9 upraktiske interiørtrender

Annet om innredning

Det finnes interiørtrender som kanskje virker som en god idé i utgangspunktet, men som viser seg å bare være en pest og plage i hverdagen. 

Åpne kjøkkenhyller er lekkert. Bare synd at alt på hylla blir støvete og smussete ...
Åpne kjøkkenhyller er lekkert. Bare synd at alt på hylla blir støvete og smussete ... Bilde: Getty Images

Åpne kjøkkenhyller 

 

Foto: Getty Images

Åpne hyller er blitt veldig populært, og fungerer virkelig som et supert utstillingsvindu for fine ting og tang i hjemmet. Men hvor praktisk er det egentlig? Særlig på kjøkkenet er åpne løsninger over benken mye å se i trendy interiører.

Ja, det er vakkert for øyet. MEN: Det bildene IKKE viser, er støvet og fettet som samler seg der oppe. Du får heller ikke innsikt i bryderiet det er å vaske vinglassene på nytt før du kan gi det til gjestene. 

Les også:

Få blomstene til å passe perfekt i vasen med teip

Hva gjør man om vasen er for stor og ikke passer til blomsterbuketten? Jo, du bruker teip!

Frittstående servant på badet

Foto: Getty Images

Som en vakker skulptur på badet, står den der – den fine vasken som slett ikke gjemmes bort nedfelt i benkeplaten. Men så kommer hverdagen, og spruten står til alle kanter, benkeplaten må konstant tørkes av, og hvordan i huleste havner det vann og skitt UNDER glasset?

Hvis du i tillegg har en litt kraftig vannstråle fra kranen, risikerer du at vannet rutsjer ned i skålen og hopper videre ut på gulvet.

Badekar med løveføtter
 

Foto: Getty Images

Dette er en romantisk baderomsdrøm for mange: Et nydelig gammelt badekar, helst med gylne løveføtter og gammeldags kran, der du kan ligge og duppe i såpeskummet mens stearinlysene blafrer rundt deg.

Les også:

Trepanel på badet

Tre og vann i tospann - er det i det hele tatt mulig å ha trepanel på badet?

Drømmen kan innfris, den, men ha i bakhodet at rengjøringen ikke nødvendigvis er gjort i en håndvending. Emaljeoverflaten på gamle badekar i støpjern holder ikke evig, og kan være et herk å få pen igjen.

Og hvis du har lyst til å ta deg en dusj oppi her, må du komme på en kreativ løsning for dusjforeng først. Men mindre du vil dusje hele badegulvet samtidig. 

Bilder eller speil på kjøkkenet

 

Foto: Getty Images

Les også:

5 ting havregryn kan fikse – i tillegg til frokost

Havregryn er ikke bare sunt, det er også et glimrende produkt til både hud, hår og hus. Se fem smarte havregryntrikse her!

Det kan ofte løfte interiøret i et rom å henge opp et speil på veggen. For ikke å snakke om hvordan hygge-faktoren øker med et bilde eller en plakat. Men om dette fungerer like godt på kjøkkenet, er ikke like sikkert. For her er det damp, fettos og sprut, som setter sitt preg på omgivelsene. Prisen å betale for økt romfølelse kan dermed bli mange ekstra runder med vaskekluten...

Kritt-tavler 

Tavlemaling har vært en trend i mange år, og kan være et artig innslag i interiøret. Enten om du bruker en vegg på kjøkkenet som handleliste eller om barna får boltre seg fritt på lekerommet.

Men det viser seg også at den tykke tavlemalingen kan være veldig vanskelig å male over, hvis du skulle ombestemme deg. Og det kan det jo være du gjør, når du innser at kritt er vanskelig å vaske bort, slik at tavlen aldri blir helt ren. Dessuten havner det krittstøv overalt... 

Hvite puffer

Hvitt er et trygt og godt valg i interiøret. Det passer til alt, og fornærmer ingen. Kanskje det er grunnen til at vi har sett så mye hvitt interiør de siste årene? Men noen møbler bør nok ikke være hvite. For eksempel en puff. Et møbel som inviterer til å legge beina på kan med fordel ha en annen farge. 

Løse sofatrekk

Apropos hvitt interiør, så er det kanskje ikke så smart med hvit sofa heller. Men hei, hvis du har et trekk som bare kan smyges av og stappes i vaskemaskinen, da er vel problemet løst? Tja, det spørs hvor godt trekket sitter... For selv om det i utgangspunktet skal passe rundt sofaens alle former som fot i hose, viser det seg at trekket har en tendens til å skli rundt på møbelet og ende opp på helt feil sted.

Sengen inntil veggen

I små rom er det ofte ingen annen løsning, med mindre du aksepterer at skuffer, skap og dører ikke kan åpnes. I de tilfellene må sengen rett og slett plasseres inntil veggen. Andre ganger gjøres dette helt frivillig, med en tanke om å skape en koselig krok. Det vil si, koselig helt frem til du skal skifte sengetøy... Da må hele sengen skyves ut, for å komme skikkelig til. Upraktisk. 

Ekstra lange gardiner

Å, for en deilig, luksuriøs følelse: Gardiner som flommer utover gulvet og gir rommet et snev av kontinental glamour. Men glamouren kan fort slå sprekker når kjæledyret ditt oppdager den nye, silkemyke koseplassen. Da vil det bli umulig å nekte Pus eller Fido adgang, og du må finne deg i en ny pelskledning nederst på gardinene. I tillegg til hybelkaninene, da.  

Husk å melde deg på vårt nyhetsbrev, hvis du vil få tips fra oss!

19. januar 2018
Mer om Annet om innredning

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden. 

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon og FARGER!

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.