– Hvordan komponerer man sitt drømmekjøkken?

Hjelp! Vi bygger hus

Kan hvem som helst sette sammen et funksjonelt og moderne kjøkken? Vår interiørekspert svarer.

Skap opp til taket er lurt, tipser interiørdesigneren.
Skap opp til taket er lurt, tipser interiørdesigneren. Bilde: Drømmekjøkkenet

Kaja Hanevold er interiørdesigner ved Kreo interiørarkitektur, som hjelper både større bedrifter og privatpersoner med nye interiørløsninger. I tillegg er hun Vi i Villas interiørekspert. Vi ba henne bryne seg på dette leserspørsmålet, sendt inn til vårt ekspertpanel:

Vi skal sette inn helt nytt kjøkken i huset vårt, og aner virkelig ikke hvor vi skal begynne. Det finnes så mange løsninger, og prisforskjellene er enorme! Dessuten synes vi ofte at de løsningene som finnes ikke tilbyr nok oppbevaring. Vi trenger noen tips på veien, og håper du kan hjelpe oss:

– Kan hvem som helst komponere sitt eget kjøkken, eller bør man oppsøke profesjonell hjelp?

– Veldig ofte kan det være lurt å benytte hjelp av en interiørarkitekt som vil se muligheter i rommet det er vanskelig å se selv, samtidig som løsningene tilpasses dine ønsker og behov. Dette er tross alt et fag. Dette går på utnyttelse av rommet, god flyt og logistikk, gode arbeidsstasjoner, smarte løsninger og en helhetlig stil/løsning med farger og materialer og belysning.

Underlaget fra en interiørarkitekt kan enkelt benyttes for prising hos ulike kjøkkenleverandører som kan tilpasse løsningene til sitt sortiment

Les også:

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Er du blant dem som har fått høre at man ikke kan koke det samme vannet to ganger? Fortvil ikke, flere forskere tar nå livet av denne myten.

Ekstra oppbevaring på kjøkkenet

– Har du noen gode tips for måter å få plass til ekstra oppbevaring på kjøkkenet? 

Utnytt takhøyden og bruk skap opp til tak, små nisjer i vegg, etc. Mange kjøkkenprodusenter har også sokkelskuffer som gir masse ekstra lagring.

– Hvordan kan man lykkes i å få et kjøkken som føles moderne, uten at det blir fort utdatert? 

– Her kan det være fornuftig å gå for et enkelt, stilrent kjøkken med gode, varige materialer og heller bruke farge på vegg, hyller og tilbehør som enkelt kan skiftes ut ved ønske eller behov.

Et enkelt, hvitt kjøkken vil oppleves veldig forskjellig mot en mørk blå vegg, en klassisk lys grå vegg eller mot en knallfarget vegg, fliser, kalkmaling etc. Veldig ofte dropper man fliser på kjøkken og går heller for vaskbar maling. Da blir det mye enklere å bytte!

Hold deg oppdatert på tips og triks til hjem og bolig – meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

Les også:

Slik velger du kjøkkeninnredning

Mange ting spiller inn når kjøkkeninnredningen skal velges. Her er de viktigste.

10 februar 2017
Mer om Hjelp! Vi bygger hus

«Vi har fått låne en proff malingssprøyte»

Hjelp! Vi bygger hus Det sies at riktig utstyr er halve jobben. I dette tilfellet er det nok enda mer. 

Slik velger du riktige vinduer til boligen din

Hjelp! Vi bygger hus Når du skal velge nye vinduer er det både praktiske og estetiske hensyn å ta. Les tipsene for hvordan du gjør det beste vindusvalget for huset ditt!

Kataloghus vs. arkitekttegnet hus: Slik velger du huset for deg

Hjelp! Vi bygger hus Å skulle velge hvem som skal designe huset ditt kan være et vanskelig valg. Her får du oversikt over fordelene og ulempene med arkitekttegnede hus og...

«Å bygge hus hvis forholdet skranter, er nok ingen god idé»

Hjelp! Vi bygger hus Det nye huset sluker det meste av fritiden til familien Talmoen. Det var de innstilt på, inkludert humper på veien mot målet. 

Slik skriver du en byggesøknad som kommunen godkjenner

Hjelp! Vi bygger hus Å søke kommunen om å bygge bolig kan ta lang tid og koste mye. Denne guiden viser deg derfor hva du bør gjøre for at prosessen skal gå mest mulig smerte...

Dette må du vite før du kjøper tomt

Hjelp! Vi bygger hus Å kjøpe tomt og bygge hus kan for mange lønne seg. Men har du ikke oversikt over regelverket kan du fort gå på en kostnadssmell.

«På budsjettet vårt stod det to poster – og ingenting imellom»

Hjelp! Vi bygger hus Familien i «Hjelp! Vi bygger hus» har satt opp budsjett for byggeprosjektet. Men så får de seg en overraskelse.

« Den dagen vi skulle bestemme gulv, ble Nina fysisk dårlig av...

Hjelp! Vi bygger hus Det er mange valg som skal tas i nye hus. Noen ganger er det faktisk hunden som bestemmer.

Dette måtte familien i "Hjelp! Vi bygger hus" gjøre da de fikk avslag på byggesøknaden

Hjelp! Vi bygger hus Å søke kommunen om å få bygge bolig er en krevende prosess. Det fikk familien i "Hjelp! Vi bygger hus" erfare.

«Timene gikk, og kjøkkenet ble større og større»

Hjelp! Vi bygger hus Familien Talmoen har blitt stødige proffer etter å ha designet, montert, malt og tapetsert sitt nye kjøkken. Se hele prosessen her!

«Nå først så vi hvor stort det kommer til å bli. Og det blir helt...

Hjelp! Vi bygger hus Da prosessen var i gang på ordentlig, gikk det slag i slag med byggingen av kataloghuset. Nå er huset ferdig utvendig, og innsiden står for tur!

Slik skaper du en god planløsning

Hjelp! Vi bygger hus Å lage en god planløsning som fungerer for hele familien i flere tiår krever mye kunnskap. Vi viser deg hva du må tenke på før du setter i gang.

Ny peis: fra muring av pipeløp til valg av design

Hjelp! Vi bygger hus Det er ikke alle som får bygge sitt eget ildsted helt fra bunnen – inkludert muring av brannmur og pipeløp.