Bilde: Cedric Archer

Lunt på terrassen

Terrasse hage

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrassevarmere finnes i hovedsak enten med gass eller elektrisitet som energikilde. Gassvarmerne produserer mest varme. Ulempen er at de kan være kostbare i bruk og krever en del plass. Fordelen er at gassvarmere kan benyttes hvor som helst, også på frittliggende uteplasser. Flesteparten av gassvarmerne har plass til 11 kilos gasstank i foten.

Reflektor billigst
Mange elektriske terrassevarmere er rimelige i innkjøp, men gir mindre effekt enn gassvarmere. Blant de elektriske terrassevarmerne finnes flere forskjellige typer, blant annet infrarød kvarts, halogen og vanlige reflektorvarmere. Billigst er reflektortypen, som har vært på markedet i mange år. – Reflektrovarmere er svært driftssikre og holdbare og er samtidig rimelige i innkjøp, påpeker butikkmedarbeider Lars Hansen hos Elkjøp. De vanligste reflektorvarmerne fåes med en effekt fra 1000 til 2500 watt.


Lang sommer: Med en terrassevarmer forlenger du utesesongen betraktelig, sier selger Lars Hansen hos Elkjøp.

Vindutsatte
– Har du en stor, overbygget terrasse, vil det ofte lønne seg å installere flere reflektorvarmere med lav effekt for å oppnå en mest mulig jevn varmefordeling. På en liten terrasse blir resultatet vanligvis best med én stor varmer, sier Lars. Ulempen ved reflektorvarmere er at de fungerer dårligere når det blåser. Derfor bør denne typen varmere helst benyttes på lune, overbygde terrasser. Fordelen er at hele området varmes opp.

Effektive
Infrarøde terrassevarmere sender i kortbølgespekteret og varmer kun opp objektene lyset treffer. Slike varmere er svært effektive, også når det blåser, og har de siste årene falt i pris, men avgir et forholdsvis sterkt, rødt lys som kan ta luven fra stemningsfull belysning med stearinlys.

Forbrukerinfo:
Plantasjen
www.plantasjen.no
tlf. 66 92 62 00
Expert
www.expert.no
tlf. 815 48100
Elkjøp
www.elkjop.no
tlf. 815 32000

3. august 2009
Mer om Terrasse hage

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Terrasse hage Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

Terrassespesialisten
Annonsørinnhold

Bygg terrasse med "usynlige" skruer

Terrasse hage Med et eget verktøy som styrer skruen skrått inn i planken, kan du få en pen overflate fri for hull.

11 raske terrassetips til 17. mai

Terrasse hage Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Terrasse hage Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne...

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Terrasse hage Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Hold varmen med terrassevarmer

Terrasse hage Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har også prøvd terrassevarmeren Mill CB2000BT-ULG.

Slik får du uteplassen sommerklar

Terrasse hage Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Solterrassen

Terrasse hage Uteplassen med både sol og ly for vinden, er en viktig del av tomten. For Hanne og Ole Nielsen, er det morgenterrassen som har blitt favorittplassen.

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrasse hage Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart varme utendørs!

Terrasse med provencalsk stemning

Terrasse hage En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Terrasse hage Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Terrasse hage Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Terrassen - vår nye utestue

Terrasse hage Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt...

Terrasse i grønne rammer

Terrasse hage En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no