Annonsørinnhold
Grønt Fokus
Grønt Fokus

Herlig uteliv med hagestue

Hagestue, vinterhage og lysthus

Med uforutsigbare, norske sommertemperaturer kan en hyggelig og lun hagestue gi deg det lille ekstra.

Våren er perfekt for prosjekter. Vi har alle lyst på forandring. Noe nytt og lekkert.

Rett utenfor husets fire vegger kan du sette opp et ekstra oppholdsrom som du kan innrede akkurat som du vil. Blir det en ekstra stue som matcher stilen inne? Blir det en frodig vinterhage full av grønne planter, lyslenker og stilige utemøbler? Drømmer du om et samlingspunkt hvor venner og familie kan kose seg uansett vær og årstid?

Du kan få din drømmehagestue til under 50.000 kroner.

Tidlig vår

Våren kommer sakte, men sikkert og de fleste av oss vil nyte så mye dagslys vi bare kan etter en lang dag innendørs på jobb. Dessverre er det en stund til temperaturen innbyr til kaffe og avis på terrassen på morgenkvisten, eller tidlige sommerkvelder med vin, pledd, stearinlys og venninner.

Foto: Grønt Fokus

Den norske sommeren kan ofte være kort, men med en hagestue kan du både få en tidligere vårfølelse og beholde sommerfølelsen i mange år framover.

På nettsidene til hagestueleverandøren Grønt Fokus kan du lese alt om de forskjellige mulighetene og finne den perfekte løsningen for deg.

Mer plass

Et ekstra rom er kjærkomment for hele familien. Et fristed for de voksne når barna har besøk av venner, samlingspunktet for ungdommene i helgene eller et stille rom hvor du kan nyte den lyse, luftige følelsen uansett vær og årstid. 

Nå kan du planlegge og finpusse hvordan ditt ekstra rom skal se ut. Hvor skal det stå? Hvor stort skal det være? Hva skal du bruke det til? Ønsker du morgensol eller kveldssol?

Foto: Grønt Fokus

Det er mange ting du må ta stilling til før du starter byggingen: sol og lysforhold, plassering I forhold til tomt, hus og hage. Du kan også bygge en frittstående hagestue. Mulighetene er mange.

Nå kan man faktisk bygge inntil 50 kvadratmeter uten å søke om tillatelse. Du kan lese mer om byggeregler på dibk.no.

Med hagestueguiden til Grønt Fokus kan du blant annet velge vinduer og farger enkelt og få et klart bilde av hvordan din hagestue kan se ut. Grønt Fokus har levert hagestuer i nesten 25 år og kan hjelpe deg med å få oppfylt din utedrøm og gi råd og tips slik at du får den hagestuen du ønsker. De har eksperter på uterom som kan svare på spørsmål og gi gode råd.

9 mars 2016

Lekestue utformet som Mummihuset

En lekestue, utformet som Mummihuset, er blitt en liten attraksjon på Løten.

Hagehus gir ekstra plass i hagen

Noen ekstra kvadratmeter under tak er kjekt å ha, i hagen. I hagehuset kan du få plass til grillutstyret, venner kan overnatte der eller barna kan få...

Oppfyll drømmen om hagestue

Vil du komme nærmere hagen hele året? Ekspert Michael Bergenstjerna deler her sine beste tips med deg som er klar for å sette i gang med hagestue!

Hva er reglene for lysthus?

Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Gi fuglene frø på smarte fuglebrett

Lag fest hele uken for småfuglene i vintersesongen med praktiske og dekorative fuglebrett.

Mange funksjoner i ett lite hagehus

Den anerkjente arkitekten Rahel Belatchew Lerdell har designet Steps som forvandler hagen til ett ferieparadis.

Vinterhagetips

Når du skal velge vinterhage, vil du kunne velge mellom mange ulike varianter og løsninger. Det er viktig å tenke på hvordan vinterhagen vil ta seg ut...

Lysthuset – skapt til glede og fest

Forleng sommeren med et lysthus i hagen eller la grillingen bli en helårsaktivitet med egen grillhytte.

Med himmelen som tak

- Ikke et øyeblikk har vi angret på at vi bygget vinterhage, slår Marvel og Tore Eriksen fornøyd fast. Vinterhagen ble straks familiens favorittoppholds...

Bruker vinterhagen hele året

Her ved Oslofjorden brukes vinterhagen hele året. Fra julens fester til sommerens grilling. Eller bare for å nyte rolige stunder.

Effektiv varme i vinterhagen

Sommeren er kort her nord. Ikke bare er høst, vinter og tidlig vår kalde perioder, de er også mørke og triste. Men i vinterhagen kan du nyte sommerklima...

Utestue forlenger sommeren

Bygg ei utestue i forlengelse av huset og du kan forlenge sommeren med flere uker.

En lys fremtid med vinterhage

Ønsker du å bygge på eller utvide huset ditt? Tenk klart, og vurder glass! Stadig flere går en “lysere fremtid” i møte ved å bygge et glassbygg i tilkny...

Annonsørinnhold

Nå bør du starte planleggingen av hagestuen

Med en hagestue kan du sitte ute selv på dager med dårlig vær. Men begynner du ikke planleggingen nå, risikerer du å måtte vente til neste år.

Når du bygger hagestue

Hva bør du tenke på når du bygger hagestue eller vinterhage?