Bilde: Cecilia Nordstrand

Terrassen - vår nye utestue

Terrasse hage

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt terrasse bidrar til dette.

Denne terrassen ligger i Tønsberg. Grunnflaten er på ca. 70 m2 hvorav omtrent en tredjedel er forsynt med tak og vegger.

Terrassen er et ekstrarom hele sommerhalvåret, sier Mia. Her står alle utelekene til barna. Vi har en grind ved trappen, slik at fra barna var små har de trygt lekt her, kjørt tråbil og syklet. Ofte setter vi deres lille, oppblåsbare basseng her også. Men, det er særlig uterommet under tak som vi bruker. Her spiser vi alle måltidene i sommerhalvåret.


Her kan gjestene sitte tørt selv om regnet høljer ned.

Plass til 40 gjester på terrassen

Terrassen ble ikke bygd for å være lekeplass for barna. Da Ole og hans pappa begynte å snekre den, var målsetningen en stor terrasse til fest.

Hevegardin. Billig og smart løsning som på denne terrassen holder sola borte, og er også effektiv om man vil holde på varmen en sen høstkveld.

– Jeg ville ha en terrasse der vi kunne være 50–60 personer samtidig for å spise, forteller Ole. Og det fungerer utmerket. Vi har krepselag hvert år, da er vi minst 40 personer og alle sitter under tak. Vi har også sittet her i småregn, men ingen har blitt våte. Dessuten synes jeg jo at størrelsen på terrassen gjør huset finere. Det er et veldig høyt og firkantet hus, som ved hjelp av terrassen virker lavere og får bedre proporsjoner.

Les også:

Lykkelig i lysthus

Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen.

Fort gjort!

Ole og hans far bygget terrasse i løpet av tre meget effektive uker, og det var bare på kveldene og i helgene de holdt på.

– Vi var veldig motivert og ville få den ferdig til sommeren, så vi sto på skikkelig, sier Ole. Markisene anskaffet de i fjor. Store og solide markiser som girgod skygge både for vinduene og spiseplassen.

Fargene valgte de for å matche taksteinene og holde fargeskalaen intakt.

– Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde uterommet ennå større.

Oles beste terrasse-råd

  • Terrrassevarmere forlenger sesongen med et par måneder i begge ender.
  • Tenk stort. Hver kvadratmeter du bygger, gir ekstra glede etterpå.
  • Bygg terrassen på samme høyde som huset, dermed passer terrasse og hus bedre sammen. En naturlig forlengelse av huset.
  • Bygg ut mot syd-sydvest. Sol utover ettermiddagen og kvelden!
  • Få installert strøm til varme, musikk og lamper, altså flere uttak.
  • Bygg slik at glippene mellom gulvbordene blir så smale som mulig. 
  • Bygg inn et vindu for ventilasjon – når det er som varmest, er det godt å kunne lufte! 
  • Legg teppe på gulvet for å slippe kuldedrag og fukt.

 

Les også:

Stemorsblomster er et vårtegn

Stemorsblomsten er tøffe planter som tåler ustabilt og kjølig vårvær.


70 kvadratmeter drømmeterrasse. En plass til sol og bad, fest og hvile. Brukes både i sol og regn av barna som leker og bader i bassenget.

Dobbelt bruksområde. Avlastningsbenken er også oppbevaringsplass til alle putene og lekene om vinteren. Om sommeren er det her man finner kalde og varme forfriskninger.


Lykt fra Plantasjen.

Puter fra Plantasjen. Fine til bruk på terrasse!
11. april 2010

Mer om Terrasse hage

Slik unngår du alger på terrassen

Terrasse hage Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

Boblebad: Ekte luksus trenger ikke være dyrt

Terrasse hage Hvorfor betale mer enn nødvendig når du kan få latterlig mye for pengene?

Hold varmen med terrassevarmer

Terrasse hage Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har...

11 raske terrassetips til 17. mai

Terrasse hage Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Terrasse hage Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Terrasse hage Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne...

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Terrasse hage Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Slik får du uteplassen sommerklar

Terrasse hage Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Terrasse hage Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

Solterrassen

Terrasse hage Uteplassen med både sol og ly for vinden, er en viktig del av tomten. For Hanne og Ole Nielsen, er det morgenterrassen som har blitt favorittplassen.

Terrassevarmer holder deg varm i høst

Terrasse hage Terrassevarmer er løsningen om du vil holde deg varm på terrassen om høsten.

Lunt på terrassen

Terrasse hage Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Varme på terrassen

Terrasse hage Idyllen på terrassen blir ofte avbrutt tidligere enn vi ønsker fordi gradestokken kryper under komforttemperaturen. Heldigvis er det mulig å gjøre noe med det!

Terrasse i grønne rammer

Terrasse hage En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

En plass i solen

Terrasse hage Sol og sommer gir overskudd og livsglede. Utnytt uteplassen til langt ut på høsten, da forlenger du det etterlengtede sommerlivet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no