Her er det brukt rester av panelplater fra et annet rom i huset, som en kontrast mot tapetet fra Designers Guild. Ønsker du å fornye om en stund, kan panelet males.
Her er det brukt rester av panelplater fra et annet rom i huset, som en kontrast mot tapetet fra Designers Guild. Ønsker du å fornye om en stund, kan panelet males. Bilde: Kamilla Weiglin

Forny soverommet med en sengegavl

Barnerom og soverom

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

 • Pent i panel

  Panelplater og listverk finner du i byggvarebutikken. Det finnes mange utførelser og profiler, ferdigbehandlet eller klare til å males i din egen favorittfarge. Ta mål av sengens bredde og la hodegjerdet gå litt utenfor dette.

  Skru eller spikre platen direkte fast i veggen i ytterkant, dette dekkes senere av listverket. Du kan også skru platen fast i sengen dersom du har rammemadrass, eller den kan stå på gulvet og hvile mot veggen.

  Kapp listverket med gjærsag for å få pene skjøter, eller spør om de kan gjøre det for deg der du handler trelast. Bruk små stifter, og dekk eventuelt over med litt sparkel og maling.  

 • Røft og rimelig

  En røff bakgrunn kan fint kombineres med sart eller feminint sengetøy, for et spennende uttrykk. 

  Har du en hobbysnekker i magen og litt elementært verktøy tilgjengelig? Da kan du gjerne lage det nye hodegjerdet ditt av røffe og rimelige materialer. Billige planker som er kappet i sengens bredde, utgjør en stor forandring på soverommet.

  Bruk beis dersom du liker en rustikk stil, eller puss dem glatte og mal i ønsket farge (hodegjerdet på bildet er beiset i fargen Drivved). Ta mål av det området du ønsker å kle, og velg dimensjon for materialene du skal bruke.

  For å unngå unødvendig mange hull i veggen, er det lurt å kun montere et par-tre vertikale lekter og heller feste plankene i disse. Dette gjør også at hodegjerdet kommer litt ut fra veggen, noe som gir en fin effekt. 

 • En drøm av en dør

  For å gi det gamle dørbladet et lite preg av nåtidens interiørtrender, kan du ta i bruk sjablong eller wallstickers og dekorere med et passende utsagn. 

  Gamle dører kan bli riktig sjarmerende som sengemøbel, og mange har slike stående bortgjemt i kjeller eller på loft etter modernisering av huset. Ellers er det veldig greit å få tak fine dørblader på finn.no eller andre bruktmarked.

  De gamle hengslene på døra er vakre detaljer – feminine i formen, men røffe i farge og tekstur.  

  På dette soverommet er det tatt i bruk en gammel dør fra midten av 1800-tallet. For å få mest mulig av døren synlig, kan den gjerne settes på noe du får plassert under enden av sengen. Slik får du døren opp fra gulvet i ønsket høyde.

  Et tynt lag med maling som deretter er tørket over, gir et sartere og lysere uttrykk på en ellers ubehandlet eller mørk tredør.

Vis alt innhold
4. mars 2015
Mer om Barnerom og soverom
Gulvbord på veggen bak senga gir et lunt og stilig uttrykk.
Annonsørinnhold

Inspirasjon til soverommet: gulv på veggen!

Barnerom og soverom Interiørtrendene er i endring, og nå går vi over til en mørkere palett som passer perfekt til høsten. Gjør soverommet ditt enda mer personlig med disse tipsene!

Handy far bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Barnerom og soverom Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, ville faren lage en seng utenom det vanlige. Så han bygget en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til...

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

Barnerom og soverom For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

Denne sengen kan du bygge selv

Barnerom og soverom Er du av den handy typen, kan du enkelt bygge din egen seng av kjøkkenskap fra Ikea. Du får masse oppbevaringsplass under og på siden av sengen. Og du...

Slik bretter du stretchlaken

Barnerom og soverom Synes du det er vanskelig å brette stretchlaken? Ikke nå lenger! Her får du oppskriften på hvordan du bretter dem perfekt!

Puten din gjemmer mer enn du tror

Barnerom og soverom Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier. 

Få hotellfølelsen hjemme

Barnerom og soverom Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Barnerom og soverom Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Slik velger du riktig madrass

Barnerom og soverom Vet du hvordan du velger riktig madrass? Rust deg med våre råd før du går i butikken.

Soverom i ulike stiler

Barnerom og soverom Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Lekne lamper til barnerommet

Barnerom og soverom På jakt etter spreke lamper til barnerommet?

Soverom i haremstil

Barnerom og soverom Røde vegger og tapeter med velurmønster Gull, prismer og brokade? Tør du? Kan jeg male over gammel oljemaling?

Morsomt til barnerommet

Barnerom og soverom Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

Nytt rom til 4-årsdagen

Barnerom og soverom Til 4-årsdagen fikk Siri sitt eget rosa rom - et ekte prinsesserom.