Dette er de tidligere interiørtrendene vi prøver å glemme.
Dette er de tidligere interiørtrendene vi prøver å glemme. Bilde: Getty Images

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning

Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Vi har tatt en tur gjennom tidsmaskinen, og sett tilbake på de trendene vi ikke håper gjør et comeback med det første.

1. Furumøbler overalt

Furumøbler var en stor trend på 70-tallet og starten av 80-tallet, og i flere hjem på denne tiden var nærmest alle møbler av furu.

For mange holdt det ikke kun å ha furu på kjøkkenet og i stuen, i flere hjem kunne man også finne furu på badet. Her kunne blant annet skapene være i furu, og i tillegg også dolokket.

– Man skal være forsiktig med å si høyt hva man mener om furu i dag. Det er fortsatt flere som har furumøbler i hjemmet, noe som kan være stilig i moderate mengder. Furu fra gulv til tak derimot, ser man ikke like ofte lenger, sier tidligere redaktør i Bo, bygg og bolig, Åse Halvorsen.

Les også:

Utnytt plassen med kreative løsninger

Tenk kreative løsninger, og du kan både utnytte plassen i boligen og holde orden på ting.

Det at kjøkkenet, gulvet, veggene, soverommet og stuemøblene var i furu, er nok i det meste laget for norske hjem i dag. Det kan eventuelt være koselig på en gammeldags, norsk hytte, men de fleste er nok enige i at dette er noe som hører fortiden til. 

LES OGSÅ: Slik pusset Camilla opp furutrappa til halv pris

2. Vannsengen

Vannsengen kom til Norge tidlig på 80-tallet, og ble raskt til en stor hit i norske hjem. Selve designet på vannsengen var kanskje ikke noe å klage på, men sengen tok mye strøm og lang tid å fylle opp.

– Vannsengen er nok en gøyal ting å si at man har eid en gang i tiden, men det blir neppe allemannseie igjen, sier Halvorsen.

Sengen kom i to modeller, en med demping og en uten. Vannsengen uten demping lagde ofte bølger av den minste bevegelse. 

Om du derfor var en av de som bevegde deg mye mens du sov, var nok ikke dette det beste valget om du ønsket en god natts søvn.

Les også:

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

LES OGSÅ: Slik rengjør du madrassen din

3. Gulvtepper og sterke fargekontraster

Om du ikke hadde furugulv eller vegger, husker du kanskje at gulvtepper og fargerik tapet også var vanlig i flere norske hjem. Dette skulle ikke bare være i nøytrale farger som hvitt og grått, men flere hadde det også blant annet i rosa og lilla.

LES OGSÅ: Slik fjerner du vanskelige flekker fra teppene

– Det vi desidert ikke savner fra 80-tallets interiørtrender er måten man mikset innredningen på, sier interiørdesigner hos 124m2.no, Camilla Gjerset. 

Les også:

Våre beste oppbevaringstips

Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Hun forteller at det også var populært med blått og rosa sanitærutstyr på baderommet, gjerne med rosa domatte.

Vi må si at vi også er glade for at denne sterke fargekombinasjonen ikke er ofte å se nå til dags, og regner med at de nøytrale fargene fortsetter å regjere hos de fleste.

LES OGSÅ: 9 tips til å velge riktige farger

4. Fargerike stuemøbler

Stuene på 80-tallet var ofte innredet med skai og velursofaer. Disse kom heller ikke kun i nøytrale farger, men kunne ofte være rosa eller mintgrønne. De fleste ville nok rynket på nesen om de så dette i norske hushold i dag.  

– Rosa skaisofa er noe vi heller ikke ønsker velkommen tilbake, sier Gjerset.

Saccosekken var også et populært fenomen på 80-tallet. Den var kanskje mest populær blant barna og ungdommen, men man kunne også finne den i stua til folk som et alternativ til en godstol foran TV-en.

En saccosekk i seg selv er ikke så ille, men når de kommer i en litt for sprek rosa eller turkis farge, burde den kanskje ikke få selveste hedersplassen i stua. I dag finner man nok saccosekken først og fremst på barnerommet.

LES OGSÅ: 3 raske triks for å redde møblene fra flekker

11. januar 2016

Mer om Annet om innredning

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon og FARGER!

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.