Annonsørinnhold
Aluminiumsprofiler og glasstak er en lekker kombinasjon som gir et unikt lysinnslipp.
Aluminiumsprofiler og glasstak er en lekker kombinasjon som gir et unikt lysinnslipp. Bilde: Willab Garden

Her er den norske favoritten

Hagestue, vinterhage og lysthus

Glasstak, aluminium og vinterisolering står øverst på nordmenns ønskeliste.

Er du også fristet av en hagestue som gir deg og familien et ekstra uterom, godt beskyttet mot vær og vind? I så fall er du ikke alene.

– Det ustabile sommerværet har gitt oss stor pågang fra kunder som er lei av å sitte ute og fryse. Det fine er jo at de som bestiller og bygger nå ikke bare vil ha alt klart til neste sommer, de vil også kunne nyte hagestuen i vinterhalvåret, sier Frank Akselsen fra Willab Garden 

Brrr… Blir ikke det litt kaldt?

– Neida, det gjelder bare å velge riktig modell. Og når det gjelder Norge er trenden klar: Stadig flere av våre kunder går for de vinterisolerte hagestuene, sier Akselsen. 

 LES MER: Velg hagestue etter sesong!

Nordmenn går for kvalitet

– Når du skal ha en hagestue som kan brukes hele året øker naturligvis kravet til isolasjon, og da stiger også prisen. Det fine er at selv en godt påkostet hagestue vil framstå som rimelig sammenlignet med å utvide selve huset, og akkurat det er det stadig flere som blir oppmerksomme på.

Så hva er det nordmenn ser etter?

– Pult-modellen er den store favoritten her til lands. Den er enkel å montere som et tilbygg til huset, samtidig som den har svært mange tilpasningsmuligheter.

- Ellers ser vi jo at stadig flere nordmenn velger seg reisverk av aluminium, og det skyldes ganske enkelt at det er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Nordmenn er også glade i glasstak, og det er ikke så rart. Når man kombinerer glasstaket med aluminiumsreisverkets smekre profiler får man nemlig et rom med et helt unikt lysinnslipp, sier Akselsen.

Den ustabile sommeren har gjort valget enkelt for de som vil forlenge utesesongen (Foto: Willab Garden). 

– Alle våre aluminiums-modeller kan også leveres med innfelte spotter i taket, og i Norge har det  blitt et svært populært tilvalg, sier Akselsen.

Hva med oppvarmingen?

– Vinterhagen blir som en del av huset, og da må den selvsagt varmes opp. Erfaringsmessig ser vi jo at hagestuen blir brukt flittig når den først er på plass, og grunnvarmen dekkes godt av en støpt såle med varmekabler. Så kan man gjerne vurdere en panelovn eller to som tillegg for de kaldeste dagene. Vi ser også at stadig flere har, eller vurderer vannbåren varme. Gjelder det deg, er det selvsagt lurt å tilrettelegge for dette fra begynnelsen av, sier Akselsen.

Din drømmemodell - akkurat slik du vil ha den

– Den store styrken til Willab Garden er at vi har mange ulike standardstørrelser til de aller fleste boligtypene, i tillegg til at vi kan tilby skreddersøm for deg som har en litt spesiell bolig.

– Vi legger også stor vekt på å gi deg god bistand hvis det er noe du lurer på. En ting er at du kan bruke vår unike Hagestueguide som via tre enkle skritt gir deg full oversikt over hvordan hagestuen vil se ut. Vil du heller ha personlig hjelp kan du i tillegg kontakte en av våre norske selgere direkte, så sørger vi for å gi deg et nøyaktig tilbud på akkurat ditt prosjekt, avslutter Akselsen.

NYSGJERRIG PÅ HAGESTUER? LES MER PÅ WILLAB.GARDEN.NO!

15 september 2017

Slik lager du en liten og enkel redskapsbod

Oppbevar alle redskap i en flott redskapsbod – og gi gressklipperen en ny garasje!

Lekestue utformet som Mummihuset

En lekestue, utformet som Mummihuset, er blitt en liten attraksjon på Løten.

Annonsørinnhold

Familiens nye favorittstue

Har du først blitt vant til luksusen fra en hagestue vil du aldri klare deg uten.

Oppfyll drømmen om hagestue

Vil du komme nærmere hagen hele året? Ekspert Michael Bergenstjerna deler her sine beste tips med deg som er klar for å sette i gang med hagestue!

Hva er reglene for lysthus?

Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Gi fuglene frø på smarte fuglebrett

Lag fest hele uken for småfuglene i vintersesongen med praktiske og dekorative fuglebrett.

Annonsørinnhold

Et ekstra uterom med hagestue

En hagestue gir deg følelsen av å være ute, selv om du egentlig er inne. Her får du tips til hvordan du kan få din egen lille oase – hvor hagen kan...

Mange funksjoner i ett lite hagehus

Den anerkjente arkitekten Rahel Belatchew Lerdell har designet Steps som forvandler hagen til ett ferieparadis.

Mer plass med redskapsbod

Med en redskapsbod kan du få plass til alt det du ikke ante at du hadde, men som likevel fyller opp på loft, kjeller og i bod.

Lysthuset – skapt til glede og fest

Forleng sommeren med et lysthus i hagen eller la grillingen bli en helårsaktivitet med egen grillhytte.

Med himmelen som tak

- Ikke et øyeblikk har vi angret på at vi bygget vinterhage, slår Marvel og Tore Eriksen fornøyd fast. Vinterhagen ble straks familiens favorittoppholds...

Bruker vinterhagen hele året

Her ved Oslofjorden brukes vinterhagen hele året. Fra julens fester til sommerens grilling. Eller bare for å nyte rolige stunder.

Lykkelig i lysthus

Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen.

En lys fremtid med vinterhage

Ønsker du å bygge på eller utvide huset ditt? Tenk klart, og vurder glass! Stadig flere går en “lysere fremtid” i møte ved å bygge et glassbygg i tilkny...

Annonsørinnhold

Nå bør du starte planleggingen av hagestuen

Med en hagestue kan du sitte ute selv på dager med dårlig vær. Men begynner du ikke planleggingen nå, risikerer du å måtte vente til neste år.