Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning

Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.


Et multigym dekker de fleste muskelgrupper. (Foto: Chr. Mobech)
  Aldri før har det vært så populært å holde seg i god form, og aldri tidligere har treningsstudioene hatt en så enorm pågang av treningslystne nordmenn.

Vi strømmer til treningsapparatene enten det er for å bedre formen, imponere på badestranden, eller kjempe mot et litt for høyt kaloriinntak. Men du trenger ikke nødvendigvis forlate huset for å holde deg i form.

Mange investerer i treningsapparater hjemme. En løsning som sparer tid, og som med rett treningsopplegg gir minst like gode resultater.

– Det er ingen tvil om at treningsbølgen smitter om seg. Det er flere treningsstudioer enn noen gang tidligere. Men også når det gjelder treningsapparater til hjemmebruk merker vi stor pågang, sier Hans Chr. Mobech hos vekttreningseksperten Chr.Mobech AS.

Styrke og kondisjon
Hvilke apparater du skal investere i, avhenger selvsagt av plass og lommebok. Er plassen begrenset må du kanskje nøye deg med ett multitreningsapparat med muligheter til å trene flere muskelgrupper. Disse finnes i en rekke forskjellige utgaver, og prisene spenner fra noen få tusenlapper og opp til flere titusener.

I tillegg kan det være greit med et kondisjonstreningsapparat. Tredemølle og ergometersykkel er to alternativer, men det finnes andre muligheter.

– En elliptical, eller såkalt crossovertrener, er et godt alternativ. Den trener utholdenhet og kondisjon og tar for seg flere muskelgrupper, informerer Mobech.

Les også:

Interiørapper til iPhone og Android

Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Er plassen stor, har du muligheten til å investere i mer spesialiserte apparater. Det meste er å få kjøpt. Og når apparatene er i hus er det bare å skaffe seg en god treningsbok eller en veileder for å komme i gang på veien mot et nytt liv.

 

Tips for trening

  • Start med en legeundersøkelse for å sjekke den generelle helsetilstanden.
  • Sett av faste tider til treningen. Helst minimum tre ganger ukentlig.
  • Skaff et treningsprogram som dekker alle muskelgrupper. Symmetri er viktig. Stor, veltrent overkropp og pipestilkben er ingen god kombinasjon.
  • Skriv treningsdagbok, der du fører kontroll med utviklingen. Vekt osv. Husk at du nødvendigvis ikke reduserer vekten så mye. Muskler veier mer enn fett.
  • Vær bevisst på kostholdet. Sett opp en diett med riktig miks av proteiner, karbohydrater og fett.
  • Ikke skulk unna selv om du har ferie. Bruk kreativiteten og finn alternative treningsmetoder.
  • Husk alltid å varme opp før du starter treningen.


 

 

Les også:

10 tips for et vellykket ryddesjau

Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir...

Forbrukerinfo:23. oktober 2008

Mer om Annet om innredning

Ikea-posen gjøres om - slik ser den nye ut

Annet om innredning Den ikoniske Ikea-posen kan brukes til ALT, og nå skal den gjøres om - for første gang på mange år. Hva synes du?

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden.

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon...

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no