«Ikke noe ropte wow, dette badet har vi lyst på»

Hjelp! Vi bygger hus

Fliser til bad, vaskerom, hall og wc var store valg som tok tid. Men det lønte seg å være nøye!

Nina henter nøye utvalgte fliser hos Megaflis.
Nina henter nøye utvalgte fliser hos Megaflis. Bilde: Vegard Talmoen

Dette er en del av Vi i Villas serie om familien Talmoens vei til nytt hus. Følg resten av serien her!  Her forteller Vegard om prosessen med å velge fliser til mange av husets rom:

November 2016

I dag tok vi vår første skikkelige runde på Megaflis i Larvik. Vi brukte over en time, og så på hele sortimentet. Fikk hjelp av ansatte og bar rundt på flis. Fant ikke noe løsning, ble liksom ikke helt fornøyd.

Andre som har bygget hus har fortalt at det var så mange valg som måtte tas at til slutt valgte de bare å blinde. I ettertid var det flere ting de ikke var helt fornøyde med. Vi ville ikke endte opp der, og ble litt stressa av at dette med flis var så vanskelig.

Men vi ga ikke opp, og fortsatte jakten på mange forskjellige steder. Vi tittet på hele flissortiment i form av enkelte flis, vi så på farger og strukturer, surfet på internett etter inspirasjon og sjekket hashtager som #fliser og #bad hele tiden.

Det var et par alternativer som var helt ok, men ikke noe som ropte «wow, dette badet har vi lyst på», liksom.

Grundighet lønner seg

Til tilfeldig endte vi opp hos Megaflis i Skien. Kanskje de hadde noe annet enn vi allerede hadde sett i Larvik? Denne gangen følte vi at vi hadde mer erfaring, og startet på et litt annet sted.

Til slutt fant vi en flis av typen «metalwood», som var veldig fin, og hadde riktig farge. Heldigvis hadde de en løs flis vi kunne ta med oss rundt i butikken og holde opptil andre. På denne måten fikk vi sett hvordan skillet mellom gulv og vegg kommer til bli. Etter en drøy time, var planen klar. Vi hadde funnet gulv- og veggflis på badet som sto i stil.

Planen om å ha rullestein på gulvet i dusjen ble forkastet da vi skjønte hvor vanskelig det er å holde rent. I stedet gikk for en mosaikkflis av den samme typen vi bruker på resten av gulvet.

På vaskerom og hallen hadde vi lyst på koksgrå fliser. Her fant vi noen flotte 60x60 flis som vi ønsker å bruke på hele den etasjen. Vi kommer også til å bruke samme flis som 120x30 foran peisen.

Det var utrolig deilig å endelig ha landet dette som hang over oss! Nå har vi en type, mengde og pris å forholde oss til.

Januar 2017

Siden det blir oppstart flislegging i morgen, og Megaflis ikke åpner før klokka 10, måtte vi hente veggflisen i dag. Kan jo ikke vente to timer i morgen tidlig før vi får startet på veggene!

For å unngå å stå der uten flis den dagen vi trengte den, ønsket vi å bestille den inn til Larvik så tidlig som mulig. Men vi hadde ikke noe sted å oppbevare den... Der var Megaflis veldig behjelpelige med å oppbevare alt på deres lager i butikken. Da visste vi alt var tilgjengelig den dagen vi trengte det. Og nå var dagen her!

Nina og jeg tok med hengern og dro til Larvik. Har ikke så mye erfaring med flis, men ser jo av bestillingen vår at totalvekt på flisene er 2,2 tonn. Hengeren vår er av god, gammel årgang, og var ny den gangen foreldrene til Nina bygde hus... i 1986. Tør ikke laste mer enn 4-500 kg i den.

For å slippe å brekke opp pallen med veggflis tok vi sjangs på å laste hele pallen på hengeren. Har mistanke om at det ble mer enn 400 kg, for dekkene fikk plutselig lite luft, og deler av bakdekket på bilen ble ikke synlig lengre. Vi ville jo veldig gjerne å ha med oss all veggflis i dag, så vi tok sjansen på at dette skulle gå bra.

Det ble en rolig tur hjem igjen til Brunlanes, og hengeren holdt hele veien. I morgen skal vi tilbake å hente gulvflis, men da med hengeren til mureren. Han har boogie-henger som tåler mye mer.

Vil du se hvordan resten av badet ble? Følg med neste uke!

Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev, så går du ikke glipp av fortsettelsen.  

22 februar 2017

«Vi har fått låne en proff malingssprøyte»

Det sies at riktig utstyr er halve jobben. I dette tilfellet er det nok enda mer.

Slik unngår du at den nye boligen din rammes av fuktskader

Skal du bygge hus er det helt essensielt å sørge for at arbeidene med dreneringen blir gjort riktig. Hvis ikke kan det koste deg dyrt senere.

Slik velger du riktige vinduer til boligen din

Når du skal velge nye vinduer er det både praktiske og estetiske hensyn å ta. Les tipsene for hvordan du gjør det beste vindusvalget for huset ditt!

Kataloghus vs. arkitekttegnet hus: Slik velger du huset for deg

Å skulle velge hvem som skal designe huset ditt kan være et vanskelig valg. Her får du oversikt over fordelene og ulempene med arkitekttegnede hus og...

«Å bygge hus hvis forholdet skranter, er nok ingen god idé»

Det nye huset sluker det meste av fritiden til familien Talmoen. Det var de innstilt på, inkludert humper på veien mot målet.

Slik skriver du en byggesøknad som kommunen godkjenner

Å søke kommunen om å bygge bolig kan ta lang tid og koste mye. Denne guiden viser deg derfor hva du bør gjøre for at prosessen skal gå mest mulig smerte...

Dette må du vite før du kjøper tomt

Å kjøpe tomt og bygge hus kan for mange lønne seg. Men har du ikke oversikt over regelverket kan du fort gå på en kostnadssmell.

«Vi visste med en gang at dette huset skulle vi ha»

Etter å ha impulskjøpt tomt på to dager, må familien Talmoen skynde seg å finne hus. Det byr på utfordringer.

«På budsjettet vårt stod det to poster – og ingenting imellom»

Familien i «Hjelp! Vi bygger hus» har satt opp budsjett for byggeprosjektet. Men så får de seg en overraskelse.

« Den dagen vi skulle bestemme gulv, ble Nina fysisk dårlig av...

Det er mange valg som skal tas i nye hus. Noen ganger er det faktisk hunden som bestemmer.

Dette måtte familien i "Hjelp! Vi bygger hus" gjøre da de fikk avslag på byggesøknaden

Å søke kommunen om å få bygge bolig er en krevende prosess. Det fikk familien i "Hjelp! Vi bygger hus" erfare.

«Timene gikk, og kjøkkenet ble større og større»

Familien Talmoen har blitt stødige proffer etter å ha designet, montert, malt og tapetsert sitt nye kjøkken. Se hele prosessen her!

«Nå først så vi hvor stort det kommer til å bli. Og det blir helt...

Da prosessen var i gang på ordentlig, gikk det slag i slag med byggingen av kataloghuset. Nå er huset ferdig utvendig, og innsiden står for tur!

Slik skaper du en god planløsning

Å lage en god planløsning som fungerer for hele familien i flere tiår krever mye kunnskap. Vi viser deg hva du må tenke på før du setter i gang.