Bilde: Cecilia Nordstrand

Terrassen - vår nye utestue

Terrasse hage

Her til lands ønsker vi å utnytte sommeren best mulig, spise flest mulig måltider og legge flest mulig aktiviteter utendørs. En romslig og gjennomtenkt terrasse bidrar til dette.

Denne terrassen ligger i Tønsberg. Grunnflaten er på ca. 70 m2 hvorav omtrent en tredjedel er forsynt med tak og vegger.

Terrassen er et ekstrarom hele sommerhalvåret, sier Mia. Her står alle utelekene til barna. Vi har en grind ved trappen, slik at fra barna var små har de trygt lekt her, kjørt tråbil og syklet. Ofte setter vi deres lille, oppblåsbare basseng her også. Men, det er særlig uterommet under tak som vi bruker. Her spiser vi alle måltidene i sommerhalvåret.


Her kan gjestene sitte tørt selv om regnet høljer ned.

Plass til 40 gjester på terrassen

Terrassen ble ikke bygd for å være lekeplass for barna. Da Ole og hans pappa begynte å snekre den, var målsetningen en stor terrasse til fest.

Hevegardin. Billig og smart løsning som på denne terrassen holder sola borte, og er også effektiv om man vil holde på varmen en sen høstkveld.

– Jeg ville ha en terrasse der vi kunne være 50–60 personer samtidig for å spise, forteller Ole. Og det fungerer utmerket. Vi har krepselag hvert år, da er vi minst 40 personer og alle sitter under tak. Vi har også sittet her i småregn, men ingen har blitt våte. Dessuten synes jeg jo at størrelsen på terrassen gjør huset finere. Det er et veldig høyt og firkantet hus, som ved hjelp av terrassen virker lavere og får bedre proporsjoner.

Les også:

Utestue forlenger sommeren

Bygg ei utestue i forlengelse av huset og du kan forlenge sommeren med flere uker.

Fort gjort!

Ole og hans far bygget terrasse i løpet av tre meget effektive uker, og det var bare på kveldene og i helgene de holdt på.

– Vi var veldig motivert og ville få den ferdig til sommeren, så vi sto på skikkelig, sier Ole. Markisene anskaffet de i fjor. Store og solide markiser som girgod skygge både for vinduene og spiseplassen.

Fargene valgte de for å matche taksteinene og holde fargeskalaen intakt.

– Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde uterommet ennå større.

Oles beste terrasse-råd

  • Terrrassevarmere forlenger sesongen med et par måneder i begge ender.
  • Tenk stort. Hver kvadratmeter du bygger, gir ekstra glede etterpå.
  • Bygg terrassen på samme høyde som huset, dermed passer terrasse og hus bedre sammen. En naturlig forlengelse av huset.
  • Bygg ut mot syd-sydvest. Sol utover ettermiddagen og kvelden!
  • Få installert strøm til varme, musikk og lamper, altså flere uttak.
  • Bygg slik at glippene mellom gulvbordene blir så smale som mulig. 
  • Bygg inn et vindu for ventilasjon – når det er som varmest, er det godt å kunne lufte! 
  • Legg teppe på gulvet for å slippe kuldedrag og fukt.

 

Les også:

Urtespesialistens unike hage

Med vakker beliggenhet i Telemark har Anne Kristine Gundersen realisert drømmen om egen urtehage. Her lever over 200 ulike planter et godt liv uten...


70 kvadratmeter drømmeterrasse. En plass til sol og bad, fest og hvile. Brukes både i sol og regn av barna som leker og bader i bassenget.

Dobbelt bruksområde. Avlastningsbenken er også oppbevaringsplass til alle putene og lekene om vinteren. Om sommeren er det her man finner kalde og varme forfriskninger.


Lykt fra Plantasjen.

Puter fra Plantasjen. Fine til bruk på terrasse!
11. april 2010
Mer om Terrasse hage

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Terrasse hage Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

Terrassespesialisten
Annonsørinnhold

Bygg terrasse med "usynlige" skruer

Terrasse hage Med et eget verktøy som styrer skruen skrått inn i planken, kan du få en pen overflate fri for hull.

11 raske terrassetips til 17. mai

Terrasse hage Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Terrasse hage Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne...

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Terrasse hage Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Hold varmen med terrassevarmer

Terrasse hage Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har også prøvd terrassevarmeren Mill CB2000BT-ULG.

Slik får du uteplassen sommerklar

Terrasse hage Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Solterrassen

Terrasse hage Uteplassen med både sol og ly for vinden, er en viktig del av tomten. For Hanne og Ole Nielsen, er det morgenterrassen som har blitt favorittplassen.

La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrasse hage Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart varme utendørs!

Terrasse med provencalsk stemning

Terrasse hage En familie i Bærum har renovert sittt uteområde ved bassenget. De har brukt interiørarkitekter til å forme den nye terrassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Terrasse hage Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Når terrassen byr på problemer

Terrasse hage Mange har brukt sommeren på å olje eller beise terrassen, men ikke alle har vært like heldig med resultatet. Hva gjør du når uhellet først er ute?

Lunt på terrassen

Terrasse hage Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrasse i grønne rammer

Terrasse hage En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no