Noen liker å gå på loppemarked året rundt, men utvalget blir mye større fra mai til oktober.
Noen liker å gå på loppemarked året rundt, men utvalget blir mye større fra mai til oktober. Bilde: Colourbox

Slik gjør du et kupp på loppemarked

Annet om innredning

I løpet av sommeren og utover høsten arrangerer mange loppemarkeder på skoler. I Oslo finnes det flere bruktmarkeder som har fast plass store deler av året, og på nettet er det alltid mulig å gjøre gode bruktkupp.

Å omgi seg med gamle, og velbrukte gjenstander kan fylle flere behov, blant annet et ønske om ha møbler fra en annen tid, enn vår egen samtid i interiøret. Brukte gjenstander er ikke minst rimelige og mer miljøvennlige enn nye ting.

Mange musikkorps arrangerer loppemarked på skoler en eller flere ganger i året for å spe på inntektene sine, og selger brukte leker, klær, serviser, bøker, møbler, lamper og andre bruktskatter.

I mai måned og på sensommeren/høsten er det stor aktivitet på loppemarkedfronten på de fleste skoler i landet, og det er her mange finner sine bruksskatter.

Når det gjelder å finne loppemarkeder over hele landet, er det loppemarked.info som har den beste oversikten.

Svenska Antiknätet er en annen god side som har samlet informasjon om alle mulige slags norske antikvitetshandlere.

Les også:

10 smarte tips for en tryggere bolig

Det er et sørgelig faktum at de fleste ulykker skjer i hjemmet. Men ved å være føre var, kan risikoene for både ulykker, innbrudd og skader reduseres...

Huskeliste for deg som skal på loppemarked:

Her er noen tips du bør få med deg før du drar på loppemarked:

 • Ta ut kontanter og ha minst 1000 kroner i ulike sedler. Det er lurt å ha kontanter slik at du ikke mister verdifulle minutter på at selgeren må finne veksel.
 • Vær tidlig ute og parker bilen din hvis du skal parkere. Finn gjerne ut hvor du skal parkere på forhånd. Husk at mange andre også skal parkere.
 • Kikk under bod-bordet. Der er det ofte esker med «skatter».
 • Vær rask til å spotte de gode objektene, bruk øynene flittig. Ikke tenk for lenge, stol på magefølelsen.
 • Oppsøk loppemarkeder i strøk der folk har god råd.
 • Tenk kreativt, se etter potensiale i ting.
 • Les bøker om antikviteter.
 • Vær obs på sølvgjenstander som er blitt helsvarte, dette kan være ekte sølv.
 • Møbler fra et loppemarked kan være svært rimelige, få orker å ta med seg tunge møbler hjem.
 • Det er lov å prute.

 Faste bruktmarkeder i Oslo:

 • Vestkanttorvet er Oslos eldste faste marked. Her har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Markedet er åpent fra mars til desember. Vestkanttorvet ligger på hjørnet av Professor Dahls gate og Neubergsgate. Fra kl. 9 om morgenen til ca kl. 17 om ettermiddagen lørdager er det mulig å beskue mange av de fine salgsbodene. Uansett vær vil det være folk som har bodene sine oppe. Så selv om det regner eller snør.
 • Birkelunden Marked er et bruktmarked og krambumarked som ble startet i 2003, og som holder til i Birkelunden Park på Grünerløkka i Oslo. Det arrangeres og administreres av Kalora AS. Her selges hovedsaklig brukte ting fra 40-tallet og fram til vår tid, og noe fra mellomkrigsårene. Bestselgere hvor det kan gjøres et kupp er: klær, kopper og karr, bøker, vinylplater (LP), små møbler og snurrepiperier.
 • Søndagsmarkedet på Blå er åpent hver søndag fra kl. 12 til kl. 17. Her finner du hele året designere og håndverkere som selger hjemme- og håndlagede produkter. Inne og ute er det salg av smykker og ørepynt, kort og bilder, vesker og sjal, barneklær og tilbehør, votter og luer, keramikk, kunst, vintageklær/sko/vesker og mye annet. Dessuten er det vaffelsalg.

Nettbruktmarkeder:

 • bloppis.no kan du selge eller gi bort klær, vesker og sko. Motebloggere pluss alle andre kan legge ut klær for salg her.
 • Lauritz Christensen Auksjoner er et av Danmarks eldste auksjonshus. Når lauritz.com ble lansert våren 2000 var det det første auksjonshuset i verden som gikk over til internettauksjoner. Nettstedet har spesialisert seg på brukte designmøbler formgitt av danske arkitekter og designere.

Gjør kupp på loppemarked

For den som er iherdig finnes det alltid kupp å gjøre.

24. mai 2013

Mer om Annet om innredning

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden. 

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon og FARGER!

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.