Annonsørinnhold
Grønt Fokus
Grønt Fokus

Herlig uteliv med hagestue

Hagestue, vinterhage og lysthus

Med uforutsigbare, norske sommertemperaturer kan en hyggelig og lun hagestue gi deg det lille ekstra.

Våren er perfekt for prosjekter. Vi har alle lyst på forandring. Noe nytt og lekkert.

Rett utenfor husets fire vegger kan du sette opp et ekstra oppholdsrom som du kan innrede akkurat som du vil. Blir det en ekstra stue som matcher stilen inne? Blir det en frodig vinterhage full av grønne planter, lyslenker og stilige utemøbler? Drømmer du om et samlingspunkt hvor venner og familie kan kose seg uansett vær og årstid?

Du kan få din drømmehagestue til under 50.000 kroner.

Tidlig vår

Våren kommer sakte, men sikkert og de fleste av oss vil nyte så mye dagslys vi bare kan etter en lang dag innendørs på jobb. Dessverre er det en stund til temperaturen innbyr til kaffe og avis på terrassen på morgenkvisten, eller tidlige sommerkvelder med vin, pledd, stearinlys og venninner.

Foto: Grønt Fokus

Den norske sommeren kan ofte være kort, men med en hagestue kan du både få en tidligere vårfølelse og beholde sommerfølelsen i mange år framover.

På nettsidene til hagestueleverandøren Grønt Fokus kan du lese alt om de forskjellige mulighetene og finne den perfekte løsningen for deg.

Mer plass

Et ekstra rom er kjærkomment for hele familien. Et fristed for de voksne når barna har besøk av venner, samlingspunktet for ungdommene i helgene eller et stille rom hvor du kan nyte den lyse, luftige følelsen uansett vær og årstid. 

Nå kan du planlegge og finpusse hvordan ditt ekstra rom skal se ut. Hvor skal det stå? Hvor stort skal det være? Hva skal du bruke det til? Ønsker du morgensol eller kveldssol?

Foto: Grønt Fokus

Det er mange ting du må ta stilling til før du starter byggingen: sol og lysforhold, plassering I forhold til tomt, hus og hage. Du kan også bygge en frittstående hagestue. Mulighetene er mange.

Nå kan man faktisk bygge inntil 50 kvadratmeter uten å søke om tillatelse. Du kan lese mer om byggeregler på dibk.no.

Med hagestueguiden til Grønt Fokus kan du blant annet velge vinduer og farger enkelt og få et klart bilde av hvordan din hagestue kan se ut. Grønt Fokus har levert hagestuer i nesten 25 år og kan hjelpe deg med å få oppfylt din utedrøm og gi råd og tips slik at du får den hagestuen du ønsker. De har eksperter på uterom som kan svare på spørsmål og gi gode råd.

09 mars 2016
Mer om Hagestue, vinterhage og lysthus

Slik lager du en liten og enkel redskapsbod

Hagestue, vinterhage og lysthus Oppbevar alle redskap i en flott redskapsbod – og gi gressklipperen en ny garasje!

Lekestue utformet som Mummihuset

Hagestue, vinterhage og lysthus En lekestue, utformet som Mummihuset, er blitt en liten attraksjon på Løten.

Annonsørinnhold

Familiens nye favorittstue

Hagestue, vinterhage og lysthus Har du først blitt vant til luksusen fra en hagestue vil du aldri klare deg uten.

Oppfyll drømmen om hagestue

Hagestue, vinterhage og lysthus Vil du komme nærmere hagen hele året? Ekspert Michael Bergenstjerna deler her sine beste tips med deg som er klar for å sette i gang med hagestue!  

Hva er reglene for lysthus?

Hagestue, vinterhage og lysthus Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Gi fuglene frø på smarte fuglebrett

Hagestue, vinterhage og lysthus Lag fest hele uken for småfuglene i vintersesongen med praktiske og dekorative fuglebrett.

Hagestue fra Grønt Fokus
Annonsørinnhold

Et ekstra uterom med hagestue

Hagestue, vinterhage og lysthus En hagestue gir deg følelsen av å være ute, selv om du egentlig er inne. Her får du tips til hvordan du kan få din egen lille oase – hvor hagen kan nytes store deler av året.

Mange funksjoner i ett lite hagehus

Hagestue, vinterhage og lysthus Den anerkjente arkitekten Rahel Belatchew Lerdell har designet Steps som forvandler hagen til ett ferieparadis.

Mer plass med redskapsbod

Hagestue, vinterhage og lysthus Med en redskapsbod kan du få plass til alt det du ikke ante at du hadde, men som likevel fyller opp på loft, kjeller og i bod.

Lysthuset – skapt til glede og fest

Hagestue, vinterhage og lysthus Forleng sommeren med et lysthus i hagen eller la grillingen bli en helårsaktivitet med egen grillhytte.

Med himmelen som tak

Hagestue, vinterhage og lysthus - Ikke et øyeblikk har vi angret på at vi bygget vinterhage, slår Marvel og Tore Eriksen fornøyd fast. Vinterhagen ble straks familiens favorittoppholds...

Bruker vinterhagen hele året

Hagestue, vinterhage og lysthus Her ved Oslofjorden brukes vinterhagen hele året. Fra julens fester til sommerens grilling. Eller bare for å nyte rolige stunder.

Lykkelig i lysthus

Hagestue, vinterhage og lysthus Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen. 

En lys fremtid med vinterhage

Hagestue, vinterhage og lysthus Ønsker du å bygge på eller utvide huset ditt? Tenk klart, og vurder glass! Stadig flere går en “lysere fremtid” i møte ved å bygge et glassbygg i tilkny...

Grønt Fokus
Annonsørinnhold

Nå bør du starte planleggingen av hagestuen

Hagestue, vinterhage og lysthus Med en hagestue kan du sitte ute selv på dager med dårlig vær. Men begynner du ikke planleggingen nå, risikerer du å måtte vente til neste år.