Terrassekosen behøver ikke ta slutt med sommeren.
Terrassekosen behøver ikke ta slutt med sommeren.

Terrassevarmer holder deg varm i høst

Terrasse hage

Terrassevarmer er løsningen om du vil holde deg varm på terrassen om høsten.

Terrassevarmere baserer seg i hovedsak på to ulike løsninger: gass eller elektrisitet. Av sistnevnte begynner kvartsvarme å ta over markedet mer og mer.

Gass
Fordelen med gassvarme er at du ikke er avhengig av strømuttak for å bruke den. Dermed kan du bruke den på camping eller på hytta om du ikke har innlagt elektrisitet.

Ulempen er at varmen fra en gassvarmer kan blåse bort om det er en vindfull kveld. Mens det ikke behøver være et problem en mild vårkveld, kan det bli en utfordring på hustrige høstkvelder.

Strøm
Terrassevarmere som går på strøm finner du i flere varianter. De gammeldagse typene fungerer omtrent som en panelovn i den forstand at den skal varme opp luften. De nyere typene med kvartshalogen har den fordelen at de varmer opp selv når vinden blåser.

– Kvartsvarme er kortbølget infrarød stråling som overhode ikke varmer luft, men tilfører direkte varme til personer og objekter i strålefeltet, forklarer importøren Blue Sky AS.

Ulempen med begge typene er at du selvsagt er avhengig av strøm. Det begrenser bruksområdet om du ikke har strømuttak på terrassen eller innlagt elektrisitet på hytta.Liten gassvarmer: Til bruk på bordet.

Les også:

7 hjemmefiksere som virkelig har løst problemet

De fleste kaster ting når de har gått i stykker. Disse hjemmefikserne derimot, har tatt saken i egne hender. Og løsningene? Vent og se...

Plasseres på bordet
Er plassen liten, bør terrassevarmeren også være liten. Denne terrassevarmeren fra nettbutikken El-on.no er en liten gassmodell som er ment å plasseres midt på bordet.

Den har form som ei bordlampe, men har både veltesikring og sikkerhetsgitter over kronen. Effekten kan justeres fra 1000W til 2700W.

Veiledende pris: 1400,-

Til innebruk
Heliosa 77 er en varmer for beskyttede områder. Den er med andre ord ikke egnet på terrasse og balkong, men vil være passende i f.eks. vinterhager eller tette lysthus. Varmen kommer fra en halogenpære, og skal gi full effekt på få sekunder.

 Kvartshalogen: Med fjernkontroll.

Varmeren leveres med fjernkontroll som lar deg slå av og på fra avstand samt justere varmen til halve styrke. Denne modellen skal monteres på vegg eller benyttes på eget stativ.

Les også:

Populære ferdighus

Ferdighuskatalogene flommer over av ulike hustyper tilpasset de fleste forhold. For deg som skal velge kan det være vanskelig å få en total oversikt....

Veiledende pris: 3500,-

Viivilla.no aug. 2011

25. august 2011
Mer om Terrasse hage

Hold varmen med terrassevarmer

Terrasse hage Med en terrassevarmer kan du nyte kjølige vår-, sensommer- og høstkvelder på terrassen uten å fryse. Les mer om hva du bør tenke på ved kjøp. Vi har også prøvd terrassevarmeren Mill CB2000BT-ULG.

Dette er de vanligste feilene vi gjør med terrassen

Terrasse hage Skal du vedlikeholde terrassen? Jobben er enkel å gjøre – men det er også noen feller å falle i. Dette er de 5 vanligste feilene vi gjør!

Terrassespesialisten
Annonsørinnhold

Bygg terrasse med "usynlige" skruer

Terrasse hage Med et eget verktøy som styrer skruen skrått inn i planken, kan du få en pen overflate fri for hull.

11 raske terrassetips til 17. mai

Terrasse hage Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Slik gjør du terrassen festklar til 17. mai

Terrasse hage Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...

gop Woodlon
Annonsørinnhold

Slik bygger du en platting i vedlikeholdsfri trekompositt

Terrasse hage Vurderer du å bygge en ny platting? Trekompositt er et vedlikeholdsfritt materiale som er like enkelt å montere som vanlig treslag. Bare følg denne...

Woodlon Trekompositt
Annonsørinnhold

Derfor skal du velge trekompositt til din nye terrasse

Terrasse hage Er du sugen på en ny terrasseplatting til sommeren? Velg trekompositt, så slipper du både vedlikehold og fliser i føttene!

Slik får du uteplassen sommerklar

Terrasse hage Ikke ødelegg eller legg mer arbeid i uteplassen enn nødvendig. Les rådene som gir deg en fin uteplass i mange år fremover.

Legg fliser på uteplassen

Terrasse hage Det er ikke slik at trykkimpregnerte terrassebord alltid er et selvfølgelig valg som gulv på uteplassen. Et flislagt gulv ute er både pent å se på,...

Solterrassen

Terrasse hage Uteplassen med både sol og ly for vinden, er en viktig del av tomten. For Hanne og Ole Nielsen, er det morgenterrassen som har blitt favorittplassen.

Slik vedlikeholder du terrassen

Terrasse hage Er terrassen din skitten, grå eller sprukken? Da er det på tide med en ­oppfriskning. Vi vet hvordan du holder terrassen fin, år etter år.

Lunt på terrassen

Terrasse hage Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Varme på terrassen

Terrasse hage Idyllen på terrassen blir ofte avbrutt tidligere enn vi ønsker fordi gradestokken kryper under komforttemperaturen. Heldigvis er det mulig å gjøre noe med det!

Terrasse i grønne rammer

Terrasse hage En terrasse i grønne rammer - med vakre planter som slynger seg oppover veggene skaper en frodig stemning. Vi viser deg hvordan du starter opp.

En plass i solen

Terrasse hage Sol og sommer gir overskudd og livsglede. Utnytt uteplassen til langt ut på høsten, da forlenger du det etterlengtede sommerlivet.