Bilde: Hotel SP34

Få hotellfølelsen hjemme

Barnerom og soverom

BOLIGPLUSS: Det er deilig å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Vi elsker følelsen av luksus og deilige tekstiler. Tenk å åpne soveromsdøren og komme inn til et vakkert avslapningsparadis.

Her får du tips fra ekspertene om hvordan du kan gjenskape hotellfølelsen på ditt eget soverom!

Få wow-følelsen

Lise Audne Hamnes og Lise Anette Strand fra firmaet Myhr Interiør innreder hotellrom daglig. De mener vi bør satse på større og færre elementer for å skape wow-følelsen.

- Unngå altfor mye småting. Sats heller på større og færre elementer som gjør mye ut av seg. Dette også av praktiske grunner. Da blir det mye enklere å rydde og å holde det rent også, forteller Hamnes.

Det er ikke uten grunn at vi opplever hotellrommene som ekstra luksuriøse.

- Et hotell ønsker selvfølgelig at du skal sitte igjen med en følelse av å ha fått litt ekstra. Det kan du ha i bakhodet hjemme også, sier Hamnes.

Det er fint å hente inspirasjon fra trendene, men et tips er å aldri følge dem helt slavisk. Interiøret bør ikke gå ut på dato ved neste sesong. Skal du innrede soverommet bør du tenke på målgruppen - som er deg, eller deg og din kjære. Få fram personligheten deres og tenk funksjonelt – hva trenger dere på soverommet? Trenger du en arbeidsplass, så sett inn en pult. Skal det være en frisone, så lag deg en koselig lesekrok. Et hotellrom er som et lekeland for de voksne!

Sats på tekstiler

Hotellrommet hadde aldri vært det samme uten den overdådige sengen. Bygg opp sengen din med en ekstra madrass eller sett på høyere ben, anbefaler Hamnes og Strand. Sengen skal være majestetisk og være det første som fanger blikket. Ha en sengegavl eller noe annet bak sengen for å få den til å stå mer frem. Ikke vær redd for å fylle opp sengen med tekstiler. Bruk store hotellputer nærmest sengegavlen og dekorer med pynteputer. Et vakkert sengeteppe over dynene setter prikken over i'en.

Foto: Hotel SP34

Les flere inspirerende interiørsaker på boligpluss.no

Luksuriøse materialer

Hva du har i sengen påvirker atmosfæren i soverommet. Velg gjerne materialer som velur, fuskepels av god kvalitet, silke og andre blanke tekstiler. Disse forbinder vi nemlig med luksus. Det samme gjelder gardinene. Sett opp en gardinskinne som dekker hele vindusveggen. Ha to spor og velg en tynn gardin ytterst og en blendingsgardin innerst. Om du har store eller små vinduer spiller ingen rolle.

- De lange gardinene vil lage en myk vegg som gjør rommet lunere og demper akustikken. I tillegg vil rommet føles større, i motsetning til om du kapper av veggen med korte gardiner, forteller Hamnes og Strand.

Vis det vakre

Skal de vakre tingene få vist seg fram må belysningen også være bra. Riktig belysning betyr alt, mener ekspertene. Ha høye, flotte lamper på nattbordene, tipser de.

Leselyset skal ikke blende, men du skal kunne lese uten å sitte med flombelysning på. Sterkt lys vil ødelegge nattesøvnen og kroppen får ikke ro. En god belysning som dekker disse behovene er derfor viktig. Du vil ha det behagelig og lunt.

Et tips er å sette opp et stort speil med bred ramme og plassere et lys over det. Lyset er ikke ment for å lyse opp deg, men være en lyskilde som lyser opp de fine detaljene på soverommet ditt - uten å skape flombelysning.

Foto: Marcel Leliënhof/Tinagent, The Thief

Les flere inspirerende interiørsaker på boligpluss.no

Interiørbloggeren liker det gjennomført og personlig

Interiørbloggeren Nina Holst bak bloggen Stylizimo har et fantastisk hjem de fleste misunner henne. Men når det gjelder hotellrom er hun ikke spesielt kravstor. Hun drømmer om en god pute, et behagelig sengetøy og god plass på rommet. Har det en arbeidsplass med god belysning er det et stort pluss.

- Det må være luftig, rent og ha et snev av luksus. Jeg vil også at det føles lunt og personlig, sier Nina.

Det vakreste hotellet hun har besøkt er SP34 i København. Hele hotellet, inkludert rommene, er veldig gjennomførte og etter hennes smak. Dessuten drømmer hun om luksushotellet The Thief. The Thief ligger midt i Oslo, og er neste hotell på lista til Nina.

- Både sengene og innredningen ser himmelske ut, sier hun.

Inspirasjonen tar hun med hjem også. I sitt nyoppussede soverom skaper hun luksusfølelsen. Der har hun investert i noen gode morgenkåper som henger på soverommet. Det gir følelsen av ekte hotell-luksus. Det eneste som gjenstår er å få inn personligheten og den lune touch´en.

- Jeg har planer om å lage en åpen gardeobeløsning som kommer til å gi en god dose personlighet til rommet, ellers trengs det noe på veggene for et mer personlig preg og for å skape et lunere uttrykk, avslutter Nina.

Det nyoppussede soverommet til Nina har en vakker fargekombinasjon. Legg merke til morgenkåpen på veggen. Foto: Nina Holst

Saken ble opprinnelig publisert på boligpluss.no

12. oktober 2015

Mer om Barnerom og soverom
Gulvbord på veggen bak senga gir et lunt og stilig uttrykk.
Annonsørinnhold

Inspirasjon til soverommet: gulv på veggen!

Barnerom og soverom Interiørtrendene er i endring, og nå går vi over til en mørkere palett som passer perfekt til høsten. Gjør soverommet ditt enda mer personlig med disse tipsene!

Handy far bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Barnerom og soverom Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, ville faren lage en seng utenom det vanlige. Så han bygget en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til...

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

Barnerom og soverom For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

Slik har du aldri skiftet på senga før

Barnerom og soverom Synes du det vanligvis er knotete å skifte på senga? Da må du prøve burrito-metoden.

Denne sengen kan du bygge selv

Barnerom og soverom Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

Puten din gjemmer mer enn du tror

Barnerom og soverom Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier. 

Forny soverommet med en sengegavl

Barnerom og soverom Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi...

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Barnerom og soverom Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Slik velger du riktig madrass

Barnerom og soverom Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

Soverom i ulike stiler

Barnerom og soverom Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Lekne lamper til barnerommet

Barnerom og soverom På jakt etter spreke lamper til barnerommet?

Soverom i haremstil

Barnerom og soverom Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Morsomt til barnerommet

Barnerom og soverom Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

Nytt rom til 4-årsdagen

Barnerom og soverom Til 4-årsdagen fikk Siri sitt eget rosa rom - et ekte prinsesserom.