Bilde: Treningspartner AS

Utstyr til trimrommet

Annet om innredning
Går du med planer om å lage trimrom, trenger du utstyr til treningen. Her gir vi deg tipsene om hva du trenger for å komme i gang.Foto: Treningspartner AS. Det er lurt å vurdere hele familiens behov før dere innreder treningsrommet med apparater.

- Valg av utstyr er veldig individuelt, da det er viktig å finne utstyr tilpasset ditt eget behov. Det kan være lurt å kombinere apparater som dekker flere ulike typer trening, sier Nina Marshall ved Nordic Fitness.

Trine Sigurdssøn ved Treningspartner.no minner om at det er viktig å ha alle brukerne i tankene når man utstyrer trimrommet. - Hvis det er en familie som lager trimrom, bør det legges opp til at det er noe som alle i familien kan bruke.

Et trimrom skal gjerne oppfylle tre funksjoner. Du skal ha mulighet til å trene kondisjon, drive styrketrening og tøye ut etter treningen. Har du disse tre funksjonene i tankene, er det lettere både å handle inn utstyr til rommet og innrede rommet i soner.

Kondisjon
- Hvis du har et middels stort rom til rådighet, vil jeg anbefale at du skaffer deg et kondisjonsapparat, som en romaskin eller tredemølle. Tredemølle er bra, for med den kan du både gå og løpe. Du kan dermed bruke den både til oppvarming og til kondisjonstrening, foreslår Sigurdssøn.

En tredemølle er ikke bare en tredemølle, og det er mye å velge i.
- Tredemøller som har opp til 15 % stigning i løpebanen, øker belastningen betraktelig og gir treningen fullt utbytte enten du løper eller går. Demping gjør løping opp til 28 % mer skånsomt i forhold til å løpe på fast underlag. Du kan få tredemøller med mange funksjoner og programmer, og med TV eller MP3 spiller, forteller Marshall.

Andre alternativer til kondisjonstreningen er spinningssykkel for deg som liker å trå til, trimsykkel om du foretrekker å sitte oppreist på et mykere sete når du sykler, elliptisk maskin som er skånsom for leddene, og romaskin om du ønsker å kombinere styrke- og muskeltrening i ett apparat.

Styrke
- I tillegg til kondisjonsapparat, trenger du noe for å trene styrke. Det kan være alt fra små manualer til pressbenker og multiapparater, sier Sigurdssøn.

- Multigym gir deg muligheten til å utføre mange ulike øvelser på et apparat. På enkelte multigym kan to trene samtidig, forteller Marshall. - Vektbenker er populært for den som liker å løfte frie vekter. Benkene er også fine til å trene rygg og mage på en effektiv måte.

Husk at det også er mulig å trene styrke uten å benytte seg av de store, tunge apparatene. For å trene opp den indre muskulaturen i rygg og mage, kan du bruke en fitnessball. Treningsstrikker kan gi skånsom og variert trening, mens du med en ribbevegg både kan trene styrke for ulike muskelgrupper og tøye ut muskler etter trening.

Uttøyning
- Det er fint å ha noe for å strekke ut etter trening, sier Sigurdssøn. - Treningsmatter er gode å ha når du skal tøye ut. Vibrasjonsapparater er også ålreit. Det kan du bruke til massasje, uttøyning, styrketrening og til å øke blodsirkulasjonen, forteller hun.

Den som vil lage trimrom i boligen har i dag mye å velge i, og pengene går fort om du ikke planlegger rommet nøye.

- Det er bare lommeboka og størrelsen på rommet som avgjør hvilke og hvor mange apparater du kan ha. En familie på fire som skal ha et trimrom til en fornuftig pris, må regne med at utstyret vil komme opp i 30.000 kroner, sier Sigurdssøn.

En liten trøst er at familien over tid har mulighet til å spare inn igjen utgiftene ved at det ikke lenger er nødvendig å bruke tid, penger og bensin på å komme seg til treningsstudio.

 

Forbrukerinfo
Ifact, www.ifact.no
NordicFitness, www.nordicfitness.no
Treningspartner, www.treningspartner.no
23. oktober 2008

Mer om Annet om innredning

Dette bør du kjøpe i januar

Annet om innredning I januar er omtrent alt du finner på salg. Vi gir deg tips om hva du egentlig sparer mest på å kjøpe denne måneden. 

Interiøret vi ikke savner

Annet om innredning Det man syntes var fint for 30 år siden er ikke like populært den dag i dag. Sjekk ut hvilke fire interiørtrender vi håper forblir i fortiden.

Norges vakreste hjem

Annet om innredning BoligPluss kårer Norges vakreste hjem, og nå kan du være med å kåre vinneren av publikumsprisen. Avstemningen avsluttes 15. september.

Fem steg for å få tilbake stuen din

Annet om innredning Har du en rotete stue? Da er du sikkert lysten på å gjennomføre en redningsoperasjon fra rotets klør.

10 tips for et vellykket ryddesjau

Annet om innredning Med et stort hus er det lett å spare på mye. Når rotet føles som en byrde er det på tide å sette seg ned og planlegge en større ryddesjau. Slik blir du...

Interiørapper til iPhone og Android

Annet om innredning Her er interiørappene du bør ha på din iPhone eller Android-telefon.

Blondefrie interiørblogger

Annet om innredning Litt lei av hvitt-på-hvitt, blonder og romantikk? Om shabby chic ikke er stilen for deg finnes det flotte kremfrie interiørblogger med retro-inspirasjon og FARGER!

Glassklare hjem

Annet om innredning Det er en glassklar trend: flere og flere går for løsninger i glass til hjemmet sitt. Men velg riktig type glass.

Skyvedører inn i varmen

Annet om innredning En skyvedør er en klassisk måte å åpne eller stenge av et rom, og en enkel og stilren måte å spare plass på.

Funksjonell glassvegg

Annet om innredning En glassvegg i huset kan vekke kreativiteten hos de fleste.

Vi velger seks favoritter!

Annet om innredning Redaksjonen har funnet smarte og fine ting til huset.

Nytt og nyttig

Annet om innredning Her er noen smakebiter fra siste tids produktlanseringer.

Nå kan du få TV i speilet

Annet om innredning Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.

Slik gjemmer du vekk TV-en

Annet om innredning Fjern TV-en fra innredningen uten å fjerne TV-opplevelsen.

Trendy med treningsstudio hjemme

Annet om innredning Treningsstudio hjemme er in, og har du ekstra plass er det kanskje en ide å investere i et treningsstudio hjemme.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no