Lag ditt eget trimrom

Annet om innredning

Lag ditt eget trimrom i boligen.


Foto: Colourbox. Med TV på trimrommet kan du trene til instruksjonsfilmer.

Med et eget trimrom i kjelleren eller på loftet, behøver du ikke å tenke på dårlig vær, lang reisetid til treningssenteret eller rensligheten i garderoben. Men det er ikke nok bare å sette en romaskin inn i et ledig rom, du må sørge for at rommet er egnet til trening.

- Det bør være ventilasjon der, enten i form av et vindu du kan åpne eller et ventilasjonsanlegg. Det blir jo til at man svetter en del, og da er det viktig å få inn frisk luft, sier Trine Sigurdssøn hos Treningspartner.no.

Pass på gulvet
Hvis du skal trene med vekter, bør du legge et gulv som er sterkt og som kan tåle at en flere kilo tung vektstang blir mistet ned. Det finnes egne sportsgulv som er beregnet på slik bruk. Det kan også være lurt å ha matter under tredemøllen og annet utstyr, slik at du beskytter gulvet.

- Det er mer behagelig å jobbe på gulv som er litt mykere, så hvis du har betonggulv i kjelleren der trimrommet skal være, bør du vurdere å legge et mykere gulv opp. Med tanke på at det svettes en del i et trimrom, er det også enklere å rengjøre gulvbelegg enn betonggulv, sier Sigurdssøn.

Kjeller eller loft?
Tenk også på plasseringen av trimrommet. Selv om du har et ledig loftsrom, er det ikke sikkert at det er den beste plasseringen for trimrommet.
- Har du et hus over flere etasjer, kan det være lurt å legge trimrommet i kjelleren, med tanke på støy, sier Sigurdssøn.

Men legger du trimrommet til kjelleren, bør du sjekke takhøyden først, mener Nina Marshall i Nordic Fitness.
- Store multigym kan være ganske høye, og det er viktig at kundene er oppmerksom på dette før de kjøper varen og begynner å montere. Og dersom du skal ha en tredemølle bør du legge til ca. 50 cm. til din egen høyde for plass til løping med elevasjon.

Hvis du blir nødt til å ha trimrommet i en av de øverste etasjene, foreslår Marshall at du tar hensyn til støy.
- Skal du for eksempel trene styrketrening, bør du vurdere multigym med vinylbelagte vektblokker i stedet for løse vektskiver.

Hjelp motivasjonen
Et annet viktig moment når du innreder trimrommet, er at det skal ha en hyggelig atmosfære.
- Selv rommet kan gjerne være lyst og lett, og det bør være god belysning i trimrommet. Det skal være trivelig å oppholde seg der, sier Sigurdssøn.

Du kan også redusere dørstokkmila ved hjelp av lyd og bilder. Hvorfor ikke ta en løpetur på tredemølla mens du ser på Frustrerte fruer, eller løfte vekter mens du hører på musikk?

- Legg opp til mulighet for musikk og TV. Dette kan hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe, og TV kan være praktisk med tanke på instruksjonsfilmer, sier Nina Marshall.

Forbrukerinfo
Ifact, www.ifact.no
NordicFitness, www.nordicfitness.no
Treningspartner, www.treningspartner.no
23. oktober 2008

Mer om Annet om innredning

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden. 

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon og FARGER!

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no