Getty Images
Getty Images

Disse tingene bør du styre unna på loppemarkedet

Annet om innredning

Loppemarkeder er fulle av kupp og verdifulle skatter. Uten peiling kan det hende du drar hjem med søppel.

Våren er høytid for loppemarked, og en barneskole i nærheten av deg vil garantert arrangere et i løpet av et par uker.

Loppemarked er den ultimate destinasjonen for samlere, vintageelskere, og familier som ser etter skatter og gode kupp. Generelt sier loppemarkedekspertene at du bør komme tidlig, lete i boksene under bordet og satse på søndager - da er tingene som regel billigere.

Når du først har ankommet loppemarkedet og begynner å lete, er det par ting du kanskje ikke bør ta med hjem av flere forskjellige grunner.

Her et et knippe utvalg:

Stoffmøbler

Med tanke på alt som kan være usynlig i et stoff, er det best å ikke sate på stoffmøbler på et loppemarked med mindre du har virkelig peiling på rens. Smådyr, bakterier, matrester og usynlig kan gjøre hele kjøpet uheldig, og du sitter igjen med et møbel du har både brukt tid og penger på uten å få noe igjen for det.

Elektriske artikler

Lamper, toastere, diverse kjøkkenmaskiner -  hvis du ikke er helt sikker på den elektriske kontakten, bør du droppe kjøpet. Gamle kontakter og ledninger kan være skumle greier, og selv om alt ser i orden ut, er det ikke alltid tilfellet.

Sykkelhjelm

En helt vanlig sykkelhjelm kan virke harmløs, og det er ikke bare på grunn av lus at du ikke bør kjøpe en brukt sykkelhjelm. Hjelmen kan være en eldre modell som ikke har den samme sikkerheten som de nyeste har. Dessuten kan hjelmen være skadet av fall tidligere og derfor ikke fungere optimalt, noe som kanskje ikke er synlig på loppemarkedet.

Madrasser

Selv om du har laken og ikke sover direkte på madrassen, er det fremdeles ekkelt å tenke på hva som kan skjule seg lant der inne. Vegglus er ikke et ukjent fenomen, og den kan leve opptil flere måneder i riktig "klima."

Gryter

Gryter kan i og for seg være en god investering, men du bør ha et godt øye for å finne de i litt god kvalitet. Ikke vær redd for flekker og litt støv, men skrap heller litt med neglen for å se om de verste flekkene kan skrubbes vekk. Virker gryten gammel, kan belegget være bortskrubbet og full av giftige avfallsstoffer. 

Getty Images

Disse tingene bør du satse på:

Teakmøbler

Hvis du er tidlig ute og har god peiling, kan du få ekte teakmøbler i god kvalitet til en rimelig penge. Møblene er superpopulære nå, og fargen er svært allsidig. Pusser du møbelet og maler om, kan den vare i mange år fremover.

Porselen

På loppemarked finner du mye bra porselen til en grei pris. Sjekk merket på undersiden av produktet, og hvis du har litt peiling, kjenner du kanskje igjen de aller beste merkene.

Norgesglass

Aldri før har det vært like staselig og populært å vise frem matvarer i Norgesglass på kjøkkenbenken. For å spare et par hundrelapper, bør du gå på loppemarked (tidlig om morgenen, Norgesglass er populært!) for å sikre deg flere på én gang.

Verktøy

Helt OK, billig verktøy - som man kanskje ikke har behov for så ofte - kan fint kjøpes brukt. Ser du etter noe helt spesielt må du kanskje lete en stund, men hvis du er student eller på jakt etter det helt elementære, kan loppemarkedet være et fint sted å starte.

Sølv

Med sølv bør du ha litt oversikt før du bruker mye penger. Ekspertene anbefaler at du sjekker tallene og merkingen på sølvet for å sjekke om det er ekte vare.

Dette er loppemarkedene du bør få med deg rundt om i Oslo:

  • Marienlyst skole, 6.-8. april
  • Høyenhall skole, 9.-10. april
  • Lindeberg skole, 9.-10. april
  • Tåsen skolekorps, 9.-10. april
  • Huseby skole, 9.-10. april
  • Karlsrud skole, 23.- 24. april
  • Grefsen skole, 23.- 24. april
  • Abildsø skole, 23.- 24. april
  • Voksen Skole, 23. april
  • Peik korps, 30.- 1. mai

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

06 april 2016
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset. 

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.

Reparere hull i veggen

Annet om innredning Små hull i vegger etter plugger og spiker er best å reparere med litt hurtigsparkel og en stålsparkel.

Sats på personlig boligstyling

Annet om innredning Nå som boligsalget går litt tregere store deler av landet er det lurt å satse på personlig boligstyling, for å gjøre boligen din mest mulig attraktiv...

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

15 gode flyttetips

Annet om innredning Å bytte bolig er ofte mer kaos enn kos. Vi hjelper deg å få kontroll før flyttedagen, slik at du får fikset alt og kommer på plass i ditt nye hjem uten...

Slik valpesikrer du boligen

Annet om innredning Valpesikring av boligen beskytter både hjem og valp. Her er noen av tingene du bør tenke på.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips. 

Utstyr til trimrommet

Annet om innredning Går du med planer om å lage trimrom, trenger du utstyr til treningen. Her gir vi deg tipsene om hva du trenger for å komme i gang.

Lag ditt eget trimrom

Annet om innredning Lag ditt eget trimrom i boligen.

Slik blir fremtidens bolig

Annet om innredning −Boligen er det nye statussymbolet i dag, sier Anne Faannessen i Lyssand. Før var det bilen og utdanningen som ble rangert på topp. Dette kommer tydelig frem i trendrapporten Big Dreams. Small Place som er gjennomført på oppdrag av den norske vindusleverandøren Lyssand der fremtidens trender i boligmarkedet avsløres i ny boligrapport.

- Vi bygde eget trimrom i huset!

Annet om innredning Elsker du å trene, men har problemer med å få tid til å dra på treningssenteret før eller etter arbeidstid? Gjør som Sofia, lag ditt eget trimrom hjemme...

Vedkurver med lekkert design

Annet om innredning Vedkurver trenger ikke være kjedelige, og stues bort i et hjørne. Multifunksjonalitet og design skal omslutte vedkubbene våre i vinter.