Annonsørinnhold
Grønt Fokus
Grønt Fokus

Nå bør du starte planleggingen av hagestuen

Hagestue, vinterhage og lysthus

Med en hagestue kan du sitte ute selv på dager med dårlig vær. Men begynner du ikke planleggingen nå, risikerer du å måtte vente til neste år.

Nordmenn er såpass lei av det skiftende været at vi har tydd til egne løsninger for å trives her.

Salget av hagestuer og vinterhager har skutt til værs de siste årene, og Viivilla.nos artikler om temaet er de mest populære sakene på sosiale medier.

Det er ingen tvil om at det norske folk har funnet sine preferanser når det gjelder kos i dårlig vær.

Gjør alt klart

Hvis du har vurdert å skaffe deg et ekstra rom til hagen, er nå det rette tidspunktet for å komme i gang med planleggingen. 

Bestiller du nå, får du alle varene levert i tide til sommerferien starter. Med grunnarbeidet, tiden snekkeren bruker og det du skal fikse selv, går det fort 3-4 dager til hagestuen står ferdig.

For å slippe å sette opp partyteltet som stadig blåser vekk eller parasollen som bare er i veien, bør du derfor bestille hagestuen i god tid for å ha alt klart.

Foto: Grønt Fokus

Finn ut hvor du vil ha den plassert i hagen, mål opp, finn den perfekte hagestuen og kom i gang.

Mens du venter på at hagestuen skal bli levert, har du god tid til å handle inn de møblene du ønsker, samt planlegge resten av plassen i hagestuen.

Da er det bare å slenge bena på bordet og nyte hagen innenfra.

Før du starter

Før du begynner, er det viktig at du tenker over hvilket behov du har og hva du vil ha ut av hagestuen din i fremtiden. Den vil bli stående lenge - årevis - så det er viktig at du velger en som passer dine behov.

Alt avhenger av smak, behov og pris, så kanskje én modell passer naboen din, mens en annen modell passer bedre til deg.

Norges ledende leverandør av hagestuer, Grønt Fokus, tilbyr ti forskjellige modeller, men disse kan du altså vri og vende på nesten sånn som du vil. Du kan fikle, fikse, snu, plassere og forandre i det "uendelige" i deres hagestueguide på nett, slik at din hagestue blir helt unik.

Det mange ikke vet, er at veien til hagestuen er kort og ganske enkel. Grønt Fokus har laget en liten sjekkliste du bør se gjennom før du tar steget og bestiller:

1. Søknad

Det er ikke alltid man trenger å sende inn søknad før man begynner, men det kan være greit å dobbeltsjekke med kommunen din i tilfelle det er tekniske reguleringer i ditt nærområde som må tas hensyn til. 

Hvis hagestuen skal stå nærmere enn 1 meter fra husveggen, må du uansett søke til kommunen. Grei huskeregel!

Foto: Grønt Fokus

2. Snøsoner

Modellen av hagestue må også velges utifra hvor mye snø som er forventet å falle til vinteren.

Hagestuene tåler ganske mye og du vil også få hjelp til å finne riktig variant fra en fagperson, men det er greit å være klar over dette på forhånd. I tillegg er det alltid en god idé å måke taket hvis man ser at snømengden øker i løpet av sesongen.

3. Plassering

Ønsker du morgensol eller kveldssol? Hvilken vei vil du at din hagestue skal være vendt? Husk at trær kan både gi skygge og hindre uønsket innsyn, men også stenge for solen.

4. Størrelse

Hagestuen skal ha plass til sittemøbler, men kan arrangeres sånn at du også får plass til hyller eller planter hvis du ønsker det.

Hvis du har planer om å feire store anledninger i hagestuen, bør du sørge for at modellen du velger har plass til alle inviterte.

Foto: Grønt Fokus

5. Underlaget

Det er viktig at underlaget er stødig og rett, og du har derfor et par alternativer til hvilken metode du vil bruke. For eksempel kan du bygge en terrasse og montere hagestuen på den, eller støpe en betongsåle på bakken. 

Leverandøren Grønt Fokus leverer også egne grunnpakker der alt av isopor, armeringsjern m.m. er inkludert, i tillegg til at det blir fraktet hjem til deg. 

6. Tilbehør

De fleste vil gjerne ha en varmekilde i hagestuen, men det finnes mange forskjellige. Ønsker du gulvvarme, kamin eller en enkel infravarmer? Solbeskyttelse og ventilasjon er også viktig å tenke over.

7. Montering

Mange ser nok for seg at den mest kompliserte delen av hagestuen er monteringen, men faktum er at det kan du faktisk fint gjøre selv med Grønt Fokus' modeller. Alle modellene kan nemlig fås ferdig kappet. Gode monteringsanvisninger følger alltid med, og hjelp kan du få over telefon eller e-post. 

Et godt tips er å uansett være to for å montere hagestuen; den blir levert som et stort byggesett, og det er mange tunge løft.

God fornøyelse!

 

4. mai 2016
Mer om Hagestue, vinterhage og lysthus
Aluminiumsprofiler og glasstak er en lekker kombinasjon som gir et unikt lysinnslipp.
Annonsørinnhold

Her er den norske favoritten

Hagestue, vinterhage og lysthus Glasstak, aluminium og vinterisolering står øverst på nordmenns ønskeliste.

Lag vårens fineste uteplass

Hagestue, vinterhage og lysthus Hvis du begynner å planlegge allerede nå, kan du føle på naboens misunnelse om et par måneder.

Lykkelig i lysthus

Hagestue, vinterhage og lysthus Nøtterøy-paret hadde behov for et sted hvor de kunne være inne, men likevel ute. De fant lykken med et femten kvadratmeter stort lysthus i hagen.

Mye hygge i hagestuen

Hagestue, vinterhage og lysthus Mona Skaaden-Bjerke er hageentusiast og blogger. For Mona og ektemannen Magnar Bjerke og deres to barn, har den om lag 15 kvadratmeter store hagestuen blitt et uunnværlig tilholdssted for hele familien.

Hagestue fra Grønt Fokus
Annonsørinnhold

Et ekstra uterom med hagestue

Hagestue, vinterhage og lysthus En hagestue gir deg følelsen av å være ute, selv om du egentlig er inne. Her får du tips til hvordan du kan få din egen lille oase – hvor hagen kan...

Gi fuglene frø på smarte fuglebrett

Hagestue, vinterhage og lysthus Lag fest hele uken for småfuglene i vintersesongen med praktiske og dekorative fuglebrett.

Hva er reglene for lysthus?

Hagestue, vinterhage og lysthus Drømmer du om et lysthus? Her er reglene du må følge.

Bruker vinterhagen hele året

Hagestue, vinterhage og lysthus Her ved Oslofjorden brukes vinterhagen hele året. Fra julens fester til sommerens grilling. Eller bare for å nyte rolige stunder.

Med himmelen som tak

Hagestue, vinterhage og lysthus - Ikke et øyeblikk har vi angret på at vi bygget vinterhage, slår Marvel og Tore Eriksen fornøyd fast. Vinterhagen ble straks familiens favorittoppholds...

Lysthuset – skapt til glede og fest

Hagestue, vinterhage og lysthus Forleng sommeren med et lysthus i hagen eller la grillingen bli en helårsaktivitet med egen grillhytte.

Utestue forlenger sommeren

Hagestue, vinterhage og lysthus Bygg ei utestue i forlengelse av huset og du kan forlenge sommeren med flere uker.

Når du bygger hagestue

Hagestue, vinterhage og lysthus Hva bør du tenke på når du bygger hagestue eller vinterhage?

Lysten på lysthus?

Hagestue, vinterhage og lysthus Har behovet for ekstra gulvplass meldt seg? I så fall er det enkelt å anskaffe, i flatpakket versjon.

Forleng sommeren med vinterhage!

Hagestue, vinterhage og lysthus Lunefullt norsk sommervær kan få den mest ihuga uteentusiast til å trekke innendørs. Da er kanskje en vinterhage løsningen.

Lykken er et badehus

Hagestue, vinterhage og lysthus 72 prosent av søknadene om bygging i strandsonen ble innvilget i 2005, i følge Statistisk Sentralbyrå.