

Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

5. juni 2013
Mer om Terrasse hage

Hold varmen med terrassevarmer

Terrasse hage Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har også prøvd terrassevarmeren Mill CB2000BT-ULG.

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Terrasse hage Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

Terrassespesialisten
Annonsørinnhold

Bygg terrasse med "usynlige" skruer

Terrasse hage Med et eget verktøy som styrer skruen skrått inn i planken, kan du få en pen overflate fri for hull.

11 raske terrassetips til 17. mai

Terrasse hage Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Terrasse hage Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Terrasse hage Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne...

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Terrasse hage Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Slik får du uteplassen sommerklar

Terrasse hage Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Terrasse hage Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

Solterrassen

Terrasse hage Uteplassen med både sol og ly for vinden, er en viktig del av tomten. For Hanne og Ole Nielsen, er det morgenterrassen som har blitt favorittplassen.

Terrassevarmer holder deg varm i høst

Terrasse hage Terrassevarmer er løsningen om du vil holde deg varm på terrassen om høsten.

Slik vedlikeholder du terrassen

Terrasse hage Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Lunt på terrassen

Terrasse hage Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Varme på terrassen

Terrasse hage Idyllen på terrassen blir ofte avbrutt tidligere enn vi ønsker fordi gradestokken kryper under komforttemperaturen. Heldigvis er det mulig å gjøre noe...

En plass i solen

Terrasse hage Sol og sommer gir overskudd og livsglede. Utnytt uteplassen til langt ut på høsten, da forlenger du det etterlengtede sommerlivet.