Litt velvalgt utstyr og glade farger kan motivere til trening! Seks måneder gamle Ebba har det morro i sin egen hoppesele.
Litt velvalgt utstyr og glade farger kan motivere til trening! Seks måneder gamle Ebba har det morro i sin egen hoppesele. Bilde: Andrea Turander

- Vi bygde eget trimrom i huset!

Annet om innredning

Elsker du å trene, men har problemer med å få tid til å dra på treningssenteret før eller etter arbeidstid? Gjør som Sofia, lag ditt eget trimrom hjemme og bestem selv når du vil og kan trene.

Her bor: Sofia og Anders Bursjöö.
Hvor: På Ingarö utenfor Stockholm.
Prosjekt: Et eget trimrom hjemme i huset.

På idylliske Ingarö utenfor Stockholm ligger Sofia og Anders Bursjöös lille gråmalte hus i et rolig strøk. Sofia, som trener seks dager i uken, driver en av Sveriges største treningsblogger.

Hun har for tiden barselspermisjon og er hjemme med den seks måneder gamle babyen Ebba. Allerede i entreen merkes det at det her bor mennesker som liker å trene – løpesko og slalomutstyr sloss om plassen.

I ett av rommene mot hagen på baksiden av huset har Sofia og Anders innredet et trimrom. Her skinner solen inn på manualer, kettlebells, en pilatesball og en innrammet tavle med motivasjonssitater som "impossible is nothing" og ”don't think, just do”.

Ektemannen Anders har bygget en stødig oppstilling for stangen der man tar push ups, hengte opp kroker for gummibånd og en hoppesele for babyen.

Les også:

Snekkerens beste badstutips

Tømrermester Inge Aslaksrud har gjort om kjellerboden i en enebolig på Kolsås til et rom med flere bruksmuligheter. I selve badstuen er det godt å...

Sofia Bursjöö viser hvordan man gjør armhevinger i et Jungle Gym. 

– Vi ville ha noe som holder og samtidig en konstruksjon som ikke medfører hull i veggen. Stativet for push ups og stang er viktig, og nå har vi også anskaffet en Jungle Gym hvor man kan gjøre arm-, ben-, ryggog mageøvelser i, forteller Sofia.

På gulvet ligger myke, grå gymgulvplater, som er kjøpt på et byggvarehus, og en stor pilatesball til balanseøvelser.

På veggen henger en flatskjerm hvor man kan spille noen av de forskjellige treningsdvdene som de har. Bak garderobens speildører henger treningstøy og annet tilbehør.

– Man trenger egentlig ikke så mye for å innrede et eget trimrom hjemme. Det holder med strikker, matte og en ball. Treningssykkel og tredemølle har til bare å bli stående. Dessuten kan man jo løpe og sykle utendørs, sier Sofia.

Les også:

En vedlikeholdsvennlig grunnmur på 1-2-3

Trenger grunnmuren din et løft? Se hvordan du enkelt kan få en ny og flott grunnmur som varer i minst 25 år.

Hun synes man bør satse på apparater der man bruker sin egen kroppsvekt i treningen. Det tar ikke så mye plass, da kan man også bruke litt mer på å gjøre trimrommet innbydende og hyggelig å bruke.

Gulvet er dekket med myke gymgulvmatter fra Jula, her er også en lyseblå yoga/pilatesmatte. 

– Er man vant til å trene i et treningsstudio må man sørge for å ha disiplin og struktur til å trene hjemme. Men, det er også viktig at man trives både med innredningen og treningstøyet. Jeg har malt i rødt og oransje her, det er farger man får energi av.

Apparatene har kostet ekteparet et par tusenlapper, og det er vel anvendte penger. Anders trener tre ganger i uken hjemme, gjerne med babyen i hoppeselen ved siden av. Sofia trener både i et studio i byen og hjemme. Alt fra mountainbike, motbakkeløp, slalom og crossfit til bikramyoga.

– Jeg har alltid trent mye, jeg elsker det. Trimrommet vårt er koselig, det har også blir et lekerom både for voksne og barn. Man kan invitere hjem treningsvenner til en økt, sier hun.   

Les også:

TIPS: Bli kvitt mugg og sopp på badet

Har det oppstått mugg eller sopp i fugene på badet? Her er tipsene for hvordan du fjerner det.

Til biceps- og tricepsøvelser, trenger man manualer og vekter med forskjellig tyngde. 

Slik innreder du trimrommet

  1. Tenk på hvilke apparater du vil ha, og beregn hvor stor plass du trenger.
  1. Kanskje trenger du en tredemølle eller en ergometersykkel, Man kan jo faktisk løpe og sykle ute, så kanskje holder det med noen vekter, en stang, en matte, gummibånd/strikker og en pilatesball?
  1. Sørg for at tromrommet ser hyggelig ut slik at du får motivasjon til å trene. Med planter, inspirerende sitat og en liten TV med trenings dvd’r er du langt på vei. Et speil slik at du ser om du gjør øvelsene riktig er også lurt.

Også lår- og magemuskler kan trenes i det smart Jungle Gym'et.

Tips!

Her kan du kjøpe treningsapparater:

Sportmaster.no
QXL.no
Treningspartner.no
Mobech.no
Idrettsbutikken.no
Antonsport.no
Aktivshop.no 

31. oktober 2012

Mer om Annet om innredning

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden. 

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon og FARGER!

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.