Dette er de tidligere interiørtrendene vi prøver å glemme.
Dette er de tidligere interiørtrendene vi prøver å glemme. Bilde: Getty Images

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning

Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Vi har tatt en tur gjennom tidsmaskinen, og sett tilbake på de trendene vi ikke håper gjør et comeback med det første.

1. Furumøbler overalt

Furumøbler var en stor trend på 70-tallet og starten av 80-tallet, og i flere hjem på denne tiden var nærmest alle møbler av furu.

For mange holdt det ikke kun å ha furu på kjøkkenet og i stuen, i flere hjem kunne man også finne furu på badet. Her kunne blant annet skapene være i furu, og i tillegg også dolokket.

– Man skal være forsiktig med å si høyt hva man mener om furu i dag. Det er fortsatt flere som har furumøbler i hjemmet, noe som kan være stilig i moderate mengder. Furu fra gulv til tak derimot, ser man ikke like ofte lenger, sier tidligere redaktør i Bo, bygg og bolig, Åse Halvorsen.

Det at kjøkkenet, gulvet, veggene, soverommet og stuemøblene var i furu, er nok i det meste laget for norske hjem i dag. Det kan eventuelt være koselig på en gammeldags, norsk hytte, men de fleste er nok enige i at dette er noe som hører fortiden til. 

LES OGSÅ: Slik pusset Camilla opp furutrappa til halv pris

2. Vannsengen

Vannsengen kom til Norge tidlig på 80-tallet, og ble raskt til en stor hit i norske hjem. Selve designet på vannsengen var kanskje ikke noe å klage på, men sengen tok mye strøm og lang tid å fylle opp.

– Vannsengen er nok en gøyal ting å si at man har eid en gang i tiden, men det blir neppe allemannseie igjen, sier Halvorsen.

Sengen kom i to modeller, en med demping og en uten. Vannsengen uten demping lagde ofte bølger av den minste bevegelse. 

Om du derfor var en av de som bevegde deg mye mens du sov, var nok ikke dette det beste valget om du ønsket en god natts søvn.

LES OGSÅ: Slik rengjør du madrassen din

3. Gulvtepper og sterke fargekontraster

Om du ikke hadde furugulv eller vegger, husker du kanskje at gulvtepper og fargerik tapet også var vanlig i flere norske hjem. Dette skulle ikke bare være i nøytrale farger som hvitt og grått, men flere hadde det også blant annet i rosa og lilla.

LES OGSÅ: Slik fjerner du vanskelige flekker fra teppene

– Det vi desidert ikke savner fra 80-tallets interiørtrender er måten man mikset innredningen på, sier interiørdesigner hos 124m2.no, Camilla Gjerset. 

Hun forteller at det også var populært med blått og rosa sanitærutstyr på baderommet, gjerne med rosa domatte.

Vi må si at vi også er glade for at denne sterke fargekombinasjonen ikke er ofte å se nå til dags, og regner med at de nøytrale fargene fortsetter å regjere hos de fleste.

LES OGSÅ: 9 tips til å velge riktige farger

4. Fargerike stuemøbler

Stuene på 80-tallet var ofte innredet med skai og velursofaer. Disse kom heller ikke kun i nøytrale farger, men kunne ofte være rosa eller mintgrønne. De fleste ville nok rynket på nesen om de så dette i norske hushold i dag.  

– Rosa skaisofa er noe vi heller ikke ønsker velkommen tilbake, sier Gjerset.

Saccosekken var også et populært fenomen på 80-tallet. Den var kanskje mest populær blant barna og ungdommen, men man kunne også finne den i stua til folk som et alternativ til en godstol foran TV-en.

En saccosekk i seg selv er ikke så ille, men når de kommer i en litt for sprek rosa eller turkis farge, burde den kanskje ikke få selveste hedersplassen i stua. I dag finner man nok saccosekken først og fremst på barnerommet.

LES OGSÅ: 3 raske triks for å redde møblene fra flekker

11. januar 2016
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset. 

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.

Reparere hull i veggen

Annet om innredning Små hull i vegger etter plugger og spiker er best å reparere med litt hurtigsparkel og en stålsparkel.

Sats på personlig boligstyling

Annet om innredning Nå som boligsalget går litt tregere store deler av landet er det lurt å satse på personlig boligstyling, for å gjøre boligen din mest mulig attraktiv...

15 gode flyttetips

Annet om innredning Å bytte bolig er ofte mer kaos enn kos. Vi hjelper deg å få kontroll før flyttedagen, slik at du får fikset alt og kommer på plass i ditt nye hjem uten frynsete nerver, rot og irritasjon.

Slik valpesikrer du boligen

Annet om innredning Valpesikring av boligen beskytter både hjem og valp. Her er noen av tingene du bør tenke på.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Utstyr til trimrommet

Annet om innredning Går du med planer om å lage trimrom, trenger du utstyr til treningen. Her gir vi deg tipsene om hva du trenger for å komme i gang.

Lag ditt eget trimrom

Annet om innredning Lag ditt eget trimrom i boligen.

Slik blir fremtidens bolig

Annet om innredning −Boligen er det nye statussymbolet i dag, sier Anne Faannessen i Lyssand. Før var det bilen og utdanningen som ble rangert på topp. Dette kommer tydelig...

- Vi bygde eget trimrom i huset!

Annet om innredning Elsker du å trene, men har problemer med å få tid til å dra på treningssenteret før eller etter arbeidstid? Gjør som Sofia, lag ditt eget trimrom hjemme og bestem selv når du vil og kan trene.

Vedkurver med lekkert design

Annet om innredning Vedkurver trenger ikke være kjedelige, og stues bort i et hjørne. Multifunksjonalitet og design skal omslutte vedkubbene våre i vinter.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon...