Bilde: Nora Evensmo Hvistendahl

«Vi visste med en gang at dette huset skulle vi ha»

Hjelp! Vi bygger hus

Etter å ha impulskjøpt tomt på to dager, må familien Talmoen skynde seg å finne hus.  Det byr på utfordringer.

Desember 2015:

Så da hadde vi impulskjøpt tomt, to dager etter første gang vi sto på den. Vi hadde kjøpt oss et hull i bakken uten å vite omfang av hva det skulle bety.

Samtidig måtte vi bestemme oss for hvilket hus vi ville ha. Etter å ha snakket med banken, falt vi veldig for et klassisk hus på halv annen etasje med en ark ut fra taket til cirka 2,4 millioner kroner malingsklart.

Ettersom tomten koster cirka 800.000 kroner, ble nøkkelferdig hus til én million kroner mer i overkant dyrt. Vi har pusset opp mye der vi bor nå, og føler oss kompetente til å kunne gjøre en del selv.

Men da vi besøkte noen venner som hadde tilnærmet likt hus som vi ønsket oss, forstod vi at dette ikke var huset for oss. Vi ble nødt til å åpne katalogene igjen.

En kollega på jobben min hadde bygget et Karita-hus fra Mesterhus i Sandefjord. Han var veldig fornøyd med hele byggeprosessen og kunne trygt anbefale Mesterhus. Vi hadde hørt mange byggehistorier som ikke endte bra, så at han var fornøyd med Mesterhus veide tungt for oss.

Vi var også så heldige å bli bedt med hjem til dem. Jeg husker godt da vi kom inn i entreen deres. Vi er vant til en liten gang som fort kan bli trang når fire personer har jakker, sko og så videre. I tillegg blir det jo litt ekstra når man har en hund på 50 kg også. Vi kunne fort forestille oss et liv med en stor flislagt entré.

Hvert rom i huset var bare helt topp. De hadde prioritert et stort bad. For oss som er vant med et bad på 4 kvadratmeter var det noe ganske annet å komme inn på deres på 13 kvadratmeter.

Vi bestemte oss der og da for at dette var huset vi ville ha.

Denne artikkelen er en del av Vi i Villas nettserie «Hjelp! Vi bygger hus». Få med deg hele serien her!

Ikke gå glipp av fortsettelsen – meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg familiens prosjekt!

14 november 2016

«Vi har fått låne en proff malingssprøyte»

Det sies at riktig utstyr er halve jobben. I dette tilfellet er det nok enda mer.

Slik unngår du at den nye boligen din rammes av fuktskader

Skal du bygge hus er det helt essensielt å sørge for at arbeidene med dreneringen blir gjort riktig. Hvis ikke kan det koste deg dyrt senere.

Slik velger du riktige vinduer til boligen din

Når du skal velge nye vinduer er det både praktiske og estetiske hensyn å ta. Les tipsene for hvordan du gjør det beste vindusvalget for huset ditt!

Kataloghus vs. arkitekttegnet hus: Slik velger du huset for deg

Å skulle velge hvem som skal designe huset ditt kan være et vanskelig valg. Her får du oversikt over fordelene og ulempene med arkitekttegnede hus og...

«Å bygge hus hvis forholdet skranter, er nok ingen god idé»

Det nye huset sluker det meste av fritiden til familien Talmoen. Det var de innstilt på, inkludert humper på veien mot målet.

Slik skriver du en byggesøknad som kommunen godkjenner

Å søke kommunen om å bygge bolig kan ta lang tid og koste mye. Denne guiden viser deg derfor hva du bør gjøre for at prosessen skal gå mest mulig smerte...

Dette må du vite før du kjøper tomt

Å kjøpe tomt og bygge hus kan for mange lønne seg. Men har du ikke oversikt over regelverket kan du fort gå på en kostnadssmell.

«På budsjettet vårt stod det to poster – og ingenting imellom»

Familien i «Hjelp! Vi bygger hus» har satt opp budsjett for byggeprosjektet. Men så får de seg en overraskelse.

« Den dagen vi skulle bestemme gulv, ble Nina fysisk dårlig av...

Det er mange valg som skal tas i nye hus. Noen ganger er det faktisk hunden som bestemmer.

Dette måtte familien i "Hjelp! Vi bygger hus" gjøre da de fikk avslag på byggesøknaden

Å søke kommunen om å få bygge bolig er en krevende prosess. Det fikk familien i "Hjelp! Vi bygger hus" erfare.

«Timene gikk, og kjøkkenet ble større og større»

Familien Talmoen har blitt stødige proffer etter å ha designet, montert, malt og tapetsert sitt nye kjøkken. Se hele prosessen her!

«Nå først så vi hvor stort det kommer til å bli. Og det blir helt...

Da prosessen var i gang på ordentlig, gikk det slag i slag med byggingen av kataloghuset. Nå er huset ferdig utvendig, og innsiden står for tur!

Slik finner du riktig type gulv

Ulike gulvtyper har ulike egenskaper, og de forskjellige rommene i boligen stiller ulike krav til gulvet. Her er tipsene som gjør det enklere å finne...

Slik skaper du en god planløsning

Å lage en god planløsning som fungerer for hele familien i flere tiår krever mye kunnskap. Vi viser deg hva du må tenke på før du setter i gang.