Bilde: Getty Images

De beste triksene for å henge opp lys ute

Utebelysning

Ingenting skaper mer julestemning i hagen en lyslenker, men det kan være krevende å henge dem opp. Dette er triksene som sparer deg for tid og knoting!

Når julen nærmer seg er det nærmest blitt obligatorisk å henge opp lyslenker ute for å virkelig skape julestemning.

Men som de fleste har erfart, er det ikke like enkelt å henge opp lyspynten. 

Vi har derfor samlet noen triks slik at det blir enklere å henge opp lyspynten i år.

Slik henger du enkelt opp lyslenker ute

1. Skal du pynte huset, og ikke bare en busk, bør du printe ut et bilde av huset ditt. Tegn så på hvor lyslenkene skal henge, slik at du kan se det for deg.

2. Mål opp hvor mange meter lyslenker du trenger, og sett gjerne av litt ekstra lengde, så du er sikker på at det ikke blir for kort. Det er dessverre ikke noen smutthull for oppmålingen, så her er det bare å ta fatt på målebåndet.

Skriv gjerne ned målene på tegningen slik at du har styr på dem. Mangler du strømuttak kan du bruke en vanntett forlenger med ekstra stikk til utendørs bruk.

3. Vurder om du skal investere i fjernstyrt belysning slik at du tenne lysene mens du er inne. Det kommer du til å bli ekstra glad for når kulda setter inn.

4. Hvis du vil henge opp lyskilder langs taket kan du eventuelt overveie om du skal installere små stål- eller plastikkroker med et par meters mellomrom. Det gjør også jobben enklere de neste årene. Skal lyslenkene sitte langs takrennen kan du bruke klemmer eller klips.

5. Skal du ha lyslenker på buskene i hagen bestemmer buskens utseende hva slags lys du bør bruke. Er busken velklippet kan du kaste et lysnett over den. Er den knapt trimmet eller ujevn egner en lyslenke seg bedre.

6. Hvis du skal henge opp lys på et tre bør du unngå å sno lyslenken rundt hver eneste gren. Heng i stedet lenken fra gren til gren som et girlander. Det ser flott ut og krever mindre arbeid.

Kilde: Real Simple

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

30 november 2016

Sats på stemningsrik utebelysning i hagen

Gi hagen et ekstra løft med rett belysning som kan nytes når dagene blir kjøligere og kveldene mørkere. Her gir hageekspert Marit Næss Jørgensen smarte...

Velg riktige utelamper til hagen

Når høstmørket faller på, er det både koselig og praktisk med utelamper i hagen og ved inngangspartiet. Her får du lysdesigner Marie Anisdals beste...

Lys opp hagen med lysskulpturer

Få mer glede av hagen din også i vinterhalvåret med lyskilder som lyser opp vintergrønne planter eller som fungerer som et blikkfang i seg selv som en...

Belysning på terrassen

Den norske sommeren er lys, men kort. Med lys på terrassen blir det koseligere å sitte ute både tidligere på forsommeren og senere på ettersommeren.

Lys i hagen

Med lys i hagen skaper du stemning og forlenger sommeren.

LED-lysbånd på terrassen

Med litt belysning på terrassen kan sommerkveldene forlenges helt inn på høsten. LED-lysbånd beregnet på utendørs bruk kan tilføre en elegant effekt på...

12 tips for utebelysning

Vi gir deg tolv tips om hvordan du kan skape trivsel og trygghet med riktig utebleysning.

God utendørs belysning

Utendørs belysning gjør at høsten og vinteren ikke trenger å være mørk. Lysdesigneren Sebastian ­Wikner gir sine beste belysningstips.

Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

Forleng sommerkvelden med rett utelys. Her får du lysende utendørs belysningstips fra hagedesigner Darren Saines og Sintef/Byggforsk.

Lys i hagen

Med lys i hagen kan du både skape dramatikk og eventyr.

Huslig høstkos

Det trenger ikke koste skjorta å kose seg om høsten. Her er tre rimelige alternativer til koselige høstaktiviteter du kan gjøre sammen med barna ved...

Tid for utelys

Utebelysning er nyttig og dekorativt. Men pass på at du ikke blender naboen.

Lys i mørket

Mørke kvelder gir behov for lys ute, men har du tenkt over hva utelyset gjør for huset ditt?

10 fantastiske måter å lyse opp hagen i vintermørket

Lys er ikke bare forbeholdt inne i huset. La deg inspirere av denne kreative og stemningsfulle utebelysningen!

Lys opp uterommet

Utebelysning har en både estetisk og praktisk funksjon. Det skaper vakre uterom, og gjør framkommeligheten tryggere og enklere.