Bildet er hentet fra Vi i Villas egen RoomSketcher og viser ikke planløsningen til familien Talmoen.
Bildet er hentet fra Vi i Villas egen RoomSketcher og viser ikke planløsningen til familien Talmoen. Bilde: RoomSketcher

«Slik fant vi den perfekte planløsningen for det nye huset»

Hjelp! Vi bygger hus

Familien i «Hjelp! Vi bygger hus» hadde store problemer med planløsningen i det gamle huset. Derfor er ekstra viktig at de lykkes nå.

Hovedårsaken til at vi ønsket å flytte var planløsningen i det gamle huset. Det var derfor svært viktig for oss at planløsningen i det nye huset dekket behovene våre bedre.

I det gamle huset var kvadratmeterne fordelt på tre etasjer, som gjorde at alle rom ble for små. Samtidig ble kjelleren stående ubrukt og badet på fire kvadratmeter ble for lite for en familie på fire samt en stor hund.

Selv om det nye huset bare blir noen kvadratmetere større enn det gamle, trengte vi derfor en ny og mer effektiv planløsning.

Siden Mesterhus har et online tegneprogram som heter RoomSketcher, ble det enkelt for oss å kunne tegne om planløsningen før vi sendte forslaget videre for fintegning hos arkitekten.

Når man jobber med planløsningen kommer man stadig på ting og ombestemmer seg, ettersom det er mange viktig behov og funksjoner som skal dekkes.

Etter å sittet lenge med tegneprogrammet kom vi fram til et flott forslag som passet oss bra med tanke på de tingene vi savnet der vi bor nå. Da forslaget vårt ble sendt til arkitekten var det morsomt å se det endelige resultatet.

En arkitekt som jobber med løsninger hver dag ser en del ting som vi ikke tenkte på. Det kan jo godt være at man tegner inn en dør med en sving som blir lite praktisk i virkeligheten, så slike ting fanger heldigvis arkitekten opp.

Dessuten er det mange tekniske løsninger å tenke på når man flytter rundt på ting.

Det var derfor godt å ha noen profesjonelle å diskutere med slik at vi både fikk dekket våre behov og avklart løsninger for inventar slik at prisen på prosjektet ble så riktig som mulig som ved kontraktinngåelse.

Til slutt endte vi derfor opp med å prioritere et stort åpent kjøkken med kjøkkenøy, store soverom til barna, et stort vaskerom, et bad på 15 kvadratmetre med to dusjer og hjørnebadekar, en fin loftstue og en eiketrapp som tåler en hund på 50 kg som løper opp og ned.

Denne artikkelen er en del av Vi i Villas nettserie «Hjelp! Vi bygger hus». Få med deg hele serien her!

Ikke gå glipp av fortsettelsen – meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg familiens prosjekt!

16 desember 2016

«Vi har fått låne en proff malingssprøyte»

Det sies at riktig utstyr er halve jobben. I dette tilfellet er det nok enda mer.

Slik unngår du at den nye boligen din rammes av fuktskader

Skal du bygge hus er det helt essensielt å sørge for at arbeidene med dreneringen blir gjort riktig. Hvis ikke kan det koste deg dyrt senere.

Slik velger du riktige vinduer til boligen din

Når du skal velge nye vinduer er det både praktiske og estetiske hensyn å ta. Les tipsene for hvordan du gjør det beste vindusvalget for huset ditt!

Kataloghus vs. arkitekttegnet hus: Slik velger du huset for deg

Å skulle velge hvem som skal designe huset ditt kan være et vanskelig valg. Her får du oversikt over fordelene og ulempene med arkitekttegnede hus og...

«Å bygge hus hvis forholdet skranter, er nok ingen god idé»

Det nye huset sluker det meste av fritiden til familien Talmoen. Det var de innstilt på, inkludert humper på veien mot målet.

Slik skriver du en byggesøknad som kommunen godkjenner

Å søke kommunen om å bygge bolig kan ta lang tid og koste mye. Denne guiden viser deg derfor hva du bør gjøre for at prosessen skal gå mest mulig smerte...

Dette må du vite før du kjøper tomt

Å kjøpe tomt og bygge hus kan for mange lønne seg. Men har du ikke oversikt over regelverket kan du fort gå på en kostnadssmell.

«Vi visste med en gang at dette huset skulle vi ha»

Etter å ha impulskjøpt tomt på to dager, må familien Talmoen skynde seg å finne hus. Det byr på utfordringer.

«På budsjettet vårt stod det to poster – og ingenting imellom»

Familien i «Hjelp! Vi bygger hus» har satt opp budsjett for byggeprosjektet. Men så får de seg en overraskelse.

« Den dagen vi skulle bestemme gulv, ble Nina fysisk dårlig av...

Det er mange valg som skal tas i nye hus. Noen ganger er det faktisk hunden som bestemmer.

Dette måtte familien i "Hjelp! Vi bygger hus" gjøre da de fikk avslag på byggesøknaden

Å søke kommunen om å få bygge bolig er en krevende prosess. Det fikk familien i "Hjelp! Vi bygger hus" erfare.

«Timene gikk, og kjøkkenet ble større og større»

Familien Talmoen har blitt stødige proffer etter å ha designet, montert, malt og tapetsert sitt nye kjøkken. Se hele prosessen her!

«Nå først så vi hvor stort det kommer til å bli. Og det blir helt...

Da prosessen var i gang på ordentlig, gikk det slag i slag med byggingen av kataloghuset. Nå er huset ferdig utvendig, og innsiden står for tur!

Slik skaper du en god planløsning

Å lage en god planløsning som fungerer for hele familien i flere tiår krever mye kunnskap. Vi viser deg hva du må tenke på før du setter i gang.