Nyt snøen når den kommer – men du bør rekke å gjøre disse småjobbene først!
Nyt snøen når den kommer – men du bør rekke å gjøre disse småjobbene først!

7 kjappe ting du MÅ fikse før snøen faller

Uterom

Jada, vi vet at du helst vil kose deg inne foran peisen – men dette tar ikke lang tid, lover! Får du unnagjort denne sjekklista før frosten banker på, kan du spare både mye penger og mange ergrelser. 

1 Rydd vekk hagemøblene

Verandaen kan bli vårdeprimert av mindre – da tenker vi på synet av tremøbler som har stått ute i snø, sno og storm hele vinteren. Sjauing er kjedelig, men det er best å få møblene i hus – eller i hvert fall under tak – før det første snøfallet kommer.

Legg aller helst over en presenning, men sørg for god lufting, slik at det ikke blir helt tett.  

2 Ta inn gjenglemte leker

Barn er slepphendte vesener, og de glemmer ofte å ta vare på lekene sine. Ta en runde i hagen og på verandaen – gjerne sammen med barna – for å redde alt som ikke bør dukke opp i sørgelig tilstand når snøen smelter til våren. 

3 Rydd i redskapene

Samle sammen og sett vekk hageutstyr som ikke skal brukes før til våren. Plasser redskapene under tak eller i en bod, slik at de holder seg like fine til neste år. Kast alt som er blitt ødelagt, og skriv opp hva du bør fornye. Nye koster feier best ... 

4 Kjøp inn ved

Med hustrige vinterdager kommer trangen til å fyre med ved. Det er dumt å vente for lenge med innkjøpet, da stiger nemlig prisene. Bygg deg opp et vedlager i god tid, så slipper du å betale for mye – og kan fyre når du vil. Husk at veden må lagres tørt og luftig! 

5 Redd plantene

Flytt inn alle planter som er følsomme for frost. Ikke la krukker som ikke tåler frost stå ute. Ta også opp rotknoller fra blomster som georginer til vinterlagring. 

6 Steng alle sluser! 

Du vil ikke oppleve at vannrørene fryser og sprekker inni veggen. Steng utekrana og skru av koblingen til hageslangen – om du ikke gjør dette, risikerer du at rørene ikke får tømt seg skikkelig.

7 Klipp plenen en siste gang

Vinterfrisyren til plenen din bør være på 5-6 cm, så still inn gressklipperen slik at du ikke snauklipper – da tåler gressmatta kulda dårligere. La gressklippet ligge igjen som gjødsel til plenen.

Om plenen er dekket av tørt løv, kan du godt klippe over dette også – det blir fin næring. Er løvet vått, klumper det seg gjerne sammen, så da må du rake plenen først. 

05 november 2015
Mer om Uterom
Annonsørinnhold

Vinn utepeis fra Jøtul!

Uterom Meld deg på vårt nyhetsbrev, og bli med i trekningen av en utepeis til en verdi av 6995 kroner.

3 måter som effektivt fjerner glatt is

Uterom Ikke fall på isen i vinter. Slik sikrer du inngangspartiet og trappen med 3 effektive smelteprodukter.

Overraskende hagedesign

Uterom Et av høydepunktene på Hus Hagemessen på Lillestrøm ifjor, sto den engelske hagearkitekten Darren Saines for. Han presenterte en spesialbygget dag- og...