Bilde: Treningspartner AS

Utstyr til trimrommet

Annet om innredning
Går du med planer om å lage trimrom, trenger du utstyr til treningen. Her gir vi deg tipsene om hva du trenger for å komme i gang.Foto: Treningspartner AS. Det er lurt å vurdere hele familiens behov før dere innreder treningsrommet med apparater.

- Valg av utstyr er veldig individuelt, da det er viktig å finne utstyr tilpasset ditt eget behov. Det kan være lurt å kombinere apparater som dekker flere ulike typer trening, sier Nina Marshall ved Nordic Fitness.

Trine Sigurdssøn ved Treningspartner.no minner om at det er viktig å ha alle brukerne i tankene når man utstyrer trimrommet. - Hvis det er en familie som lager trimrom, bør det legges opp til at det er noe som alle i familien kan bruke.

Et trimrom skal gjerne oppfylle tre funksjoner. Du skal ha mulighet til å trene kondisjon, drive styrketrening og tøye ut etter treningen. Har du disse tre funksjonene i tankene, er det lettere både å handle inn utstyr til rommet og innrede rommet i soner.

Kondisjon
- Hvis du har et middels stort rom til rådighet, vil jeg anbefale at du skaffer deg et kondisjonsapparat, som en romaskin eller tredemølle. Tredemølle er bra, for med den kan du både gå og løpe. Du kan dermed bruke den både til oppvarming og til kondisjonstrening, foreslår Sigurdssøn.

En tredemølle er ikke bare en tredemølle, og det er mye å velge i.
- Tredemøller som har opp til 15 % stigning i løpebanen, øker belastningen betraktelig og gir treningen fullt utbytte enten du løper eller går. Demping gjør løping opp til 28 % mer skånsomt i forhold til å løpe på fast underlag. Du kan få tredemøller med mange funksjoner og programmer, og med TV eller MP3 spiller, forteller Marshall.

Andre alternativer til kondisjonstreningen er spinningssykkel for deg som liker å trå til, trimsykkel om du foretrekker å sitte oppreist på et mykere sete når du sykler, elliptisk maskin som er skånsom for leddene, og romaskin om du ønsker å kombinere styrke- og muskeltrening i ett apparat.

Styrke
- I tillegg til kondisjonsapparat, trenger du noe for å trene styrke. Det kan være alt fra små manualer til pressbenker og multiapparater, sier Sigurdssøn.

- Multigym gir deg muligheten til å utføre mange ulike øvelser på et apparat. På enkelte multigym kan to trene samtidig, forteller Marshall. - Vektbenker er populært for den som liker å løfte frie vekter. Benkene er også fine til å trene rygg og mage på en effektiv måte.

Husk at det også er mulig å trene styrke uten å benytte seg av de store, tunge apparatene. For å trene opp den indre muskulaturen i rygg og mage, kan du bruke en fitnessball. Treningsstrikker kan gi skånsom og variert trening, mens du med en ribbevegg både kan trene styrke for ulike muskelgrupper og tøye ut muskler etter trening.

Uttøyning
- Det er fint å ha noe for å strekke ut etter trening, sier Sigurdssøn. - Treningsmatter er gode å ha når du skal tøye ut. Vibrasjonsapparater er også ålreit. Det kan du bruke til massasje, uttøyning, styrketrening og til å øke blodsirkulasjonen, forteller hun.

Den som vil lage trimrom i boligen har i dag mye å velge i, og pengene går fort om du ikke planlegger rommet nøye.

- Det er bare lommeboka og størrelsen på rommet som avgjør hvilke og hvor mange apparater du kan ha. En familie på fire som skal ha et trimrom til en fornuftig pris, må regne med at utstyret vil komme opp i 30.000 kroner, sier Sigurdssøn.

En liten trøst er at familien over tid har mulighet til å spare inn igjen utgiftene ved at det ikke lenger er nødvendig å bruke tid, penger og bensin på å komme seg til treningsstudio.

 

Forbrukerinfo
Ifact, www.ifact.no
NordicFitness, www.nordicfitness.no
Treningspartner, www.treningspartner.no
23 oktober 2008

6 smarte ting du kan bruke en tennisball til

Tennisballer egner seg ikke bare til tennis. De kan brukes til mange nyttige ting i huset.

Interiørapper til iPhone og Android

Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Norges vakreste hjem

BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Trendy med treningsstudio hjemme

Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.

Reparere hull i veggen

Små hull i vegger etter plugger og spiker er best å reparere med litt hurtigsparkel og en stålsparkel.

Sats på personlig boligstyling

Nå som boligsalget går litt tregere store deler av landet er det lurt å satse på personlig boligstyling, for å gjøre boligen din mest mulig attraktiv...

Interiøret vi ikke savner

Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

15 gode flyttetips

Å bytte bolig er ofte mer kaos enn kos. Vi hjelper deg å få kontroll før flyttedagen, slik at du får fikset alt og kommer på plass i ditt nye hjem uten...

Slik valpesikrer du boligen

Valpesikring av boligen beskytter både hjem og valp. Her er noen av tingene du bør tenke på.

Slik blir du kvitt støy i stua

Med noen enkle tiltak kan du redusere støyen i stua - her er ekspertenes tips.

Lag ditt eget trimrom

Lag ditt eget trimrom i boligen.

Slik blir fremtidens bolig

−Boligen er det nye statussymbolet i dag, sier Anne Faannessen i Lyssand. Før var det bilen og utdanningen som ble rangert på topp. Dette kommer tydelig...

- Vi bygde eget trimrom i huset!

Elsker du å trene, men har problemer med å få tid til å dra på treningssenteret før eller etter arbeidstid? Gjør som Sofia, lag ditt eget trimrom hjemme...

Vedkurver med lekkert design

Vedkurver trenger ikke være kjedelige, og stues bort i et hjørne. Multifunksjonalitet og design skal omslutte vedkubbene våre i vinter.

Blondefrie interiørblogger

Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no