Bilde: Gunn Beate Reinton Rulnes

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning

En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Skal du pusse opp utleiehybelen i kjelleren, eller leter du etter en annerledes løsning for å skille stue og kjøkken? I en leilighet på Bragernes Strand i Drammen fant vi inspirasjon til hvordan man kan skille gang, stue og kjøkken fra hverandre, og likevel beholde romfølelse og lys. Bruk glass!

Mellom entreen og kjøkkenet har sivilarkitekt Baard E. Hoff tegnet en glassvegg, slik at besøkende får
en sniktitt til grytene på komfyren. Og som en ekstra bonus til gjestene kan man sjenerøst
røpe kveldens meny på glasset, skrevet med flytende kritt.

Preget av glass
De splitter nye leilighetskompleksene ved Drammenselvens bredde er utformet med vekt på modernistisk og funksjonell arkitektur, der lyse og trivelige leiligheter er i hovedfokus. Arkitekten har valgt å bruke grålakkert aluminium og herdet, laminert glass som romdeler. Frostet glass er også en mulighet.

Til veggen er det brukt herdet, laminert glass fra finske Suomen Turvalasi Oy. Glassbyggerstein produkter AS i Mjøndalen har levert og montert aluminiumsrammene. De tre glassflatene og aluminiumsrammene er skrudd fast i tak og gulv. Glasset er festet til beslagene med bolter.

Romfølelse
Samtidig som man får fritt innsyn til stue og kjøkken fra gangen, føles gangen som et eget
rom, og det gjør at rommet føles større. Den halvannen meter lange og to meter høye glassveggen i glass og grå aliminium står godt til parketten i natureik og vegger hvite som egg. Veggen er festet i gulv og ta med skruer i betongelementet i gulvet. Glassene er festet til beslagene med bolter.

- Glassveggen gir en romfølelse som ikke ville vært der uten. Det ville rett og slett ikke vært
det samme. Selv om den er aldri så mye av glass – ergo gjennomsiktig, smiler eieren av veggen.

Etter eventuelle barnebesøk er hun ikke helt sikker på hvor fin veggen blir, men den er enkel å vaske.


Din egen meny
Mange restauranter bruker flytende kritt på menytavlene de har ved disken. Glassveggen er ditt helt eget lerrett - og gjett så stas det er for barna å få tegne på veggen! (Men bare med flytende kritt - ikke sprittusj...) Bruk veggen til velkomsthilsener til gjester, til kveldens meny eller ord for dagen.

- Gjestene mine syns det er veldig morsomt. Noen ganger har gjestene overtatt og skrevet tilbake. ”Tusen takk for hyggelig selskap, vin og sau”, skrev venninnen min etter en middag med høstens lam,
forteller eieren.

Barnslig glede
Flytende kritt finnes i flere farger, og har ofte navn som ”liquid chalk” eller ”chalkmarker”.
Hobbybutikker og bokhandler er blant forhandlerne. Det er en barnslig glede i det å skrive på veggen, man skal ikke legge skjul på det. De fleste har jo fått beskjed fra man var liten at man ikke får tegne på veggen. Nå kan du gjøre det uten dramatiske konsekvenser.

For når skriften på veggen skal bort, er det ikke nødvendig med malerkost eller white spirit.
Med en våt klut er det borte på en, to, tre.

Les også:

Vårtips for utålmodige

Vårtips for hagen din akkurat nå. Er du utålmodig etter å komme i gang med vårhagen? Gro Jørgensen, landskapsarkitekt, gir deg de beste rådene for...

14. februar 2011

Mer om Annet om innredning

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden.

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon...

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no