LED-lysbånd som disse er vanntette og beregnet på utendørs bruk.
LED-lysbånd som disse er vanntette og beregnet på utendørs bruk. Bilde: Trappekompaniet

LED-lysbånd på terrassen

Utebelysning

Med litt belysning på terrassen kan sommerkveldene forlenges helt inn på høsten. LED-lysbånd beregnet på utendørs bruk kan tilføre en elegant effekt på terrassen.

Den indirekte belysningen fra lysbåndet skaper en lun ramme rundt uteplassen og gjør det innbydende å sitte ut selv når kveldene begynner å bli mørke. Suppler med et par stearinlys på bordet, og du kan kose deg ute resten av de fine sommerkveldene.

Hvor du velger å bruke dem er bare opp til deg og din fantasi. Du kan gjøre som på bildet og feste dem under rekkverket på verandaen for å skape en ramme om uteplassen.

Eller kanskje kan det være morsomt med et lysbånd under bordkanten, under takutstikket eller langs leveggen. Se deg om, så finner du kanskje andre kreative måter å bruke lysbåndet på terrassen.

Enkle å montere for privatpersoner

I følge Trappekompaniet, som selger lysbånd både til trapper og til utendørs bruk, er lysbåndene enkle å installere. De har selvheftende tape som gjør dem enkle å feste opp, og båndene kan både forkortes og forlenges ved behov. Og fordi de har 12 V spenning, kan de monteres av privatpersoner.

Belysning med LED har lavt energiforbruk, lang levetid og avgir ingen varme. Ønsker du noe litt sprekere, kan du velge farget lys. Du får dem i flere farger eller med styreenhet som skifter farge automatisk. Andre som fører LED-lysbånd er Thinlight, LEDteknikk og EA Belysning.

26. juli 2010

Mer om Utebelysning

De beste triksene for å henge opp lys ute

Utebelysning Ingenting skaper mer julestemning i hagen en lyslenker, men det kan være krevende å henge dem opp. Dette er triksene som sparer deg for tid og knoting!

Velg riktige utelamper til hagen

Utebelysning Når høstmørket faller på, er det både koselig og praktisk med utelamper i hagen og ved inngangspartiet. Her får du lysdesigner Marie Anisdals beste...

Lys opp hagen med lysskulpturer

Utebelysning Få mer glede av hagen din også i vinterhalvåret med lyskilder som lyser opp vintergrønne planter eller som fungerer som et blikkfang i seg selv som en...

Sats på stemningsrik utebelysning i hagen

Utebelysning Gi hagen et ekstra løft med rett belysning som kan nytes når dagene blir kjøligere og kveldene mørkere. Her gir hageekspert Marit Næss Jørgensen smarte tips for utendørs hagebelysning.

Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

Utebelysning Forleng sommerkvelden med rett utelys. Her får du lysende utendørs belysningstips fra hagedesigner Darren Saines og Sintef/Byggforsk.

God utendørs belysning

Utebelysning Utendørs belysning gjør at høsten og vinteren ikke trenger å være mørk. Lysdesigneren Sebastian ­Wikner gir sine beste belysningstips.

Lys i hagen

Utebelysning Med lys i hagen kan du både skape dramatikk og eventyr.

Utelys til all slags bruk

Utebelysning Skal du ha lys på terrassen eller kanskje et orienteringslys langs hagestien? Trenger du stemningsskapende lys til sommerfesten? I dag får du utelys...

12 tips for utebelysning

Utebelysning Vi gir deg tolv tips om hvordan du kan skape trivsel og trygghet med riktig utebleysning.

Lys opp uterommet

Utebelysning Utebelysning har en både estetisk og praktisk funksjon. Det skaper vakre uterom, og gjør framkommeligheten tryggere og enklere.

Huslig høstkos

Utebelysning Det trenger ikke koste skjorta å kose seg om høsten. Her er tre rimelige alternativer til koselige høstaktiviteter du kan gjøre sammen med barna ved...

Lys i mørket

Utebelysning Mørke kvelder gir behov for lys ute, men har du tenkt over hva utelyset gjør for huset ditt?

Lys opp i hagen

Utebelysning Levende lys i hagen på kveldstid er både vakkert og stemningsskapende.

Gode råd for utebelysning

Utebelysning Tips og råd for deg som skal ha utebelysning!

Tid for utelys

Utebelysning Utebelysning er nyttig og dekorativt. Men pass på at du ikke blender naboen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no