10 ideer til barnerommet

Barnerom og soverom

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

 • Allergivennlig maling

  Stadig flere blir rammet av astma- og allergiplager, og i Norge får hvert femte barn astma før de fyller 10 år. Jotun Sens kan skilte med å være den eneste malingen som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Malingen inneholder ingen løsemidler, og avgir ingen skadelig avdamping. Perfekt å male barnerommet med, med andre ord. 

  Tips!Jotun.no/sens kan du skrive ut sjablonger for å male festlige figurer på barneromsveggene. 

   

 • På plass, alle småting!

  Unger elsker småting. Men rett som det er blir gulvet på barnerommet pepret med små, spisse gjenstander som borer seg inn i voksne fotsåler. Om de ikke forsvinner i støvsugeren først, da. Unngå hyl og skrik (fra både foreldre og barn) med rigide ryddesystemer. Bokser hjelper – og kjøp mange av dem.  Disse kommer i sett på tre, fås kjøpt på babystore.no til kr 179.

 • La det bli lys!

  Nei, det bor ikke monstre under senga i kveld heller, men en enkel lyskjede kan kanskje dempe frykten for leggetidsmørket noe? Lyskjede med led-belysning, kr 139 fra Ikea.

 • Kjør rett i seng!

  Standsmessig kjøretøy for smårollinger: Her kan poden eller podinnen rulle rundt i huset og leke taxisjåfør. Fra Kremmerhuset, kr 999.

 • Huskestue

  Heng opp en huske om barna har stort nok rom! Kjellerstua kan også brukes. Denne husken heter Gunggung (fra Ikea, kr 149) og egner seg for barn fra tre år og oppover. Husk å kjøpe oppheng (Ekorre) som passer til også!

 • Høy som en sjiraff

  Sett dette artige veggklistremerket fra Ferm Living på barnerommet – barn synes det er gøy å bli større, og kombinert med dyredekor kan det jo ikke bli feil. Prisen er ca. kr 500. 

 • Munter tapet

  På barnerommet kan du virkelig gå bananas med tapetvalget. Om du bare tapetserer én vegg, blir det lettere å bytte den ut i takt med at barnet vokser fra prinsessedrømmer og monsterfascinasjon. Den pastellfargede tapeten fra Majvillan heter Körsbärsdalen, og kan kjøpes på Babystore.no (kr 649 for rull på 10 m, bredde 53 cm). 

 • Flyttbar pynt

  På barnerommet er det greit å velge pynt som lett kan flyttes på eller tas ned. Fargerike vimpler har blitt veldig populært de siste årene. Du kan enkelt sy dem selv om du har en symaskin hjemme (sjekk hvordan på mali-mo.blogspot.no/2009/03/vimpler-et-minikurs.html) eller du kan kjøpe en – for eksempel denne fra Åhléns til kr 99.

 • I riktig høyde

  Det blir lettere for barna å holde orden på rommet om du plasserer knagger i riktig høyde. Disse er i keramikk og fås kjøpt hos Bloomingville – kr 45 for 3 stk. 

 • Sengen som vokser

  Det er en kjent sak at unger vokser (altfor) fort. Kili-sengen fra Sebra kan barnet ha helt fra nyfødt til sjuårsalderen, siden den kan trekkes ut etter hvert som barnet blir høyere. Som sprinkelseng måler den 70 x 110 cm, og i full størrelse blir den 150 cm lang. Sengen kan kjøpes for kr 5999 på Sprell.no, og finnes i hvitt, rosa og lyseblått.

Vis alt innhold
10. september 2014

Mer om Barnerom og soverom
Gulvbord på veggen bak senga gir et lunt og stilig uttrykk.
Annonsørinnhold

Inspirasjon til soverommet: gulv på veggen!

Barnerom og soverom Interiørtrendene er i endring, og nå går vi over til en mørkere palett som passer perfekt til høsten. Gjør soverommet ditt enda mer personlig med disse tipsene!

Handy far bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Barnerom og soverom Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, ville faren lage en seng utenom det vanlige. Så han bygget en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til...

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

Barnerom og soverom For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

Denne sengen kan du bygge selv

Barnerom og soverom Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

Puten din gjemmer mer enn du tror

Barnerom og soverom Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Forny soverommet med en sengegavl

Barnerom og soverom Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi...

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Barnerom og soverom Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Slik velger du riktig madrass

Barnerom og soverom Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

Soverom i ulike stiler

Barnerom og soverom Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Lekne lamper til barnerommet

Barnerom og soverom På jakt etter spreke lamper til barnerommet?

Soverom i haremstil

Barnerom og soverom Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Morsomt til barnerommet

Barnerom og soverom Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

Nytt rom til 4-årsdagen

Barnerom og soverom Til 4-årsdagen fikk Siri sitt eget rosa rom - et ekte prinsesserom.