Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning

Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.


Et multigym dekker de fleste muskelgrupper. (Foto: Chr. Mobech)
  Aldri før har det vært så populært å holde seg i god form, og aldri tidligere har treningsstudioene hatt en så enorm pågang av treningslystne nordmenn.

Vi strømmer til treningsapparatene enten det er for å bedre formen, imponere på badestranden, eller kjempe mot et litt for høyt kaloriinntak. Men du trenger ikke nødvendigvis forlate huset for å holde deg i form.

Mange investerer i treningsapparater hjemme. En løsning som sparer tid, og som med rett treningsopplegg gir minst like gode resultater.

– Det er ingen tvil om at treningsbølgen smitter om seg. Det er flere treningsstudioer enn noen gang tidligere. Men også når det gjelder treningsapparater til hjemmebruk merker vi stor pågang, sier Hans Chr. Mobech hos vekttreningseksperten Chr.Mobech AS.

Styrke og kondisjon
Hvilke apparater du skal investere i, avhenger selvsagt av plass og lommebok. Er plassen begrenset må du kanskje nøye deg med ett multitreningsapparat med muligheter til å trene flere muskelgrupper. Disse finnes i en rekke forskjellige utgaver, og prisene spenner fra noen få tusenlapper og opp til flere titusener.

I tillegg kan det være greit med et kondisjonstreningsapparat. Tredemølle og ergometersykkel er to alternativer, men det finnes andre muligheter.

– En elliptical, eller såkalt crossovertrener, er et godt alternativ. Den trener utholdenhet og kondisjon og tar for seg flere muskelgrupper, informerer Mobech.

Les også:

Roserekord i Norge

Det finnes nå over ett tusen rosearter i norske hager. Med riktig gjødsling og stell holder rosene seg robuste og sykdomsfrie gjennom hele sommeren.

Er plassen stor, har du muligheten til å investere i mer spesialiserte apparater. Det meste er å få kjøpt. Og når apparatene er i hus er det bare å skaffe seg en god treningsbok eller en veileder for å komme i gang på veien mot et nytt liv.

 

Tips for trening

  • Start med en legeundersøkelse for å sjekke den generelle helsetilstanden.
  • Sett av faste tider til treningen. Helst minimum tre ganger ukentlig.
  • Skaff et treningsprogram som dekker alle muskelgrupper. Symmetri er viktig. Stor, veltrent overkropp og pipestilkben er ingen god kombinasjon.
  • Skriv treningsdagbok, der du fører kontroll med utviklingen. Vekt osv. Husk at du nødvendigvis ikke reduserer vekten så mye. Muskler veier mer enn fett.
  • Vær bevisst på kostholdet. Sett opp en diett med riktig miks av proteiner, karbohydrater og fett.
  • Ikke skulk unna selv om du har ferie. Bruk kreativiteten og finn alternative treningsmetoder.
  • Husk alltid å varme opp før du starter treningen.


 

 

Les også:

Nye plantearter - en trussel

Nye plantearter som ikke hører hjemme i Norge er en fare for vårt biologiske mangfold. I flere kommuner kjempes det en hard kamp for å få bukt med...

Forbrukerinfo:23 oktober 2008
Mer om Annet om innredning

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Annet om innredning Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset. 

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Reparere hull i veggen

Annet om innredning Små hull i vegger etter plugger og spiker er best å reparere med litt hurtigsparkel og en stålsparkel.

Sats på personlig boligstyling

Annet om innredning Nå som boligsalget går litt tregere store deler av landet er det lurt å satse på personlig boligstyling, for å gjøre boligen din mest mulig attraktiv...

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

15 gode flyttetips

Annet om innredning Å bytte bolig er ofte mer kaos enn kos. Vi hjelper deg å få kontroll før flyttedagen, slik at du får fikset alt og kommer på plass i ditt nye hjem uten frynsete nerver, rot og irritasjon.

Slik valpesikrer du boligen

Annet om innredning Valpesikring av boligen beskytter både hjem og valp. Her er noen av tingene du bør tenke på.

Slik blir du kvitt støy i stua

Annet om innredning Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Utstyr til trimrommet

Annet om innredning Går du med planer om å lage trimrom, trenger du utstyr til treningen. Her gir vi deg tipsene om hva du trenger for å komme i gang.

Lag ditt eget trimrom

Annet om innredning Lag ditt eget trimrom i boligen.

Slik blir fremtidens bolig

Annet om innredning −Boligen er det nye statussymbolet i dag, sier Anne Faannessen i Lyssand. Før var det bilen og utdanningen som ble rangert på topp. Dette kommer tydelig...

- Vi bygde eget trimrom i huset!

Annet om innredning Elsker du å trene, men har problemer med å få tid til å dra på treningssenteret før eller etter arbeidstid? Gjør som Sofia, lag ditt eget trimrom hjemme og bestem selv når du vil og kan trene.

Vedkurver med lekkert design

Annet om innredning Vedkurver trenger ikke være kjedelige, og stues bort i et hjørne. Multifunksjonalitet og design skal omslutte vedkubbene våre i vinter.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no