En lys fremtid med vinterhage

Hagestue, vinterhage og lysthus

Ønsker du å bygge på eller utvide huset ditt? Tenk klart, og vurder glass! Stadig flere går en “lysere fremtid” i møte ved å bygge et glassbygg i tilknytning til boligen sin.

En vinterhage gir deg en unik mulighet til å kombinere en utendørs- og en innendørs tilværelse, du får praktisk talt et uterom med innendørs kvalitet! Og det må vel være toppen av lykke i vårt klima!

Wenche og Rolf Myhre er strålende fornøyd med sin 37 kvadratmeter store vinterhage. Utgangspunktet var at de ønsket å sette opp er levegg mellom innkjørselen og terrassen. Planen ble utvidet til en vinterhage, og i dag nyter de den lyse oasen i fulle drag.

– Det aller beste er lyset, det kan vi simpelthen ikke få nok av her i landet, sier Wenche som har mange års erfaring innen interiør og design. – Det ble jo litt av en levegg da, ler huseieren, – men så er det til gjengjeld blitt det rommet i huset som vi bruker aller mest. Det er i vinterhagen vi sitter – til hverdags og til fest.

Tettere på naturen
Familien Myhres vinterhage er bygget direkte ut fra kjøkkenet, hvor en dobbel glassdør og et par trinn fører ned til vinterhagens ”terrassenivå”. Selve vinterhagen går i vinkel mot venstre og inneholder en rommelig spiseplass i tillegg til to gode lenestoler og en peisovn. På gulvet har Wenche og Rolf lagt polert Otta-skifer. Både tak og vegger, med unntak av den som egentlig skulle være levegg, er i glass, så her flommer lyset inn hele året.

– Hver sesong har sin sjarm, og vi kommer jo tettere på naturelementene i dette rommet, sier Wenche som poengterer at det også er fantastisk koselig på en skikkelig regnværsdag eller når snøen ligger meterhøy utenfor glassveggen.

En vinterhage kan, på lik linje med resten av boligen, innredes etter behov. Noen ønsker mange grønne planter og kurvmøbler, andre igjen et basseng eller et boblebad. Mulighetene er mange.

Wenche og Rolf har innredet sin vinterhage i moderne stil. De ønsket et enklere uttrykk, tilpasset deres stil, og fortsatte vinterhagens ”glassklare” tankegang. Kombinert med svart og grått er det blitt et riktig lekkert og stilfullt interiør.

Husets hjerterom
Huseierne innrømmer at vinterhagen er blitt husets hjerte og at det er litt av et selskapslokale. Her har de uten problemer dekket til 35 personer, og både sølvbryllup og konfirmasjon har gått knirkefritt i det store, lyse rommet.

– Jeg får ikke gjestene til å ta kaffen i stuen lenger, sier Wenche, og det tror vi så gjerne. For hvem vil vel forlate denne deilige oasen hvis de ikke må.

Og med direkte utgang til en stor terrasse med både svømmebasseng og boblebad, ja, så ligger vel alt til rette for høy trivselsfaktor både hos huseierne og deres gjester.

– Trivselen i vinterhagen er så stor at det er blitt en smitteeffekt ut av det, forteller Wenche. Både Wenches søster og noen venner av familien har nå skaffet seg vinterhage, og alle melder om ”en ny tilværelse”, ”hva skulle vi gjort uten” og ”hvorfor har vi ikke gjort dette for mange år siden”. Vel, hva venter du på?

Forbrukerinfo:
Elgesem Trevare AS www.elgesem.com Tlf.33 47 84 44
Panelskinner og gardiner:
Decoprodukter AS Tlf. 22 90 77 00

Flere vinterhagetips finner du her:
Bøcon AS, www.bocon.no Tlf. 51 95 88 20
Skandinaviske Vinterhager, www.vinterhage.no Tlf. 33 47 84 44
JAHA-Utemiljø AS, www.jaha-utemiljø.as tlf. 64 83 22 10
BVT Glass & Fasade AS, tlf. 53 42 05 80
Bårdsen Aluminium AS, tlf. 52 84 01 75
ALFA Solskjerming, tlf. 32 83 22 65
Treprosjekt AS, tlf. 51 78 98 80
Four Seasons glassdesign AS, tlf. 64 94 12 12

23 oktober 2008

Fra utebod til ekstrahus

En helt vanlig, kjedelig utebod kan få nytt liv som praktisk kontorkrypinn med sofakrok. Slik fikser du et eget lite ekstrahus uten å ruinere deg.

Annonsørinnhold

Nå bør du starte planleggingen av hagestuen

Med en hagestue kan du sitte ute selv på dager med dårlig vær. Men begynner du ikke planleggingen nå, risikerer du å måtte vente til neste år.

Annonsørinnhold

Herlig uteliv med hagestue

Med uforutsigbare, norske sommertemperaturer kan en hyggelig og lun hagestue gi deg det lille ekstra.

Annonsørinnhold

Slik får du høstens hyggeligste rom

Du kan forlenge utesesongen til å vare hele året rundt, samtidig som du skaper husets mest unike og hyggelige rom! En hagestue gir deg et samlingspunkt...

Lag vårens fineste uteplass

Hvis du begynner å planlegge allerede nå, kan du føle på naboens misunnelse om et par måneder.

Hagehus gir ekstra plass i hagen

Noen ekstra kvadratmeter under tak er kjekt å ha, i hagen. I hagehuset kan du få plass til grillutstyret, venner kan overnatte der eller barna kan få...

Hva er reglene for lysthus?

Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Bruker vinterhagen hele året

Her ved Oslofjorden brukes vinterhagen hele året. Fra julens fester til sommerens grilling. Eller bare for å nyte rolige stunder.

Med himmelen som tak

- Ikke et øyeblikk har vi angret på at vi bygget vinterhage, slår Marvel og Tore Eriksen fornøyd fast. Vinterhagen ble straks familiens favorittoppholds...

Lysthuset – skapt til glede og fest

Forleng sommeren med et lysthus i hagen eller la grillingen bli en helårsaktivitet med egen grillhytte.

Utestue forlenger sommeren

Bygg ei utestue i forlengelse av huset og du kan forlenge sommeren med flere uker.

Når du bygger hagestue

Hva bør du tenke på når du bygger hagestue eller vinterhage?

Lysten på lysthus?

Har behovet for ekstra gulvplass meldt seg? I så fall er det enkelt å anskaffe, i flatpakket versjon.

Lenge leve lysthuset!

Hageentusiaster elsker det lille huset. Her, midt i det grønne, kan man nyte sitt paradis under tak. På solfylte dager og på lange sommerkvelder er...

Gode høstråd for hagen

Vinteren nærmer seg med stormskritt og det er på tide å gjøre de siste forberedelser foran hagens vinterdvale. Vi gir deg tipsene på hvordan du best...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no